Што никогаш не би облекле?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Unfaithful18, 12 септември 2010.

1. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Искрено не ги сакам ни јас, но само за подсетување:
    - пред 3-4 год. шпицастите кондури беа хит
    - ѕвонарките како моден хит восхреснуваат на секои 4-5 год
    - ние сме како народ (повеќето, чест на исклучоците) модно подводливи и го прифаќаме тоа што ни се сервира

така да - никогаш не вели никогаш :)

На jessica24 и lovely-girl им се допаѓа ова.
  2. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
  3. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Eх.....типично македонско менталитетче.
    Епа вака,шпицот се враќа на голема врата на мода по светов,ама како по обичај и за се,кај нас касни.А ние сме до толку модно несигурни и креативно ограничени за да носиме нешто поинакво од она што го носи секоја втора.И за сите што напишале дека никогаш нема да носат шпиц,убедена сум дека ќе го носат(не мора да бидат златни или сребрени или па вакви ни чевли ни патики,кои најнормалоно дека се грди,туку зборуваме за убави шпиц чевли) и ќе им бидат прубави кога по продавниците ќе провладуваат таквите модели.
    Јас би носела,има преубави модели шпиц.Еве за пример,искрено би сакала да верувам дека и други БИ СЕ ОСМЕЛИЛЕ носат.

4. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    ^^ Renata77 мислам дека Karina8 зборува за оној долг шпиц.Тие модели што ги имаш ти ставено поготово Louboutin-ките се многу добри. Долг шпиц мразам и јас.Никогаш не би облекла кожна хеланка и било што во жолта боја и нешто што има циркони и шљокици :puke: :)

На karina8 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ОК.Јас не мислев на Karina8,мислев на голем дел од тие што постирале на темава обавезно ги спомнале шпиц чевлите.Тој пост беше последен па затоа го цитирав. :)

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Рената можеби некој нема да ги облече па колку сакаат нека бидат у мода ;)

На karina8 и Izaabella им се допаѓа ова.
  7. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    Да некој можеби,ама ако некој значи еден од илјада.Исто како што некој сега нема да ги носи оние со висока платформа и со штикла. ;)

8. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.434
    Јас дефинитивно ќе бидам една од тие.

Одвратни ми се, стварно, ма колку сака нека се враќа мода, јас ова на нога нема шанси да го ставам. Ми делуваат многу бапски некако, а со шпицов богами би можело фино лепо да се задоволи некој
    геј
    .

[​IMG] и [​IMG]дефинитивно едно огромно НЕ, подобро боса да шетам. 8) Башка, не ми е никако споредливо со ова: [​IMG], ама ствар укуса, што е тука е.

А, на ова се пресмеав, добра фора у секој случај. :lol: [​IMG] :rofl:

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    4.624
    Влечки лајнарки,светкави блузи фустани чевли,од горе до доле во дречливи бои,длабоко деклоте,блуза облечена како фустан,розева боја не ја поднесувам

10. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Маички или чевли со таканаречените шљокици,или јас како си ги викам по мое шкрги! :D не се осеќам јас ако облечам такво нешто.

11. TeddyS

TeddyS Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    121
    змиски кожи или нешто со леопард принт , гумени сандали и влечки , кломпи , крзно , нешто со пердуви :)

12. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    долги фустани, широки и ѕвонасти фармерки, гумени влечки.. :puke:

13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Шпицасти чевли :puke: или како што би ги нарекла јас БРОДОВИ :D :D :D

14. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Рената ти ако си роб на модата, не мора да значи дека и другите се :?: Модните гуруа секоја сезона креираат различни модни трендови, но не секој стил прилега на секоја жена. Не сум роб на модните трендови и не го менувам имиџот така лесно.
    Нормално дека следам што во тој период се носи, но никогаш не сум облекла нешто што ама воопшто не ми се допаѓа само затоа што е во тренд. Мислам првенствено ми е важно она што носам да ми се допаѓа и да ми стои, без разлика дали е во тренд.

И сега немој да ми кажуваш ќе носите секако кога ќе биде во мода шпицот. Веќе имате слика за мене какви чевли ми се допаѓаат така да нема што повеќе да коментирам. Јас сум тип што не следи мода до крајност и по секоја можност да носам нешто што не ми одговара,но сепак носам тренди работи ако мене лично ми се свиѓаат... Ако тебе ти се допаѓа шпиц, не чекај да станат и кај нас моден хит..носи си ги уште сега :wasntme: Ама за другите немој да тврдиш дали ќе носат или не :tmi:

На Smilly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
  16. renata77

renata77 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2009
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    8.605
    ОК,гледам дека не се разбираме па не е многу паметно да се трудам и понатаму да објаснувам што сакав да кажам и ова ќе е последен пат да реплицирам на темава.
    За сите кои се лично засегнати од мојот коментар предлагам да препрочитаат дека постовите што го цитирав ги зедов само за пример,по случаен избор.Ниту ме интересира дали некој прати трендови или не,зборував генерално од она што го имам како впечаток за начинот на кој се размислува овде,на форумов,во градов,во државава...Една груба генерализација во која најнормално постојат исклучоци.
    Тоа е МОЕ мислење и како членка на форумов,како и сите други,имам право да го изразам,да одрекувам,да докажувам,да тврдам.Исто така и било кој овде може да пишува за мене дали сум роб на модата или не сум,дали слепо пратам трендов или не итн,тоа е само НЕЧИЕ мислење и ништо повеќе.
    Инаку,ограниченото размислување не е доблест. ;)
    :hai:

На goddess.Of.chaos му/ѝ се допаѓа ова.
  17. milky-candy

milky-candy Нов член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    715
    Црни хеланки, кожни пантолони, кондури со долг шпиц, нешто со пердуви |( , римјанки, стартки патики, бели чизми, долга бунда до земја,чизми одоздола скрос рамни, ролки никакви( кожата од вратот па во висина на градите не ми трпи синтетски материјали, ми се појавуваат големи црвени кругови како попарена со врела вода), широки и долги фустани, парчиња облека со јака зелена, плава или кафеава боја, блузи со потпунки на рамењата како генерал некој |( и др...(Не ми текнува на све...)

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.620
    Допаѓања:
    40.111
    Нешто со животнински принт, шпиц штикли, некои си кондури кафеави што повеќе ми изгледаат на машки отколку на женски, турбан, старки, бунда...

19. S-i-m-o-n-a

S-i-m-o-n-a Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    135
    Шпиц штикли :puke: :puke: турбан :puke: :puke: :puke: НЕВЕРРРРР !!!!!

20. lolooo

lolooo Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    11
    Никогаш не би носела каубојски чизми,шалвари,шпиц...