Што ново научивме денес?

Дискусија во 'Бебе' започната од НаталиЛили, 24 декември 2014.

1. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Денес видов драстична промена кај малечката. До сега тоа не сум го забележала.
    Не знам дали ви се случило такво нешто кога еден ден гледате едно дете а другиот ден е сосема ново и знае многу повеќе.
    Вечерва ме разбираше се. Прво и реков ајде седни па ќе ти го дадам чајот и одма седна на едно малечко столче па ги пушти рацете по шишето. И ги извадив чорапчињата и таа ги зеде и ги ставаше сама на ноџињата. Пушта бакнежи кога вика чао. Вечерва на мајка ми на телефон и викаше „Ало„ и потоа си кажуваше нешто по нејзино „Ту ту ту„. Ама интересно беше бидејќи мајка ми и зборува и таа „Ту„, пак мајка ми и зборува и пак „ту„. Како да и одговара.
    И највпечатливо ми беше кога ја зеде лажицата и удри на масата и викна „Дода„ Како божем „Доста„
    Се тоа го научила од вчера до денес.
    Ипак изгледа поминуваме скок во развој:lol:

На kjukli, chocolade, green.eyes и 7 други им се допаѓа ова.
  2. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Sinko posle dva-tri dena,deneska definitivno skonta deka dole nesto mu visi :D na sekoe presoblakanje igra so kureto,pardon,zvonceto :P Kuronja nizaeden,tatkomu meraci go izedoa ;) Lele mnogu mi e smesen,go ostavam da popretka gol,gleda Baby tv i se drapka kako pubertetlija i po nekoj pensioner :DLjubi ga majka :)

На chocolade, LaDyDoLl, bubic.k и 7 други им се допаѓа ова.
  3. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    И мојов откако го откри на раат го нема оставено. Го соблечам ли рацете одма долу. Се држи дури и кога е облечен. Абе што да кажам, откритие на годината :D

На chocolade, green.eyes, bubic.k и 7 други им се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    I kaj nas ima mnogu novosti :D
    Pocna da pravi nekoe cekorce iako ne e stabilna seuste :)
    Znae da zeme nekoj predmet ili so raceto na uvoto(kaj glavata) i damo zbori se kara(demek na tel zboruva :D
    Encu menci so raceto sama si pravi :)
    Si stava ukrasi na galavat,stipki stegaci i sl....
    Vika-dane,tata,mama,buba,dis,ade,ane,drn drn :D site tie nesto i znacat :)

На bambusce, green.eyes, НаталиЛили и 6 други им се допаѓа ова.
  5. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Ме изненади денес, научил да се превртува :D Го оставив на ќебиња со играчки околу него додека му спремам млекце, го ѕиркам за 5 минути, што да видам-се свртел на стомаче си седи :D

Има и други работи во меѓувреме научено, кога не сака веќе да јаде, го вади јазичето надвор и прска, кога го успивам ако не сака да спие прво пробува да стане, после некое време ми ги става прстињата во уста демек да не му пеам и ме гледа со фаца „џабе везеш, јас нема да спијам“ :D Кога ќе го прашам каде е татко му, прво погледнува накај надворешната врата, зашто секој ден го испраќа и дочекува кога оди и се враќа од работа. Ќе го прашам каде е мама, незаинтересиран е за прашањето, со друго е зафатен стално. Кога седи во столчето и има играчки пред него, намерно ги фрла доле, кога ќе се свртам ми се смее и чека да му ги дадам :)

Последна измена: 20 април 2015
    На girl-miri, baby2014, НаталиЛили и 5 други им се допаѓа ова.
  6. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Сaмoстoјнo седи веќе 2 недели,кoгa ќе примети некoј интересен предмет или игрaчкa се пуштa дa јa земе сo рaцете,aкo не успее легнувa нa стoмaк и се туркa дa јa дoфaти,кoгa јaдеме aкo не сaкa веќе нaучи дa јa стискa устaтa, пoчнa дa седи и вo кoритo кoгa се бaњa и дa плускa вo вoдa сo рaце и нoзе... живи рaдoсти е вo вoдa <3

На girl-miri, НаталиЛили, ubavka1 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Порано затвараше уста или ја вртеше главата кога не сакаше млеко, денес научи да ми ги бутка рацете кога го доближувам шишето. Пред 2 недели научи да вика бабаба, дедедее, ајдееее. Кога се смеам на глас и она се смее на глас иако не ме ни гледа :) штом ја фатам за рачиња и ја кренам за да седне, се стега цела и наместо да седне она е на нозе :). Од што не е стабилна и нема рамнотежа и се тресат ноџињата и многу е смешна :lol: а да, не знае да ми возврати да ми пружа раце кога и викам ајде дојди, туку кога сака да дојде во раце плаче со рачињата нагоре спремна да ја земам :D

На girl-miri, baby2014, НаталиЛили и 4 други им се допаѓа ова.
  8. НаталиЛили

НаталиЛили Популарен член

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Научи да покажува каде и е увото.
    Има една играчка мини маус, ќе ја земе во раце и ја ниша, демек да спиела играчката. Целата се врти додека ја нишка :D :D

И кога јаде нешто што и се допаѓа ја става раката на мешето и прави мх мх мх , демек убаво и било. :D :D

На girl-miri, bambusce, ubavka1 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Како јас да сум го пишувала постот на @chocolade, отприлика истите работи ги прави и мојов дечко :) И нон стоп мора да држи две тропалки и да ги удира меѓусебно. Техниката за превртување достигна совршенство...кога сака да земе нешто што е пред него, откако ќе свати дека само со кревање на газето не се померува :) се врти натака навака натака навака за да дојде паралелно со таргетот и после се превртува до него :)

На girl-miri, bambusce, ubavka1 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.777
    Преку нок почна да ,збори'
    Дада,тата,бебе..по цел ден тоа го врти :)

На kjukli, girl-miri, bambusce и 8 други им се допаѓа ова.
  11. chocolade

chocolade Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2014
    Пораки:
    2.215
    Допаѓања:
    6.882
    Бравос вие сте уште понапредни, мојата јок, нема абер од превртување :D а на стомак ја ставив над ќебе и си најде техника, си го влече ќебето и така си ги доближува играчките. Значи нема абер ни од лазење :D

На baby2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.341
    Допаѓања:
    28.355
    И ние научивме да се превртуваме од грб на меше и обратно,да го ставаме ноџето во уста и мн се радосни тогаш.И мама кога се смее на глас се смее и тој со глас мисли така треба.....
    Срцки секој ден нешто ново и се послатки и послатки се.

На kjukli, girl-miri, bambusce и 3 други им се допаѓа ова.
  13. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Ќе почне да се превртува кај и да е @chocolade ...моето синче почна пред две недели буквално преку ноќ (се разбуди и одеднаш беше силен :muscle: веројатно му текнало како треба да ја намести раката)...
    Инаку од вчера нон стоп брбља нешто (wtf) кога му викам кажи МАМА (се смешка и се срами), а кога му викам кажи БАБА - се труди да имитира и изговара нешто како б.ба правејќи балончиња со устето :) срце мое :l:

На chocolade и ubavka1 им се допаѓа ова.
  14. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    @chocolade Колку месеци сте? Мојата почна да лази на 9.5 месеци.
    Мислам дека вие сте уште мали, ако не се лажам.

15. TIGARCE86

TIGARCE86 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    1.441
    Допаѓања:
    2.598
    Денес сум најсреќна неколку пати син ми го слушнав МАМ МАМ,живи радости сум ќе почнев да мочкам од среќа :D:Dисто бабаa тоа од некни почна,некако мн.брзо ми расте :inlove:

На ZojaP, chocolade, leona83 и 8 други им се допаѓа ова.
  16. zuto

zuto Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2014
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    28.546
    Научивме сами да мавтаме со рачето за "чао".

На chocolade, Kaetana, leona83 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.991
    Допаѓања:
    327.777
    Вика ,дај' и ,на'
    И кога и се спие вика нан нан

На chocolade, leona83, НаталиЛили и 4 други им се допаѓа ова.
  18. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Koga tato odi narabota se baknuvame na usteto i mu kazuvame cao so raceto :)

Probuva samata odi 4/5cekori i si sednuva(uste ima strav da odi) :)

Koga nesaka da jade ili zatvora oci,ili so rakata mi ja trga cinijata ili glavata ja zavrtuva a na kraj vika Ne Ne :D

MAMA MAMA ni e sekoj 2zbor :) i vednas ide kaj mama da ja zeme mama vo race :)

Znae deka NE koga kazuva mama deka nesmee tamu(koga kako poslusuva :D
    Koga ima strav vika BuBa :D oti taka sum ja naucila :D
    Koga pravi nesto i vednas plaska so racinjata i baooo(bravoo)
    Saka vratata da ja otvori pa se potega na prsti :)

На TIGARCE86, bambusce, kjukli и 4 други им се допаѓа ова.
  19. НаталиЛили

Се зачлени на:
    5 ноември 2014
    Пораки:
    1.389
    Допаѓања:
    8.354
    Кога и се цица ми ја трга блузата и вика нан - нан, бидејќи кога треба да спие јас и покажувам на цицето и и велам нан-нан.

И научи да го тресе газето на музика. Живи смешки е.

Кога е добро расположена и ќе и речам ајде гушкање, доаѓа и ме гушка.

На chocolade, bambusce, kjukli и 5 други им се допаѓа ова.
  20. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Imaaaa mnoogu novi raboti nauceno sto gi pravi od poodamna, ama denes me iznenadi. Koga kje ja vidi vratata na banjata deka e otvorena pravo se spusta tamu kaj masinata za perenje i pravo si go vrti kopceto na kolku stepeni si saka i odma si pritiska na start. Arno so masinata ne se uklicuva dodeka ne e zatvorena vratickata. Me gledase nekulkupati koga uklucuvav masina pred nea i zapamtila. Vredna moma kje bide na majka, peperurceto moe milicko.
    Ii osven sto ja griza cetkickata za zabi, sega odvreme navreme pocnuva da trie (povekje promasuva , bitno navika da stekne )

На chocolade, Kaetana, Kitten и 4 други им се допаѓа ова.