Фустанче плетено, црно-сиво-бели линии, косата рамна со шнолче сребрено на кркмите, дебели хулахопки со дезенче и чизми И на крај мојот убав топол капут. А шминка, аууу, нарцис јас, ама ептен се дотерав Се за кај „свекор ми и свекрва ми“ да ме видат најубава
Сиви чизми, фармерки тегет (овде онде искинати), сиво џемперче, црно палто со крзно на капата и црно сива ташна.
Црни пантолони и сив дуксер. Патики црни. Потоа само облеков старки. Сега сум во широка сина блуза и доле како црни тренерчиња со линии и Розеви чорапчиња.
Косата во опавче Розева туника Розево-кафеава блузичка од Кикирики Кафеави хулахопки, антилоп чизми, кожна чантичка и јакна Кожна папка
Сива маица, сиво розев џемпер, фармерки, сиви чизми, сива ташна со нитни, црн капут, црна капа и розев чадор (Мнооогу битен детаљ е ова )
Панталони маслинести ,Бела маичка со масилнеста машна и циркони под неа Црвена маичка ,одозгора Црн џемпер, Црни чизми до глужд на пуна пета , Црвена скајна јакна , Црна ташна преку рамо ,Обетки и алка шарени
Кафеава блуза, кафеави обетки, кафеави чевли,кафеава ташна маслинести панталони, маслинеста марама ,маслинеста алка црно капутче , Косата(црна) фатена во репче со маслинест стегач и ноктите кафеави