Кога е зимно време и ладно, црн чај со млеко или обичен чај и салеп и кога е потопло цедевита и кисела вода. Кафе не пијам намерно. За да не ме викаат на кафе.
Бидејќи не пијам кафе, а сокови избегнувам, си имам маки. Еднаш на кеј видов Аеро во мени, се израдував ќе порачам, ама немале со месеци. Битно во мени го имаат.. Во зима порачувам топло чоколадо, во лето за јадење си порачувам и тоа без исклучок, сладолед од чоколадо и лешник и флаширана вода понекогаш
Салеп и топло чоколадо кога е поладно, чај од јаболко ако не знам што да порачам... Најчесто летно време ладно макијато или смути.
Еспресо и цеден портокал сабајле,околу пладне лате или слично,а навечер вино,аперол шприц или некој коктел
Neskafe , zima - leto nebitno , ladno go pijam , makijato , kapucino ( ovie obicno preku den ) navecer , roze vino , vodka , tuborg , skopsko radler ... A nautro espreso ili nekoe slicno pojako kafence , da me osvesti saglam
Овде по кафичите често има и домашно кафе, па така да најчесто тоа во комбинација неминовно со цедевита. Порано пиев ладен нес со сите салтанати, ама тоа во Велес и тоа исклучиво во еден кафич каде најдобро го правеа. После се преселив и никаде не ми е погодено таков нес па така и го прекратив.
Преку ден Нес, ладно или топло зависи од тоа што ми се пие, ама Нес е секако во последно време. Навечер ми се случува да се напијам алкохол, пијам се` освен пиво.
Ладно макијато, цедевите и ладно Нес ми се за 365 дена годишно без разлика топло/ладно. Во зима знам и топло чоколадо со шлаг да порачам, чај од шумско овошје/брусница , ретко капучино.