еспресо во голема шоља, вода негазирана (или газирана) а навечер најчесто Џин-тоник, но во последно време не ми "лизга" алкохолот така што Роса пијам
Макијато - ладно/топло, зависи од сезоната, кога се работи за кафе... А кога не е кафе, тогаш е ПИВО..
Преку ден, најчесто кога е ладно времето јадам/пијам (како и да е ) топло чоколадо или па Кока Кола. А навечер, коњак или па ретко пиво!
На дневните искачања во оваа доба од годината најчесто преферирам чај од брусница или топло чоколадо со шлаг, а летно време ладен нес. На вечерните искачања секогаш порачувам џин тоник, а ако е casual вечерно искачање тогаш цеден потрокал
Зависи од пригода до пригода. Со другарки на трач муабет - стандард нарачувам пивце, ако сме во ресторан или паб. Друга варијанта е чај од портокал и цимет, ако не ми се пие ладно нешто. Знам да одвалам и со ракија ако ми е ладно и сакам инстант греач А во пригода за денс и дискач, џин тоник или бело вино ми е фазон.
Капучино, макијато во чаша, кафе со рум или чај од јаболко и цимет, понекогаш и топло чокалодо. Навечер вино бело или розе и водка.
Нес кафе, ванила или карамела. Во лето се освежувам со Цедевита, а зимо со чај, јаболко и цимет. Навечер различно, зависи од пригода, расположение, друштво, ама водка најчесто мислам
Дење пијам сокови,топло чоколадо,кафе... А на вечер алкохолни пијалоци , зависи што ми се пија. - вино,вотка,мастика... и пиво , ретко .
Преку ден макијато, чај, цеден портокал или топло чоколадо (зависи од сезона), а навечер џин тоник или коктели...
Денски најчесто чај, макијато, нескафе (сега на зима топло) и лате. Навечер најчесто мартини, коњак со чоколаден прелив и ептен ретко кока-кола.