Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што облекувате и како се подготвувате за спиење?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од viki85, 20 ноември 2010.

1. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Ако имам шминка на мене ја вадм , мијам лице и заби , ставам крема на лицето, косата во реп , и се успивам со телефонот во рака или некоја серија на тв :) A за облакање пижамчиња, обично ако сум дома цел ден си седам во пижами најубаво ми е :D

2. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Се туширам, облекувам пижами или ноќница, се мијам заби, нанесувам дезедоранс, крем за лице, косата си ја сплетувам во форма на внатрешна плетенка, си постилам кревет, често менувам постелнина и навлаки за перници ( тоа не сум јас тоа е мојот хороскопски знак девица),:fubar: пуштам тивка музика, често слушам радио канал 77 и ако ми се најде некое од моите маченца си го собирам во постела и си го гушкам.:hug:

3. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Леле, колку се има сменето во меѓувреме! И сега одам во WC, се мијам заби и лице, но потоа ги нанесувам сите овие работи по следниов редослед: мицеларна вода, тоник, посебен крем или кокосово масло за подочници, ноќен крем, масло за лице и третман за мозолчиња по потреба. Два-три пати неделно правам и пилинг и/или ставам маска за лице. Вонредни ситуации нема, режимот секогаш мора да се истера :!:

Во соба облекувам пижами, ставам балсам за усни и легнувам. Порано ставав и крем за раце, но сега секогаш го чепкам телефонот пред спиење, па нејќам да го измрсам. Скролам на Инстаграм или гледам видеа на Јутјуб уште некој половина час, ставам аларм и затворам очи. Целиот процес (сосе скролањето (facepalm)) трае околу еден час.

Уште ова: Ако сум со дечко, се занимаваме уште малку пред спиење :lol: Тука процесот може да се продолжи на неодредено.

На SeaMermaid му/ѝ се допаѓа ова.