Во работни денови прво зовривам вода во бокал,па потопувам овес+додатоци за каша,па вц рутини,облекување и основна шминка обавезно Веќе средена седнувам да доручкувам 5-10 мин,читајќи вести на тел. Кафе е секогаш to go. Викенд ми е за утринско мазење,па банана и еспресо уз правење планови каде ќе се шета
Пцујам,па молчам едно два саати. Маж ми бега на тераса за тоа време,додека да си дојдам при себе. Кога ќе заврши ова,варам кафе и палам цигара.
прво се истегнувам па висам пред огледалото и си се чудам колку сум си убав се мијам правам кафенце цигаренце и си читнувам некое муценце со мојот неодолив заводлив речник
Се мачам да станам и одма се шлапкам со ладна вода по лице да се освестам. Одам во кујна полнам ѓезве со вода за кафе а во меѓувреме полевам цвеќе што одгледувам по дома и така, започнал денот.
Одма пијам таблета =) Па чекам пола саат (така треба) хахаха а во меѓувреме се мијам и ставам кафе да се вари. После со нетрпение ги бројам последните 10-15 минути и штом поминува тој половина час - пијам кафе и уживам на интернет =) И се заборавам така... Си дремам =)
До вц и одма на лап топ да видам што има тука на форумов и на фб да видам што има после јадам и така...
Зевам, трљам очи, се тегнам, прдам, ѕиркам низ прозор да видам какво време е, местам пижами кои ми се искривиле настрана во спиење, вадам гаќите што ми се напикале во задник како танга...и вообичаено ја барам другата папуча...
Се каам, тријам очи, пак се каам, дремам на телефон, трљам очи и после станувам да им дадам на мачките да јадат.
станувам ако спие синко го палам каминот мијам шишенцата на синко ,вежбам ,доручкувам ,спреман храна за синко раскревам кревет го пресоблекувам и варам кафе секој ден иста шема