Што му фали на мојот карактер (самокритика)

Discussion in 'Кафе-муабети' started by referentka, Aug 27, 2015.

1. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ред е јас да почнам да се само -искритикувам.

Многу сум незгодна кога некој ме провоцира.Незнам што би можело од уста да ми излезе..
    Често знам да ги повредам тие што најмногу ги сакам...зошто ???... да ме утепаш незнам

2. crimson

crimson Форумски идол

Премногу одложувам обврски и си наоѓам непотребни изговори за се.
    Избувлива сум.
    Понекогаш сум премногу преокупирана со себе и не забележувам некој очигледен проблем на некој близок.

flower30, Hipster, joy1 and 2 others like this.
  3. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Премногу сум брза,избувлива во ситуација каде што треба да се премолчи.Тврдоглава сум,водам инает за се и сешто,и каде што треба и каде што не треба.
    Арогантна сум,доста ладен човек и не искажувам никакви чувства па и кон моите најмили.

Betty* likes this.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Голема лутка сум,се лутам за се и сешто и после тоа не зборувам прва ,чекам да ме помолат малку ( е шо да правам такви сме ние ракчињата) :Dим помагам премногу на сите ,се ставам на последно место лично самата себе ради другите, неодлучна сум и мрзлива ,ете ова се моите лоши карактеристики и тоа саглам за критикување се :devil:

2212, stiki18, honey.11 and 9 others like this.
  5. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

тоа што сум инаетлива многу, воопшто не попуштам, секогаш сакам да е по мое ( и до некаде успевам), се ставам себеси на прво место секогаш, гледам за себе , мрзелива сум понекогаш ..дволична сум, " вртикапа " сум ,
    има многу други..

6. Lella

Lella Форумски идол

Многу сум опседната. Мислам дека ако се навлечам на нешто, не го оставам да претне и секоја секунда мислам на тоа нешто. Како да речеме некоја серија, книга или ситуација. Среќа што не сум се заљубила досега. :lol:
    Исто така, многу сум инаетлива, а и злопамтило, понекогаш и одмаздољубива. И мојата најголема мана, многу мислам. :drunk: Главата постојано ми е преокупирана со непотребни мисли, затоа сум голем хипохондрик, страшливец и паничар. :|

Ketchup and presiosaP like this.
  7. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Имам ниска самодоверба и сите ми велат дека треба повеќе да си се почитувам, се ставам секогаш на последно место без разлика за што станува збор, премногу се двоумам и кога неможам да се решам ги оставам така работите, по малку сум тврдоглава и ми смета тоа што сум голем емотивец, преголем.

Rama likes this.
  8. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ми фали малку повеќе дрскост.
    Си дозволувам премногу емпатичност, и претерано многу им прогледувам на луѓето низ прсти. Не од наивност, туку поради емпатија и поради мојата непрекината надеж дека секој заслужува втора шанса и дека можеби сепак другите ги согледуваат своите грешки како што јас ги согледувам моите и во знак на зрелост, нема да ги повторуваат до недоглед.
    Премногу розово за да биде вистинито. :)

Last edited: Apr 14, 2017
  9. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Што му фали на мојот карактер?
    Зависи што се зема како параметар за нормалнос па според тоа да утврдиме дали нешто ни фали и дали и во што отскокнуваме од ,, нормалноста" .
    Факт е дека сите имаме различни критериуми и различно го замислуваме идеалниот карактер ќе се обидам според мое субјективно согледување. Веројатно ми фалат многу работи но она што мислам дека најногу им пречи на другите луге е тоа што имам оштар јазик и знам да кажам понекогаш и некои работи за кои и самите се свесни но ги повредуваа лугето кога ќе им ги кажеш дирекно.

galapce likes this.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Многу сум емотивна и се си редам на срце.Многу брзо се лутам и сум голем инает,некогаш и кога сум крива не признавам.И често знам да бидам многу избувлива и да не дослушам до крај.И многу сум променлива,денес знам за истата работа да сменам мислење два пати :wasntme:

joy1 and Rama like this.
  11. tirkenbal

tirkenbal Популарен член

Малку повеќе храброст, за да не се плашам да ги кажам работите кои ми сметат. Исто така многу често сум неодлучна,многу често го менувам мислењето и мислам дека тоа мојата најголема мана.
    И многу брзо се лутам ама ептен за некој глупости и ситници што на другите на крај памет не би им паднале, јас за тоа се лутам. Ама пак од друга страна и брзо се одлутувам.
    И можеби мојата најголема мана е што многу брзо им простувам на луѓето,не можам долго да им останам лута..им давам втора шанса, а потоа пак јас сум повредената.

crazylady and Rama like this.
  12. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Само уште да додадам дека многу од вас а богами и луге од реалниот живот би рекле дека она што најмногу му фали на мојот карактер е ниското ниво на морал, но јас би рекла дека сум само девојка која ужива во животот и не дозволува некои наметнати морални норми да ми одредуваат што треба а што не да правам. Многу од вас размислуваат како мене но стегите кои се претвориле во пранги не им дозволуваат да се ослободат од наметнатите норми, побитно им е што ќе речат комшиите отколку она што самите лично го мислат и чувствуваат.

Passionate23 likes this.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Премногу сум емотивна и чувствителна, ме повредуваат дури и некои ситници.
    Имам голем инает, особено кога сум 100% сигурна дека јас сум во право.
    Понекогаш ме фаќа голема мрза.
    Премногу седам на интернет, понекогаш дуру стварно претерувам.

14. referentka

Sto e na forumov bitno komsiite sto ke kazat ..??
    Ziveeme vo opstestvo kade se pocituvaat nekoi normi i nepisani pravila,koi ako ne se pocituvaat sredinata te isfrla i te obelezuva..

senjorita-v and butterfly* like this.
  15. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Na mojov - apsolutno nishto. Okolinata ne chini.

16. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Јас би рекла дека сум многу голема мрза. Можам цел ден да се излежавам, не ми смета ни нередот од алишта, ни на земја ташните што сум ги фрлала, ниту пат 300 глупости и ситници на бирото што ми стојат. Ретко ми доаѓа инспирација да зачистам нешто.
    Некогаш многу сум „дрска“, кажувам некои работи што може требало да ги преќутам. Мислам дека е лошо зошто можеби некогаш некој ќе го навредам сакајќи да ја кажам вистината и тоа што ми е на памет и мислејќи дека истото би го направиле и за мене.
    И најглупото од сите - кога ќе ме удри некој или закача со боцкање скокотање од не знам која причина веројатно да се „заебава“ кога сум нервозна не можам да се контролирам и мавам без осет. Имам многу тешка рака и после ми е жал ама.. рефлексно е.

Bezopasna2002 likes this.
  17. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Инаетлива сум,избувлива,а често во лутина знам да кажам и некои работи што не треба да бидат кажани,па после се каам и трескам од земја зошто сум ги кажала.

Ketchup likes this.
  18. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Јас не реков дека на форумот е битно туку зборував за реалниот живот.
    Незнам на што се должи таквиот вокабулар од твоја страна отфрла, обезглавува .. но ок тоа е твое право. Не би ја сведувала дискусијата на лична конверзација и полемика но баш ме интересира дали ти секогаш си се придржувала до дадените норми пишани и непишани кои ги наметнало општеството? Ако одговорот е не, дали се чувствуваш отфрлена од општеството и дали мислиш дека некој има право да те осудува и да ти суди затоа што си се однесувала спроривно на тоа што општеството го налага?

19. butterfly*

butterfly* Популарен член

Isto samo mrzeliva ne i ne se lutam mn ama ko se lutam ne popustam prva isto ko tebe rak isto sum :D :P

Rama likes this.
  20. referentka

Ovde se raboti za samokritija i neznam zosto postojano naglasvas deka nekoj nesaka da priznae nemoral
    Toa ne e tema ovde

senjorita-v, Glasna and butterfly* like this.