Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што облекувате и како се подготвувате за спиење?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од viki85, 20 ноември 2010.

1. Kimey

Kimey Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    84
    Ставам пижами, се чешлам ако ми била пуштена косата, ако не тогаш одам директно во тоалет вадам шминка, мијам лице, заби, одам во кујна пијам обавезно чаша ладна вода и зборувам со љубовта на телефон, потоа одам во соба го ставам телефонот да се полни и отворам прозор од соба и легнувам.8)

2. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Си ставам пижами,ја фаќам косата во репче,го мијам лицето и право во кревет :yawn:

3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.684
    Допаѓања:
    79.801
    Некогаш само облекувам пижами и толку, ако сум многу изморена ниту заби мијам, ниту шминка. Инаку се облекувам, ја собирам косата, си ставам маска за лице или се мијам со гел или со сапун, мијам заби и тоа е тоа.

4. kLem23

kLem23 Активен член

Се зачлени на:
    1 септември 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    277
    Пижами,Ако имам шминка ја тргам мијам лице,ако немам пак мијам лице заби ставам крема и на рацете,косата ја врзувам бидејките кога ми е пуштена ме нервира си земам водичка до мене и си легнувам :)

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Како маж, во најудобните гаќички и тоа е тоа. Косата пуштена оти ме боли главата кога е во реп. Спиењето со шминка ми е прегадно и не знам колку треба да сум мортус пијана за да си легнам со пудра.

Кога е ладно само некоја лесна спавача. Пижамите ми се најголеми окови кои морам да ги носам дома од поштување кон моите.

6. Tove Lo

Tove Lo Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    419
    Обично се туширам или замивам со вода ,облаккам пижами ,мијам заби врзувам коса,мијам лице,се прскам со AVNE спреј за проблематична кожа ,чекам да се засуши го мијам лицето и ставам бадемово масло ..гасам се околу мене и отвотам прозор да се излуфтира влагам читам книга неможам да легнам без да не фатам книга во рака читам док не ми се приспие (порано практикував фб да дремам ама си викам што фајде стнауваш од лаптоп и одма у кревет пак исто божее и си сменив сега наместо моб ,книга) ми дое дремга оооодма гасам светло и заспивааам :angel:

7. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Ако имам евентуално шминка ја вадам, па мијам лице, мијам заби, па облакам пиџами, ја чешлам косата (ако е топло ја собирам), местам аларм на телефон, спуштам ролетна, гасам светло и легнувам |-)

8. pravnicka2

pravnicka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2013
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    333
    Вадам шминка,се туширам,облекувам пижами,мијам лице и заби и си легнувам

9. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Oblekuvam pizami, ja vrzuvam kosata ili ja fakam so stipka, mijam lice i zabi, stavam krem na liceto i legnuvam

10. WhiteOne

WhiteOne Активен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    81
    Кога би живеела сама би спиела пиштол гола, евентуално со хулахопки (фетиш ми се), ама не секогаш зашто сум пробала и сабајлето ме болат нозете.
    Така да, пошто сум далеку од моментот живеење сама, во пижами...

На hunter26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.678
    Допаѓања:
    25.239
    Мијам лице (5 минути ми трае процедурава)
    Мијам заби
    Облакам пижамите
    Пикам вода
    ии кревет :D

12. Petrance11

Petrance11 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    36
    Ѕиври си облекувам и тоа волнениот појас за половината

13. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    Облекувам некое секси комплетче за спиење(кога сум со дечко ми,инаку дома пижами),обавезно уморна или не,морам да ја бришам шминката,ставам крем за лице,ја чешлам косата,ги мијам стапалата,ставам крем на рацете и нозете,мијам заби и правец в кревет и |-)|-)

14. Idealista

Idealista Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    551
    Мијам заби, мијам лице, правам пилинг, ставам кокосово масло на лицето, чешлам коса и оп во кревет. А инаку спијам со широка маичка и хеланки:)

15. #strong_woman

#strong_woman Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    80
    Прво се облекувам во пижами,потоа го мијам лицето,потоа следува масажа на лицето со најобична помада/крема,потоа мијам заби. Откако лицето ќе упие од помадата,повторно го мијам и ставам крема за бубулички. Потоа ја мачкам устата со помада, па потоа ставам лабело. Ја чешлам косата,ОБАВЕЗНО ја собирам во репче и ставам крема на рацете. И потоа во кревет :)

16. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Облекувам пижами, мијам заби и лице, ставам крема на лице, полнам шишенце со вода, мора да има обавезно до мене и си легнувам.

17. EdnaDevojka21

EdnaDevojka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    895
    Oблекувам пижами,ја врзувам косата со пуштена неможам да спијам ми смета,ги мијам забите,лицето,ставам крема на рацете и лицето и во кревет:)

18. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Ја вадам шминката, го мијам лицето, после ги четкам забите, косата ја фаќам во плетенка, си ставам крема на лице и кокосово масло на очи и усни, си облекувам некоја широка маичка за спиење и обавезно термо чорапи иииии си спијам. :angel:

19. tea20

tea20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    366
    Мојата ноќна рутина почнува вака : прво си ја пијам терапијата за коленото и ставам гел на коленото... Ја вадам шминката, го чистам лицето со тоник, потоа го мијам лицето ( помеѓу пилингот и гелот ги мијам забите ), ставам ноќен крем за лице, крем за подочњаци и лабело... Ги мијам стапалата, ставам крем и облекувам памучни чорапи, потоа ставам антицелулитна крема на бутовите, облекувам пижами, ја земам книгата во раце и право во кревет ... Но кога сум ептен уморна ( а тоа се случува најчесто кога се враќам од град во 4-5 сабајле ) само ја вадам шминката од мене, ставам крем на коленото облекувам чорапи и заспивам за 2 сек. :)

20. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.162
    Допаѓања:
    50.561
    Облекувам пижами, доколку ми е пуштена косата ја врзувам, си мијам заби, лице, го чистам лицето, ставам крема на рацете и си легнувам.