Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што му фали на мојот карактер (самокритика)

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од referentka, 27 август 2015.

1. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Простувам многу лесно, поради страв да не ја изгубам личноста,иако во многу случаи знае да ја злоупотреби мојата љубов.

Избувнувам во одредени ситуации,посебно баш тогаш кога треба да бидам смирена.

Тешко се врзувам за луѓето,посебно во љубовта.Страв ми е да се препуштам,за да не излезам повредена.

На Rama и kjukli им се допаѓа ова.
  2. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Леле Ели исто :hug: осетливоста успев да ја искоренам барем да не ми идат солзи пред други ама со бременоста некако пак ми се врати ама ќе ја избркам уште малку.И ни фали храброст за во моментот да кажиме шо ми пречи оти ако ни се собери се кога ќе отвориме уста да дуваат и да бегаат од нас :devil::lol:

На Eli23 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.763
    Допаѓања:
    2.072
    Премногу сум добро воспитана тоа е мојата маана |( Не си дозволувам спема никој да се однесувам дрско и неучтиво па и колку да имам право на тоа, секогаш се трудам да им помогнам на другите без да очекувам ништо за возврат а подоцна кога ќе ми треба помош се срамам да побарам. Многу лесно се помирувам со некои ситуации и колку да постои неправда со цел да избегнам конфликти и поради тоа многу мислат дека сум наивна и глупава. Тоа е она што ми фали повеќе смелост и ароганција, со овој свет раководат баш тие таквите а не добро воспитаните. :(

На Mr. Right, Lella, b.u.tt.e.r.F.L.Y и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Од кај да почнам со пишување..

-Нервозна сум се ме нервира ми смета.
    -Избувлива сум, знам во момент на нервоза да кажам тоа што не треба и после се каам ама џабе е се.
    - Премногу очекувам и се надевам на нешто и кога нема да се случи тоа се разочарувам, паѓам во депресии, плачам.
    - Премногу анализирам, планирам, размислувам.
    -Премногу сум емотивна, Недај Боже некој да ме погледне на страна или да ми рече нешто, со денови ќе цмиздрам.
    -Другите ги ставам пред себе (ова ми е најголема грешка дефинитивно!) значи за друг да е среќен, да му биде се како што треба, да не се нервира, јас се нервирам, одбирам јас да страдам за другите да се задоволни и среќни.
    -Најголемата плачка на светот сум јас, си плачам за све и свашта на филмови, книги, музика, знам како што седам да ми текне на некоја случка од порано и да се расплачам.
    -Срамежлива и затворена сум, премногу ми е тешко да се опуштам пред непознати, од дома многу ретко излегувам, ако некој ме праша нешто ќе одговорам и тоа што е можно пократок одговор, ако не ќе си ќутам.
    -Немам самодоворба ама ич, срам ми е да одам на базент, да носам кратко, да носам тесни фустанчиња, да носам разголено, сметам дека не ми одговараат и дека изгледам смешно и глупаво.

На Priroden и Lella им се допаѓа ова.
  5. 1slavjanka

1slavjanka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2014
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    504
    Многу сум горделива и многу имам изгубено поради тоа

6. Arwen15

Arwen15 Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    94
    Би сакала да не се грижев толку за сите бидејќи немаат заслужено,да не сфаќав се' здраво за готово,да не им давам многу шанси на другите да поправат нешто кое многу ме повредило,да не се приврзувам премногу,и да размислувам повеќе пред да си ги отворам чувствата пред некого.

7. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Знам да претерам со мојата ироничност.
    Магарешки инает,гордост до небо.
    Не можам да се испокарам на раат,одма ми навираат солзи и ми го снемува гласот.
    Премногу сум дива со тие што премноу ги сакам (i can't say i love you its not in my dna)

самобендисана.брзо се лутам,уште побрзо ми поминува.
    Некогаш сум премногу преокупирана само со себе.
    Мрза сум,често одложувам обврски.
    Не можам да глумам среќна и насмеана,ако душата ми плаче.
    Сите можат да ја приметат мојата тага.

8. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Импулсивност, промена на расположението, неорганизираност....

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    ...ако би сменила нешто е тоа што би сакала да не плачам да не сум толкав емотивец за се со треба и не треба, избувливоста и да не ставам се при срце...светот се мења жалела ти или не,никој нема да те праша како ти е или да се засекира за тоа што ти е така па зашто па ти тогаш да трескаш глава нели ? логично :))

10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.662
    Допаѓања:
    167.908
    Што му фали на мојот карактер? - Нерви.
    Премногу сум избувлива во последно, се ми е прекипено. Доза релаксирачки карактер добро би ми дошол, крај краева лексилиум.
    Друго, премногу размислувам за се и сешто - overthinking. Со тоа обично си ги уништувам сите останати шанси околу мене лично ради премногу размислање.
    Премногу сум егоцентрична, некогаш си ја мразам карактеристикава едино зошто знам како е кога околу мене има такви луѓе и ми сметаат, не сакам да сметам и јас некому кога сум во друштво на пример.
    Најбитно, многу плачам, значи ко ќе ми се излеј чашата цел ден ми се *** и си плачам онака, залегнат облак на есен.

п.с. не плачам зошто многу сум тажна или нешто слично, од инает, од нерви, од бес ... :?::x (facepalm)

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Многу сум емотивна,тешко се приврзувам за луѓе ама кога тоа еднаш ќе се случи е цврсто и трајно. И после што и да се случува и колку и да се негативни кон мене,јас сум како со супер лепак прилепена.Исто така ме фаќа паника и неизмерна тага од разделби,дури и да станува збор за 2 месеци одмор некаде.
    Плачка сум огромна,се може да ме растажи и многу лесно можат луѓето да ме фатат на емоции.
    Премногу размислувам што мислат другите. До скоро не знаев да кажам не на желбите на блиски луѓе,колку и да се тешки за мене.
    При запознавање со нови луѓе сум многу молчалива и другите тоа го интерпретираат како арогантност.
    Секогаш кога се гледа крајот на некоја работа за која сум вложила премногу труд јас се откажувам. Веќе не ми е интересна,откако е речиси целосно осознаена.
    Знам многу да повредам со зборови и после тоа да ми е жал за кажаното.
    Ако нешто некогаш мене ме повредило,збор,ситуација,било што,невиден мазохист сум и си ја повторувам во глава до бесконечност и тоа во главно пред спиење и после не можам да заспијам.
    Мразам да превземам ризици,се што правам мора да е искалкулирано до максимум и со безбедносна мрежа под мене и со триста резервни планови во случај нешто да тргне наопаку. Огромен паничар сум,особено кога станува збор за факултетот.

На anel, Umbrella22, galapce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.519
    Допаѓања:
    27.886
    Многу сум тврдоглава не простувам лесно не сум голем емотивец и не ми доаѓат солзите на лицето толку лесно. Многу сум избувлива на моменти и тешко можам да се смирам,секогаш сакам да биде по мое
    Но си го сакам мојт карактер исто така сум многу ладнокрва :D:D:D

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  13. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    *Premnogu sum inaet i memozam nisto protiv toa kolku i da rabotam na sebe ete toa e karakter
    * premnogu se grizam za drigite zboram bliska fam. Sto se stavam sebe vo vtor plan makar toa da mi steti na zdravje zivot .... da pojasnam na pr se sto sakas moze da dobies jas ne baram nisto nosto ne mi treba. Ako e nesto pksledno za jadenje i da mi se jade ne go jadam za na nekoj ne mu se prijade pa ke mi e krivo ako sum go izela. Znam zvuci ludo.
    * premnogu sum posesivna po deteto nemozam da svatam deka e moe imam strav deka nekoj ke mi go otrgne. Tuka veke mi nema pomos osven bardovci. Znam deka treba da rabotam na sebe rabotam da si gi popravam manite i se nadevam deka le uspeam

14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.106
    Допаѓања:
    163.641
    Најчесто сум прилично затворена и срамежлива при нови познанства, ми треба време да се опуштам. Понекогаш сум премногу попустлива и се каам што кога ми бараат услуга не умеам да бидам отсечна и да кажам не, додека пак во обратна ситуација мене ми е незгодно да ја побарам истата.
    Знам да се задлабочам во анализи и overthinking, премногу сум сентиментална и носталгична.
    Паничарка сум за обврски поврзани со рокови, плашлива да излезам од комфорната зона наспроти желбата за промени.
    И за крај неодлучна, прокрастинатор и мрза светска... :tmi:

На deskarada, Priroden, Sky-butterfly и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Во последно време права плачка оф како мразам да цимолам;(,многу сум посесивна и љубоморна ,а богами и мрзелива:@:@

16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Се сложувам со @MayDiamonds, исто е и кај мене. Ми фали повеќе дрскост во карактерот за да знаат луѓето околу мене до каде им е границата и повеќе да ме почитуваат, а не да мислат дека не знам што се случува околу мене. Морам некако да ја применам оваа особина. :!:

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  17. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Некогаш знам да истолерирам нешто и да попуштам, иако сум свесна дека не треба. Знам да бидам и малку бунтовна, мрзелива, себична, љубоморна .. :)

18. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    -Mрзлива :envy:
    -Со високи очекувања секогаш. (што не е реално)
    -Неодговорна (знам да одовлекувам обврски ехеее с годинама што би рекле)
    -Многу емотивна (све ме погаѓа бе :envy:(таму негде у пич мајчин некоја трагедија се десила а мене солзи ми течат, затоа избегнувам црни хроники)
    -Теоретски сум набилдана ама пракса послабо :envy: (а треба обратно да биде џабе ја да знам некои ствари ако не ги применуем) :^)
    -Комплицирана (не озбилно, не сум у реду нешто) :envy:
    -Непостојана :D (не знаев како да се изразим за состојбава ама еве може и непредвидлива мене ако ми речеш од нигде никаде "ај идеме у дизниленд сега у 3 имаме лет " ја оставам све обавезе брате и летам а у меѓувреме сум имала триста обавези) |(
    Доволно изнакажав на никој да не му текне да ме задружи:D

На deskarada, Sky-butterfly и Beautiful_girl.. им се допаѓа ова.
  19. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Не знам како да сум дволична како сите, неможам да му правам лице на никој ако не го сакам, не го сакам и тоа е факт. Премногу верувам на сите и помагам колку што можам за на крај да не ти кажат ни благодарам епа тоа е она вистинското ... :@

На mila1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VladeMila

VladeMila Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    8.515
    malku poveke samodoverba...

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.