1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што планирате да носите за дочекот на Нова Година?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lovely, 5 декември 2009.

1. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Нешто што веќе го имам, немам намера да купувам посебна гардероба за тој ден.
    А, и зошто би купувала, што е Нова Година, нешто што се случува еднаш и многу ни значи?
    Оние што имаат пари па и да се глупираат е до некаде во ред, ама некои кои сметките за комуналии им стојат неплатени а они се луксузираат како да им е Рок Фелер, татко е тоа е стварно идиотизам.
    Зошто би се лусузирала за таа вечер за да изгледам „гламурозно“ кога оние што ме знаат и што утре пак ќе ме сретнат на улица со искинатите тренерки и подникнатата коса, знаат која сум и што сум?
    Што ако одам таа вечер во хотел а наредниот месец немам пари грав, да сварам? Кого лажам, нивв или себе?
    Може ли некој да ми објасни што се прославува за Нова Година, тоа што сме 1 година поблиску до крајот?
    Мене ова ми изгледа многу небулозно, сите се плашиме од смрт та а славиме и се радуваме како луди што поминала една година и сме поблиску до нашиот крај.

На RedWine, CrazyOne, ivona29 и 5 други им се допаѓа ова.
  2. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Ми треба совет за комбинацијава дали е арна.Значи вака
    http://img.sheinside.com/images/sheinside.com/201212/1354357383098530240.jpg
    Ваков сличен џемпер
    http://www.pinmystyle.com/w/i/outfits/02-womens-2b-bebe-jean-shorts.jpg
    Вакви слични шорцеви и секако со нив хулахопки ама каква боја?
    И чизмите се црни,како мартинки се и се околу 15-20 сантиметри високи,негде на средина помеѓу коленото и глуждот (незнам дали ме разбравте)
    Ке ви бидам благодарна на одговорот :hug:

3. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    девојки со црн тесен фустан до колената каква да ми биде косата ??

4. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489

Никако не можам да смислам шорцеви тесни тексас зимно време, посебно не за дочек на Нова Година? Освен ако не се дебели убави баш зимски шорцеви. Мене искрено многу невкусно ми е... Сепак ти си знаеш

5. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Не зависи косата од долниот дел туку од гордниот, обично ако горниот дел си разголена убаво е и со пуштена или полупуштена коса, а дококу горниот дел е баш покриен како некој вид на ролка (пример) тогаш убаво е лицето да ти биде отворено во спротивно ќе ти се покрие лицето.

Ова ти се сценски трикови :P

На ivona29, okcenzi и pipi123 им се допаѓа ова.
  6. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Пижами :D

На sweety90, LittlePinky, Guess-89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    најверојатно црни тренерки и бела маичка и црни чорапи и папучи.. косава секако фатена во лабава пунџичка,шминка без :D

На sweety90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bubamara12345

bubamara12345 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    610
    Ваква иста на главата, па нек пукну душмани. Најубава ќе сум.:D:D:D:D:D:D:makeup::makeup: esma redzepova MP.jpg

На makedonkamak, eloves, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  9. pipi123

pipi123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    128
    http://www.aubridal.com/sexyprom/Pu...eart Short Junior Little Black Dress Sale.jpg
    ваков ќе ми ее горнио дел само на тричетврт ракави мојот е ..

10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.739
    Допаѓања:
    21.372
    Планирам да си купам корсет, со црна куса тесна суќна и во план ми се или високи чизми доколена но не на штикла, или така до под колена чизми на топук.Али има време, ќе видиме :)
    Шминка зависи бојата на корсетот, само знам дека сенка нема даставам, и косата најверојатно пеглана со некоја плетенка или малку подфатена од страните, може ама и немора.

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.326
    Па ваков сличен здогледав во еден бутик, па ако не се предомислам до тогаш, ќе си го земам. :)

large (23).jpg

На makedonkamak, zekzeki и Guess-89 им се допаѓа ова.
  12. Candid

Candid Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    489
    Епа чим ваков е горниот дел не е корсет тогаш можеш и пуштена, евентуално ако многу ти станува топло можеш и полусобрана како Ариана Гранде што се носи.. углавно ако си закопчана со фатена коса, ако си разголена со пуштена :)

На pipi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Нешто вакво ако најдам :)

На kolovoz и Guess-89 им се допаѓа ова.
  14. zenska

zenska Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    339
    Како што тргнала работава пижами :)

На naturally, ivona29, marija.980 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. viki-dete

viki-dete Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    765
    Оваа Нова година не се замарам многу, ќе носам еден фустан кој го купив пред 2 месеци, па после во јануари сум на свадба и тогаш планирам да шијам за таа намена.

16. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Ја мислам дека поентата на славење е гледање на новата година како на нова шанса, нов почеток и тн. Затоа и е славењето. А и прославување е многу широк поим и е тотално индивидуален. Не секогаш единствената цел е индивидуално доживување и славење. Како и секое излегување со друштво, организираното славење на Нова Година има и свои социјални карактеристики. И не секогаш е најдобрата варијанта за ние лично најубаво да си поминеме.

За една од најубаво поминатите новогодишни вечери во животот ја сметам онаа, пред неколку години кога најголем дел од времето си бев дома. Така сакав и така се погоди. Си украсив, направив атмосфера за свој мерак, тркнав до плоштад на пола саат со една другарка и пак се вратив дома. Филмски маратон, грицки, нешто за пиење... и си уживав во моментот. Не размислував дали штиклата и хулахопките ќе ми останат цели. После следеше виртуелна тура од честитање на нови години и после пак по старо.

Е, другата година не сакав така, сакав со друштво баш организирано да е и така се договорив. Се` си зависи до периодот, расположението и сл. Може убаво да се прослави Нова Година на 1001 начин. :) Важно е да се наоѓате во средина во којашто околината ќе ви е погодена, а не да мора вие да се мачите да погодите на другите. :)

Инаку, само двапати сум носела нешто ново на Нова Година (под ново мислам на нешто купено баш за таа намена). Првиот пат бидејќи ми беше прва Нова Година што не ја славам со домашните дома, а вториот пат поради тоа што локацијата ми беше ептен погодена. :)

Последна измена: 16 декември 2014
    На Victorian, SV1911, Marossa и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Поентата и мојата главна дилем е: Зошто да се слави нешто што неме никакво значение?
    За каква надеж дека новата година ќе ни биде поубава, побогата, повесела..... Кога и самите знаеме дека тоа не зависи од временската рамка, ниту од тоа дека оваа ти била несреќна затоа што таква била годината па наредната ќе ви биде среќна. Дали ќе бидете среќни, весели, дали ќе имате пари не зависи од годината туку од вас.
    Како што напоменав, има луге кои ги даваат и последните заштедени пари за таа вечер а потоа цела година живеат мизерно и во долгови. Зошто сето то? За инат на комшиите?

На mime87 и Luna91 им се допаѓа ова.
  18. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Или фустанче или суќна со кошула ми е во план со кратки чизмички :)

19. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.049
    Интересен ми е муабетов, се надевам не го сфаќаш како препирање и контрање реплицирањево. Зошто временска рамка? Зошто баш иднина, баш ново? Па според мене затоа што надежта е секогаш поврзана со нешто што треба да се случи во иднина. Како вика Скарлет О Хара: „утре е нов ден.“ Јас така гледам на ова верување за Нова Година. Потполно си во право, утрото може буквално се` да донесе и не бира добро или лошо. Сметам дека има вистина и во твоето и во моето гледиште, сите различно ја доживуваме оваа вечер.

Последна измена: 17 декември 2014
    На Victorian и Marossa им се допаѓа ова.
  20. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Бела сукња,бела блуза со црно и рески на неа и црни чизми