Денов си го поминав во цревени тренерки,па како ми се погодиле црвени,да ме види некој,како зрачам од далекуууу...се во црвено,никогаш не носам црвено,убава боја,ама за облека,црвена боја не практикувам,се на плаво,незнам зш така.
Пошо засега сум дома: темно сиви пантолони, една послаба и една подебела црвена ролка и шарени греачи на нозете.
Моментално се облекувам и одам на ручек кај момчето ми. Носам фармерки и црна блуза, плус шарен шал и сива јакна. Долу - зелени патики. И ракавици, за да не ми смрзнат рацете!
Ми ту .. најкомотно е :up: Ама кога нема кој да вика по тебе : облечи се на што личиш ? Или ќе заѕвони некој на врата па трчај низ куќа, кај беа тренерките
Црни тесни панталони,црна,долга маичка,темно лила кашмир џемперче со копченца и заоблена јака,темно лила,мат,тенок сатен марама,црни кожени чизми,црна,голема,полукружна,малку лакована чанта,дрвен,темно лила накит т.е. огромни обетки и алка.
Denes mi e trenerka -day... Ic ne izlegov od niv....... Od ponedelnik sum so poformalna garderoba,a taman pocnav da si se oblekuvam -sportski-mladalacki i gi zaboraviv kostumite ,koi me pravat poseriozna,postroga i losa
Денес бев маскирана во сериозна госпожа. Ама мораше така... многу мразам кога треба да глумам сериозност и зрелост на работа. Пожелно е до душа секој ден да се маскирам, па да не морам да се кријам и да избегнувам луѓе како вчера... ама не можам бе, не можам да се откажам од џемперчињата и сукњичките до колена во А форма, и претежно од тексас...
I jas mrazam koga treba da sum oblecena formalno,a za mojata profesija toa e OBAVEZNO! Sakam koga bi mozela za na rabota da si se oblekuvam lezarno i po raspolozenje,a en sekogas stegnato ,so kostumi,so cuda.... Koga rabotev odvaj cekav d adojde vikend i da si oblecam trenerki i farmerki ,a koga ke morav da izlezam na kafe ,a tamu site doterani ,pa ke morase pak da se doteruvam ...uffffff...... Nisto ,pari vo raka i kupuvaj kosuli....
И после пеглај кошули секое сабајле... колку благодарна работа се џемперчињата... ама не може секој ден. Е затоа денес сум во зелено џемперче и црна тексас сукња!
Sivi farmerki siva rolka i crno dzemperce i pak mi studi ama toa e zasto sum bolna maku ama ke pomine i vaa
на работа се знае малку посериозно ...црн капут црни панталони класични ...црно кошулче и сиво џемперче искомбинирано со сива ташна сиви обетчиња и сиви чизми висока потпетица се знае