1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што планирате да носите за дочекот на Нова Година?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lovely, 5 декември 2009.

1. KittyT

KittyT Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    112
    Новогодишна облека

И јас не знам кај ке одам за НГ ама да ви кажам и бутициве со избор на фустани се катастрофа. Има стварно некои убави модели со убава боја ама се прескапи за една таква вечер. А и сегде во секој бутик истото, само што многууу им фали да донесат фустани во повеќе бои, значи мислам ВО БОЈА а не се црно, црно па црно. Пробав едно фустанче денес што ми остави впечаток и уште се мислам дали да го земам.
    Имам 2 слики ама не ми дозволува да ја ставам едната кај што е цел фустанот. Стои прилепен за телото, ракавите се како 3/4 мрежести некако како овој предниот дел над градите.

Прикачени фајлови:

• IMAG1003.jpg
      IMAG1003.jpg
      Големина на фајлот:
      228,3 KB
      Прегледи:
      306
  2. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Новогодишна облека

Убав е фустанот многу ,го замислувам во целина иста, мене баш ми е допаѓа , не сакам фустан со светки триста чуда , земи си го не се мисли ке си го износиш ем после :D и побрзај да не ти го земат , додека се мислиш
    А и да стварно нема некој избор , тоа што ке ми се допадне на модел нема боја убава или обратно :|

На KittyT му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Новогодишна облека

Во домашна атмосфера сами со дечкото кај негоо дома ... што да облечам ?? :)

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.892
    Допаѓања:
    4.896
    Новогодишна облека

Не се замарам толку многу со облека за нова година.Тоа што ќе ми се допадне прво, тоа си го земам.
    Годинава ќе славам во ресторан,со друштво. И сега се мислам помеѓу две фустанчиња кое да го носам
    [​IMG] имам нешто слично на ова само што е црно и малку од позади има чипка,значи мал дел.И имам едно вакво
    [​IMG] . И двете ми се убави неможам да се одлучам за кое. :lol: :rofl: :rofl: :rofl:

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Новогодишна облека

Мене ми треба помош, не знам за што да се одлучам.
    Ваква суќња само што на пред оној дел е отворен и има патент и се гледа суќњичката а назад е долгиот дел.Не можам да најдам таква слика, мислам дека убаво објаснив. И нагоре со некој корсет и многу наќит.

Или ваква суќња само црна и моделот не е баш таков, но таква е светкава, со кошула или корсет и наќит.
    Што мислите?

Прикачени фајлови:

6. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Новогодишна облека

Ми се допаѓа првата идеа :clap: барем како што те сватив, но втората е можеби по новогодишна
    Поради тенкиот материјал - ми дава асоцијација на есен :)
    за нова година го планираш нели???

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Новогодишна облека

Овие првите некако мене ми се многу тенки и да речам полетни. Сега е зимно време, ако е Нова Година не значи дека треба да се рассоблечеме ко да е сред лето.

Додека пак оваа втората мене позимски ми изгледа. Јас би ти ја препорачала втората, и како што кажа или со корсетче накит и палтенце или пак со кошулка. ;)

8. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    2.620
    Новогодишна облека

^ Да за Нова Година ми е, но таа суќња што сакам да ја носам не е тенка. Замислете си обична црна суќња со висок струк и со патент на средината од дебел материјал(не како овој на сликата) и одпозади само такво црно долго парче.

9. nobody1

nobody1 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2012
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    74
    Новогодишна облека

би носеле ли вакво нешто за нова година во домашна атмосфера :D
    вакви хеланки со туника малце подолга барем да е под
    задникот :lol:
    :D

Прикачени фајлови:

• original.jpg
      original.jpg
      Големина на фајлот:
      95,7 KB
      Прегледи:
      448
    На WhiteAngell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Новогодишна облека

Ако е во домашна атмосвера зошто да не , мада мене не ми се допаѓаат ама баш ич овие ваквите дезени незнам ни јас зошто :x но тоа е до вкусот :)

11. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.461
    Новогодишна облека

Да зошто да не поготово ако сте во ептен лабава атмосфера без многу напињање и свечености.Ваквиве хеланки чак ми се многу поновогодишни отколку било која кичеста хаљина :D

12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Новогодишна облека

Тогаш можеш и првата, убави ми се и тие симетрични модели. Најдобро пробај се во двете варијанти, па која повеќе ќе ти фати око, така облечи се. :) :)

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Новогодишна облека

Јас гласам за 2 то многу ми е поубаво ,првото е едноставно и многу голо а ова второто ми е сон :inlove:

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  14. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.470
    Допаѓања:
    10.903
    Новогодишна облека

И јас гласам за второто поестетски и погалантно ми изгледа.
    Баш како за Нова Година.

На Anna-Banana и london-girl им се допаѓа ова.
  15. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Новогодишна облека

Планирам да си купам вакво фустанче за дочекот на новата година. Ќе го носам со крем штикли и најверојатно крем обетки и алка. Ќе бидеме во стан, со друштво. Дали мислите дека е пресвечено за во стан? :^)

Прикачени фајлови:

16. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Новогодишна облека

Лелеее јас баш си зедов исто фустанче како второто само со поголемо деколте :lol: Ептен си го сакам и преубаво ми стои. :inlove: Го купив од првата продавница каде што отидов да купувам и тоа прво ми се допадна и ведна си го зедов, не се ни мислев. :D И си зедов едни црни чизми-чевли-штикли, хаха, не знам како да ги дефинирам. Вакви слични, само што немаат врвци туку ситни златни додатоци.
    http://weheartit.com/entry/11377150/via/karinnek
    Не знам зошто не сакаше да се покаже сликата и затоа го ставив како линк :|
    И сега уште некое плик-чантиче ми преостанува да си купам и тоа би било тоа. :)

На Anna-Banana му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Новогодишна облека

Ова е мојата новогодишна облека за оваа година :)
    А не знам зошто треба да се разликува облеката од онаа за стандард излегување :^) само со додаток, нормално, дедо мразовско капче :)

На Beauchamp, waterlilies, Christina.A и 3 други им се допаѓа ова.
  18. M.Jolie3

M.Jolie3 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Нова Година

можете ли да ми дадете идеја какво фустанче би можела да носам на нова година? не би сакала да изгледам како 20 годишна бидејќи сум 15 год .. слаба сум и висока

19. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    6.471
    Новогодишна облека

Се мислам што да носам за Нова, т.е веќе имам осмислено комбинација ама некако се ми е црно, па се двоумам. Планирам да носам црна свилена кошула, не свилена де, оној материјалот ко свила што се лизга низ прсти :D ај ме свативте веројатно. Од напред е пократка, а отпозади подолга, на горниот дел има чипка и отпозади до пола грб има копченца. Ќе носам од оние кратки тесни сукњи (не многу кратка!) ,со дискретни црни шљокици, и се мислам за или црно-кафени штикли или црни со сребрено, ама не сум ги видела уште, на мајка ми се она ми ги објаснуваше какви се, зашто јас не носам. За одозгора планирам да носам една кратка струкирана јакна, на неа има црно, бело, сиво и сребрено, или една кратка црна бундичка со сребрено копченце најгоре и интересни дезенирани црни хулахопки. Е сега од накит незнам, зависи од штиклите ама планирам да носам некое златно или сребрено масовно ланче, со дрангулии некои на него и диксретни обетчиња, а можеби и прстен.

Сукњата е нешто во овој стил, ама како што реков со ситни шљокици,ама кога ќе ја најдам ќе ја сликам па ќе ви ја постирам.

Кошулата е од ваков тип, само што мојава не е прозирна и има три-четврти ракави,и другите детали што ги кажав.

Јакната што сакам да ја носам е истиов модел, ама изгледа малку поинаков материјал и тие бои што ги кажав.

http://www.hm.com/hu/product/06758?article=06758-C

Сега ве прашувам дали ми е добра комбинацијава, да ми предложите нешто, што да додадам, да одземам? :)

На tropix4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.892
    Допаѓања:
    11.288
    Новогодишна облека

Ми се допаѓа многу комбнацијава , би одбраа црни штикли со сребрени боцки и некое сребрено ланче , многу ми е шик да си ја носиш :D

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.