Моментално сум бебиситерка така да првото нешто кога станам е да го пресоблечам па нахранам детето па после се оправам јас
Доколку би си легнувала порано и во нормално време утрата би имале друг тек ама бидејќи не легнувам прво што правам го зимам телефонот и проверувам пораки, фб и остали апликации ( при тоа ако има радосна вест, среќна сум цел ден и никој не може да ми го уништи) , па во веце ии сеуште не сум расонета се додека не го испијам кафето.
Porano odev wc, pa kafe stavav i kisnev na komp. Ili odev na rabota. Sega se guskam so bebe i menuvam pelena, pa dojam. Kafe po 3 ili 4 saati ide na red
Ставам ѓезве за кафе Мијам лице и заби Пијам кафе со цигари Овој редослед е со години наназад...и недај Боже да ми се смени...ако се смени нешто, цел ден ми е наопаку.
Правам чај, потоа сите утрински обврски (миење, облекување) и или на факс, работа или на интернет и да се договорам за веерно излегување
Околу 15тина минути седам на твитер па станвам по заби, чај или лимонада на сабајле, поретко кафе, појадок.
Станувам , менувам пелена на ќерка , го будам синко , потоа сите во тоалет на средување . Откако сме чисти и средени , правац во кујна . Јас правам доручек ( за нив ) и кафе за мене , синко додава лажици , зачини и сл , ќере се мотка наоколу . Потоа им давам доручек , а јас го пијам кафето и пушам цигара