Штом Жапче се испофалила јас да се нападнам. Му фали,флексибилност,спонтаност. Малку повеќе трпеливост таму кај што треба а не обратно. Богами му фали и правење на Тошо на мојот карактер. Уште многу работи му фалат,ама ај имај г. Па признај.
Помалку избувливост Помалку брзоплетост. Без давање 20 шанси на исти луѓе. Овие три лека-полека се применуваат.
Ми фали трпение, повеќе самодоверба можеби и верба дека нештата ќе бидат подобри. Да не избувнувам секој пат кога ќе претрпам неправда.
Помалку импулсивност. Да го слушам разумот а не срцето. Да престанам да се грижам дали ги повредувам другите и барем еднаш да се свртам кон себе, кон своите чувства и потреби. Да живеам во сегашноста, а не во минатото и иднината.
Мислам дека заради тоа што сум Близнаци во хороскоп, како две личности во мене да имам. Понекогаш сум решителна за некакво прашање, понекогаш се колебам. Или не? Понекогаш сум емотивна и плачлива и разлигавена, понекогаш туш ладна. Се е тоа океј, ама барем тајмингот да се погодеше.
Премнoгу сум дoбрa, прaвaм се зa секoгo и мнoгу им угoдувaм, штo и дa им требa мене ме бaрaaт, пoнекoгaш нa мoменти се чуствувaм искoристенo и кривo ми е штo сум премнoгу дoбрa, сaкaм дa се сменaм и дa си гледaм сaмo зa себе aмa тешкo ми oди
1.Понекогаш сум им толку многу досадна на моите блиски а не ни забележувам зборувам и зборувам а не забележувам дека сум и досадна едноставно претерувам. 2.Понекогаш премногу избувнувам во ситуации кога тоа не е потребно 3.Понекогаш немам храброст да им се спротиставам на тие што сакаат да ме повредат
Треба да престанам да си создавам проблеми онаму каде што ги нема и да се вратам на Јас од порано, да бидам по слободна во искажување, да не се тормозам со денови и да молчам оти незнам како да се изјаснам а да не сум погрешно разбрана де..
Самодоверба, помалку верба во другите, да не сум толку наивна и емотивна и да знам да кажам не на оние кои не заслужиле моја помош.
Kako vremeto odminuva taka se na mesto ke si dojde. Jas bev mnogu naivna i veruvam totalno neostvarlivi raboti, ama zatoa sega neveruvam ni vo vistinata. Mi trebaa dobri 20god da naucam.