Што облекувате и како се подготвувате за спиење?

Discussion in 'Мода и стил' started by viki85, Nov 20, 2010.

1. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Вадам шминка доколку имам, во спротивно го мијам лицето со сапунче, мијам заби и ставам крема на лице. Облекувам пижами кога е ладно, во лето по маичка и гаќички.

MiaNmaR and angelche16 like this.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Јас ставам крема вазелин ја врзувам косата во плетенка ем не смета ем ќе ти е виткана и спијам по тенки пижами и нормално се мијам заби и го чистам лицето. ;)

3. sparkless

sparkless Активен член

kaj mene procedurata e prilicno dosta dolga :D se tusiram pred spienje obavezno stavam mleko za telo mijam lice i zabi stavam krema za lice i zdrave bugarska krema vo slucaj na nekoe mozolce :whew: oblakam pizami annnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnd im done :D

HuntressGirl and angelche16 like this.
  4. Haritiela

Haritiela Истакнат член

1.мочам или какам зависи што ми се прајт
    2. онда се туширам освен ако немам вода топла
    3. мијам раце, заби , лице
    4. со веќе облечените пижами од вчера си облакам едни ко јоргани чизми за нозе(фром швеДска)
    5. и се комирам

5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

мијам лице,заби,се чешлам,ставам крема на лицето,пиџамки и легнувам :D :)

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се знае за спиење што се облекува :D
    Јас обожавам пижами и ги имам мн:и свилени,памучни,фротирни,исцели,со кратки,долги,спавачи ..буквално се.Најубаво ми е кога ке се истуширам,ја прибирам косата во плетенка и легнувам.Обавезно вадење на шминка,ставам крема на лице и раце и в кревет.

Feminka22 likes this.
  7. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Зависи од времето:lol:
    Летно време најчесто шорц со некоја памучна маица поголема од мене 2-3 броја:lol:
    Сега за зимно време имам спавачи, плишени пижами, а понекогаш и хеланки со памучна бела маица:)
    Обавезно пред спиење, туширање, миење на заби, лице со сапун, ставање на крем и право во кревет:yawn:

8. anuvcheto

anuvcheto Истакнат член

Мијам лице раце заби, облекувам пижами и правец в кревет

9. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се облекувам ко Гоку, си праам Камехамеха на себе и енергијата ја стаам на 5, а за сабјле си имам спремено Сензу гравче за енергија. Оние што го гледале Драгон бал ќе разберат.:wasntme::rofl:

10. Mala Hembra

Mala Hembra Истакнат член

Секоја вечер вежбам стомачни и други вежби .. Мијам заби и дирекно со телефонот во рака легнувам во кревет и до доцните часови на фб и слушам музика .. :)

11. Oneo

Oneo Популарен член

Првин се туширам, ако имам шминка ја чистам, потоа го мијам лицето со сапун, лосион, облекувам пижами и право во кревет. :D

12. Rama

Rama Форумски идол

Го мијам лицето со сапун или лосион, ја чешлам косата , бидејќи ми е преку цел ден врзана , ја пуштам на раат да биде барем ноќта8) облекувам пижами , се мијам заби, дремам на интернет некое време, потоа се фрлам во кревет онака мртва уморна,и за крај пред да ме фати сон, со телофонот во раце гледам слики или бришам нешто од телефонот и така :D

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

1. Вадам шминка
    2. Ставам лосион на лицето
    3. Облекувам пижами
    4. мијам заби
    5. гасам телевизор, лаптоп, телефон

14. Lile_05

Lile_05 Активен член

Дали сум уморна или пак не пред спиење секогаш најпрвин јабришам шминката во влажни марамчиња исто така и со крема за бришење на шминка па потоа го мијам лицето,па забите,после тоа ставам крема на лицето исто и на рацете ги облекувам пишамите ја врзувам косата не спијам со пуштена коса ме нервира додека спијам,додека не дојде лето бидејки налето знам да спијам на гакички и некоја мајчка или блуза со кратки ракави поширока по можност машка :DПосле тоа го земам:mp:или ќе зборам со дечко ми или пак на компјутер или па заспивам со телефонот во рака :)

15. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

вадам шминка, се туширам, мијам заби и легнувам :D зимно време по маица а летно време гола :yawn: сами живееме си ја плаќам слободата така да си уживам во неа 8)

Lile_05 likes this.
  16. Addy

Addy Истакнат член

Одам во WC мочкам па се мијам лице заби се вракам во соба овлекувам пижам ставам крема грабам лаптопот и в кревет дури не ми се приспија кога ке ми се приспија гасам лаптоп телевизор се покривам цела и заспивам:yawn:

17. Majli.15

Majli.15 Истакнат член

Вадам шминка доколку ја имам миам потоа миам заби миам лице ставам крема и потоа дирек во соба облекувам пиджами и кога како ќе ми текне дали да седам на компјутер или на мобилен телефон додека ми дојдат спанките !

18. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се туширам , па медитација пред спиење( оти со каква вибрација ќе легнеш со таква и се будиш наутро), правам масажа на лице со кокосов путер , мијам заби , облакам пижами , ги мачкам нозете со маслиново облекувам чорапи и потонуваммммм.

Petar80 likes this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ако ми е ќеф правам пилинзи, ставам маски, се туширам се чешлам 100 четки за да го стимулирам власиштето...
    Ама ако сум скапана уморна ни заби мијам, ни туш ни бутур...директ во пижами !!

Petar80 and Strumka22 like this.
  20. ModernMuse

ModernMuse Истакнат член

Многу време ми одзема лицето. Прво вадам шминка па се туширам. После пак поминувам со гел за миење лице, па тоник, па серум, па хидратантна крема и на крај крема за околу очи и ако имам потреба од Авене Триакнеал го ставам на крај. После мијам заби, се облекувам пижами и во кревет |-)