Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што облекувате и како се подготвувате за спиење?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од viki85, 20 ноември 2010.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Обично се туширам,ставам крема на лице и на раце,ја чешлам 10 минути косата обавезно,облекувам пижами и си легнувам.
    Потоа веднаш ке станам,пошто тешко дека јас заспивам веднаш и си пуштам некое филмче/сериче,земам млеко за да ми омекне душичката за спиење (не ми замерувајте :rofl: ) и така додека не ми се навистина приспие.(што е околу 4 сабајле инаку) :yawn:

2. minika

minika Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    104
    најпрвин облекувам пижами мијам заби ставам протези го чистам лицето ставам крема ја чешлам и ја сеобрам косата седам на компјутер и си легнувам. :)

3. LuxyFeminist

LuxyFeminist Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    15
    Во лето можам и до два дена да немам потреба да се подготвувам за во кревет дека нонстоп сум во пижами или пижами ми се се што носам преку дента по дома.Многу нормално. :D

Сепак,ако сум испадната или билошто прво пред спиење се туширам толку многу ме опушта како масажа некој да ми правел.Потоа,млеко за чистење лице,пилинг за лице,тоник за лице и кремче.Не користам ноќен крем , за мене Нивеа за бебе ми е за се и сешто.Ја чешлам косата ја врзувам во репче и правец правење на кревет.

Откога ќе сменам постелнина по трети пат во една недела дека така се чувствувам свежо и знам дека ќе спијам мирно таа вечер, се мачкам со млеко за тело и облекувам што ќе ми се свиѓа од плакарот односно што може да се искористи како пижами.Значи никогаш не ги носам нормалните пижами или па во последен случај ќе носам маичка од едни пижами со панталонки од други пижами.Многу 'пижами' ,знам.

И после земам списание да читам или правам со сестра ми муабет до касно за се и сешто и кога тоа ќе биде доволно нормално Инстаграм,Ју Тјуб и уште што не вртам уште цел саат.Местам аларам и склопувам очи.И мозокот на спиење - не пошто во изминатиов месец многу проблеми така да не спијам многу добро.Амааа..тоа е друга прикаска. :D И така. :D

4. loverangelx3

loverangelx3 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    40
    Го местам креветот, облекувам пижами, вадам шминка ако сум нашминкана (што се случува многу ретко), мијам заби и лице, понекогаш ставам крема за лице и раце, легнувам, гледам ТВ и после се мачам да заспијам. :D

5. marija1907

marija1907 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    2.857
    облекувам пижами, мијам лице и заби, седам на комјутер и легнувам :D

6. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Облакам пижами, мијам заби, го чистам лицето од шминка ако сум бил излезена и го мачкам обавезно секоја вечер со маст.
    Ги мијам стапалата и ги мачкам со крем за хидратација. :D
    Седам на компјутер уште некој саат, дур се раздени (сега летово) хаха и си легнувам. :D

7. MermaidKiky

MermaidKiky Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    221
    Епа вака. :rofl:

Си ги сакам пижамките, затоа што ми е многу удобно во нив и си ги облекувам уште во 20:00-21:00 часот. Секој втор ден се туширам пред да ги облечам, а во зима и поретко. После тоа ќе си земам нешто за јадење и седнувам на компјутер, па после пауза и малце книга читам па пак на компјутер се додека не ми се приспие. Кога ќе ми се приспие одам во тоалет, мијам заби, лицето со сапун, си ја чешлам косата и после тоа си ставам крема на лицето и рацете, а лабело на устата. :$ Ќе си легнам во кревет заедно со моето пријателче-телефонот и си играм игри или сурфам на интернет додека пак не ми се приспие, после го оставам и си заспивам како јагне. :rock: Многу се разборев бе јас ама досадно ми е па еве малце поопширно :talk: :$

8. srhsejbsk

srhsejbsk Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    9.362
    Облекувам пижами, одам во тоалет мијам заби и го чистам лицето со лосион за чистење лице и шминка ставам лабело за усни и на ком. по некое време легнувам и ја чешлам косата пред да легнам :)

9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Си клавам пижами, после мијам заби, мијам лице со сапун и со лосион, си ставам крем за мозолчиња, ја чешлам косата, в кревет се сместувам со лаптопот, ко ќе ми се приспие се преврќам и си заспивам |-)

10. matejaaa

matejaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2014
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    134
    Се туширам ако имам потреба, облекувам пижами, ги мијам забите, лицето со влажна, ја плетам косата и во кревет на спиење.

11. Horrorka

Horrorka Нов член

Се зачлени на:
    5 септември 2014
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    12
    Мијам заби и лице. Потоа облекувам ноќница и си ја пуштам омиелната песна. Ставам маска од бадем на лицето, го местам креветот за спиење, си пуштам некое хорорче. Откако ќе заврши филмот, си исклучувам компјутерот и си легнувам.

12. luci22

luci22 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    742
    Допаѓања:
    1.502
    се соблакам скроз гола, и праам двоструки салто со прелом и у кревет сум.

На SelinaKyle, makedonkamak и AziskaStrslenka им се допаѓа ова.
  13. AziskaStrslenka

AziskaStrslenka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    3.509
    Опнувам кимоно и земам катана,си ја бодам во стомак и заспиена сум засекогаш :rock:

На Nightwalker, Valerin и luci22 им се допаѓа ова.
  14. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Облекувам скафандер, кружам три круга околу креветот, изведувам ритуален танц и си легнувам со мирно срце. :)

На Chokoholic25 и luci22 им се допаѓа ова.
  15. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.090
    Допаѓања:
    134.987
    Не знам, пијана сум навечер, не се сеќавам наутро како се спремам. Според тоа како се будам, најверојатно имам див секс, оти имам гребаници по задникот и модрици по нозете, прсти на образите. Или тоа, или се тепам со некого, во што не сакам да верувам.

Реалити чек - се туширам, облекувам маица на дечко ми или моја широка, читам малку, муабетам со дечко ми и заспивам додека зборуваме за нешто.

16. Marijasp

Marijasp Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    15
    Се туширам, мијам заби, чистам лице, облекувам пижами, гледам филм и кога заврши филмот во кревет.

17. Najubava09

Najubava09 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    108
    Се мијам заби..Облакам пижами..Легнувам во кревет..Некогаш гледам телевизија,некогаш седам на компјутерот или на телефонот а некогаш директно заспивам |-)

18. love.a7x

love.a7x Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    112
    Се туширам, се мачкам со млеко за тело, облекувам пижами, мијам лице и заби и ставам крема на лице и раце. :)

19. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Облекувам пижамки и право во кревет под трите ќебиња :lol:

20. kasandrasrce

kasandrasrce Активен член

Се зачлени на: