кога ќе се разбудам веднаш гледам колку е часот,понекогаш кога не ми се станува веднаш ќе си се тегнам ни кревет 5 мин.,потоа ги облекувам папучите,ја пресобирам косата ако ми е растурено опавчето(со собрана коса спијам,ми смета),одам во вц и се мијам едно друго,одам в кујна,поручувам,гледам малку тв и тоа е тоа.
станувам,трчам у купатило,мијам лице и заби,се поднашминкувам малку,се облекувам и цепам на работа и сето тоа во рок од 15 мин
Го вадам мобилниот од полнач и го проверувам прво, му титкам на дечко ми да знае дека сум станата и да ми се јави кога ќе може. Си лежам обавезно 10-тина минути ми треба да се расонам, станувам одам во веце и после тоа јадам и си варам кафе и ако имам време и не треба да одам никаде си го пуштам лаптопот и си се расонувам на раат со кафенце.
гасам аларм и легнувам пак 2-3 минути станувам до веце, мијам заби и лице се облекувам местам распоред и одам у школо
Ако немам обврски се излежувам и тегнам. Па после мијам заби,лице,ја собирам косата и го чистам лицето со млеко,тоник,крем,ставам лабело. Ако не сум се истуширала претходната вечер сега го правам тоа. И после пијам кафе/чај,доручкувам и или читам списание/гледам тв/седам на компјутер. Ако имам обврски се ова е згужвано во 10 минути и одма почнувам или со учење или излегувам од дома.
Обично се спремам набрзинка за на работа. Во ретки денови како денес кога сум слободна, чим станам го уклучувам лаптопот, додека да одам до веце да се упали и после со саати лежам во пижами и си гледам серии.
Станувам , се средувам нели заби лице и потоа ако сум слободна знам да си лежам во кревет до покасно и да се занимавам со турски серии
Кога треба да одам на училиште, станувам, одам во веце да мочам, си мијам лице, се облчекувам, си средувам лице и коса и излегувам. А кога не сум на училиште, ќе станам, па во веце да мочам и да мијам лице, излегувам надвор да си поседам, па дури послето ќе се облечам, а може да се случи и цел ден да си преседам во пижами.
Кога сум на училиште: станувам од креветот, пак легнувам, по 3 минути пак станувам, пушта музика да ечи цел кат, мијам заби и лице,пак легнувам, по 5 минути пак станувам, се облекувам, уклучувам Фемина, штракам по телефонот, се допишувам до 07:15, па потоа излегувам. Кога не сум на училиште: станувам, ја гасам ноќната ламба, пак легнувам.
Koга сум на училиште - Станувам, мочкам се мијам лице,заби, се облекувам, средувам коса облакам патики, балетанки (зависи што ќе носам тој ден ) чантата на рамо и на школо.. За викенд: Станувам кај 11:00 сатот, се мијам лице и заби (си останувам во пижамчина, зашо ми е најкомотно ).. Ќе си сварам едно какао па на фб ќе си поседам, музиката пуштена в крај ќе излезам со другарки и со ролерките ќе се возиме низ град... Тоа
За викенд: Станувам кај 11, уклучувам компјутер, у меѓувреме се мијам лице, заби, се чешлам, се уклучам на фб, па се облекувам, јадам, па на фемина и тако даље и тако даљее ..
се тегнам едно 10 мин после се мијам лице и заби.. го факам креветот бо дневна и таму со лаптопот се излежавам