Да не се нервирам за ништо. Да не верувам на никој. За љубов да не споделувам со секој, се што ќе правам сама да правам. Дека се со тек на време поминува и не е толку лошо колку во моментот на дејствието. Karma is a bitch, дека кога тогаш нештото ќе се врати, ако си поќутел во некој момент и баш сум среќна за то.
Научив дека во животот ништо нее така како шо изгледа. Претходната година достигнав голем професионален успех за кои ни самата не можев да претпоставам, а верувам и многумина го мечтаат тоа. Јас го постигнав ама еден Бог знае низ што се поминав. На крајот кога за завртив да видам резултатот беше одличен ама јас бев истоштена, изморена и психички и физички, на оменти доживував толкаво лудиуло што се прашував самата себе дали сум нормална и здрава сеуште во паметот. Така да, не го гледајте само резултатот, гледајте на дуѓата да ви е убаво. И мене на крајот ми беше многу убаво ама додека стигнам до крајот трипати дневно се прашував што ќе биде ако се откажам, пто значи не ми било баш убаво... И така, не е се како што изгледа....
Дека не треба на никој да се верува. Да не си ставам сѐ на срце, и да се нервирам. Да не се приврзувам толку многу за места и луѓе.
Предпоследен месец од 2023 и можам да кажам дека ова испадна одвратна година. Што научив? Научив дека никој не ни е толкав непријател колку ние самите на себе. И дека добар дел од проблемите кои сум ги имала, низ целиов изминат живот, биле само во мојата глава. Научив дека кога животот ми дава прилика, треба да ја искористам оти каењето е ужасна агонија. Научив дека не постои сигурност ниту гаранција за ништо во животот. Се' се менува. И уште некои ситници кои ме зацврстија и опаметија.
Da ne beshe temava, ich nemashe da pomislam, ni da se setam shto nauchiv vo 2023. Se uchi postepeno niz iskustvata, znaenjata se nadovrzuvaat edno na drugo, ne deka edna godina me naucila na posebni i kluchni neshta ili deka toa shto go nauchiv ako ednash bilo polezno, kje bide sekogash.
Дека направив место за нов круг луѓе. Избришав две долгогодишни пријателства заради мизерно однесување. Научив дека не треба да трпам било кого во чест на годините. Мило ми е што бев храбра и направив промени за кои сум особено горда. Сфатив дека повеќе ми треба одмор, дека почесто треба да успорувам и тоа успорување не го гледам како нешто негативно.