Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што планирате да носите за дочекот на Нова Година?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lovely, 5 декември 2009.

1. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.674
    Мал црн фустан многу сличен на овој на сликата, комбиниран со високи потпетици и дискретен накит.

На Barbie20, ivona29, anuskaNESTLE и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Strumfeta17

Strumfeta17 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2013
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    132
    Секако дека реплицирањето и спротиставувањето на ставовите не го гледам како нешто лошо. Јас не сум суетна и не сум од оние кои сакаат нивната да биде прва и последна, посебно ако се работи за повозрасна особа секако дека ќе го почитувам нејзиното мислење.
    Како што реков, воопшто не ја сметам Новата година како некоја основа за надеж за подобро утре, а и да е така зошто би слаеле и прославувале со луксуз, зурли и тапани?
    Надежта е интимно чувство и не се изразува на тој начин што ќе се собереме 20 души ќе се пијанчиме ќе се претупанчиме од јадење а од утредента пак ќе кукаме дека немаме. Според мене сето тоа се пагански обичаи. Подобро е тој ден да го поминеме со најблиските во надеж за подобро утре, или да однесеме на сиромашните нешто да каснат отколку да ги фрлиме тие пари на луксуз.

Ако веќе ја спомнавме надежта, веднаш тука е и вербата што е добра основа тој ден да го посветиме на молитвата, бидејки таа ја зацрстува нашата верба не само во бога туку и ни дава сила да еруваме во самите себеси и да истраеме на сите тешкотии и предизвици кои не следат во текот на животот..
    Јас кога бев мала се радував на новата година бидејки тогаш имаше во изобилие се, одевме по куќи да собираме костени... Но откако почнав да се осознавам себеси тој ден а и останатите големи празници како што е Божиќ, Велигден, СВ Никола, и останатите големи празници се обидувам да ги прославам на тој начин што многу размислувам тие денови за се она што се случило дали сум постапила исправно во некои ситуации, дали ќе бев исто толку калитетна особа да ја имав и мајка ми, или ќе бев размазена како и другите врснички и ќе бев незадоволна од се.

Нема да кажам ништо посебно ако ви кажам дек бескрајно многу ја почитувам онаа изрека, „Господе, не ти се обраќам за да нешто барам од тебе, туку ти се обраќам за да ти кажам благодарам за се што имам. Јас всушност и немам многу, но го имам татко ми, кој е единственото и нај големото моен богатство.

На ivona29, SV1911 и tessie им се допаѓа ова.
  3. strawberry-cake

strawberry-cake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    14
    Никогаш до сена немам купувано нова облека за нова година, но оваа година решив малку да сменам и да си купан нешто :) иначе си купив црна сукња (не е тесна) и сиво џемперче кое одговара со сукњата, ми остана уште да си купам хулахопки :)

4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Пошто првата вечер решив да си останам дома, со друштвото решивме да ја славиме втората вечер бидејќи е така поопуштена и не е се толкуспектакуларно.. Прво во кафич а потоа во ноќен клуб.. Бидејќи не е ништо многу свечено се одлучив за ваква некоја комбинација....

кожни хеланки

crop top (сеуште неможам да се одлучам дали да биде црно или темно црвено-вино боја)

и златно ланче се мислам помеѓу некое од овие две..

јас повеќе преферирам ова второто, мислам дека понежно ќе изгледа одколку првото,
    а на нозе ќе носам обични црни салонки (знам дека би изгледало супер со шпиц штикли ама долга е ноќта а не планирам да останам по столици цела вечер умирајќи од болка, или пак да играм боса (facepalm))

што мислите? :?:

На simoncelicius, XstrongerX и SlAtKi4ka.SlAtKi4ka им се допаѓа ова.
  5. Najubava09

Najubava09 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    108
    Ај хелп..За оваа нова година планирам да носам едно црно фустанче..Ок но незнам што да носам на нозете..Не сакам штикли,сметам дека е прерано за нив а и секако сум многу висока..Дајте некој предлог,дали може чизмички и дајте предлог на нешто од накит но не пренападно..Сепак не сакам да изгледам како некоја 20 годишна

6. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    22.365
    Какво е фустанчето отприлика?

7. ccca

ccca Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    1.205
    планирам некое комплетче шо ке одговара со гајба скопско

На kate21, tessie и mims-89 им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.256
    Допаѓања:
    157.532
    Јас дојдов само да ви кажам дека кроп топот е за сељанки како Ким Кардашијан.
    А сега можете да ме спалите.

На Triksy27, Dream-Girl, babyblond и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    crop top-so kozni helanki? Navistina seriozna si na minus stepeni ovaja kombinacija?kako prvo premnogu mi e napadna i vulgarna kombinacijata kozni helanki spored mene se nosat so nekoja lezerna kosula,a ova bluziceto koe spored mene e ocaen trend crop top samo vo kombinacija so visok struk a vaka nikako,iskreno bez navreda spored mene ke licis kako onie na sipka sto igrat,ova e tu mac i ne soodvetno za vo zima,a lanceto vtoro sto planiras da go nosis nikako ne se ne nosi vrz bluza tuku toa bese trend vo letoto sto se nosese na plaza na kupaci normalno,a za vakva kombinacija nikako ne e spored mene sve ti e utka bez lutenje e sega ako ova e tvoj stil na oblekuvanje prestegnata i tolku gola togas toa e tvoj izbor...

На marama и sesilija им се допаѓа ова.
  10. Chimera

Chimera Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.042
    Допаѓања:
    1.965
    Го зедов од H&M од Космос

Прикачени фајлови:

На Libera, 1209, anuskaNESTLE и 3 други им се допаѓа ова.
  11. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    616
    Допаѓања:
    561
    Потполно се согласувам. Прочитав некоја комбинација од кожни хеланки и кроп топ, Оу нооуу! (facepalm)

12. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Црно, црно, гробар.
    Најсериозно.
    Црно фустанче имам, црни штикли, црна јакна, црна ташничка, црна ми е косата и црни нокти ќе имам.

На Anabelle.Amorette и pupi.girl им се допаѓа ова.
  13. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Сите станаа сељанки, само македонките курназ. Оф мори мајко што читам, симнете се на земја. Оние кои ги коментирате со парталите можат да ве купат

На anna.tesoro, christinnn, simoncelicius и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. sweety90

sweety90 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    224
  15. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.444
    Се согласувам потполно, лесно е да кажеш дека е некоја сељанка, ама размисли каде е она каде си ти. Она за една вечер добива милион а тие што ги коментираат не би добиле ни 1000 денари, ма не би ги пуштиле таму каде што се појавуваат овие „сељанкиве“ Ние лугето сме склони од завист да лепиме такви епитети сељанка, ку*ва.... а се би дале да сме на ниво место.

На DraTilHelvete, simoncelicius, marija.980 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    А вие па мора да носите се што ќе видите дека носи некоја селебрити? На неа и плаќаат да носи секакви глупости и затоа ги има тие милиони, кој ве тера вас да носите секакви партали и после да се праите демек имам стил ко на Кардашијан :D. Може да имаш и милијарди и пак селски да се облакаш, ако немаш вкус џабе ти се сите тие модни, дизајнерски прескапи облеки.

На Triksy27, Sexybaby86, beatriz и 6 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.256
    Допаѓања:
    157.532
    Ако добива милиони за една вечер, не значи дека е личност со морални вредности и ги заработува чесно, можеби има само морално послободна професија од нашата, ако ме разбирате...

Да, баш е завист зошто не секоја ја има способноста да биде осакатена од секакви вредности, па ете дури и да цени една како еминтетна личност како Кардашијан.

А бога ми па вие што го копирате нивниот стил, ете ќе ве примат на тие места, оти по некоја логика со тој аутфит ќе бидете баш на висока нога. Бреј логика! Море вие симнете се од облаци дека достигнувате висини со копирање на некаков си стил на некоја без стил.

Девојчето пиша - што мислите? Ете тоа мислам, о чему је проблем? Кој па вас ве прозва...

На Waka-waka, SV1911, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.095
    Ко што тргнала работата, веројатно пижами. :(
    Ме фати некој мерак за шорцеви, дебели, пошироки со хулахопки со некој дезен под нив, и кошула, ама не можам да најдам такви какви што замислив.
    А бидејќи една од опциите за Нова Година ми е на планина негде, тогаш џемпер и хеланки.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  19. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ниту пак ние прозвавме некого........

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  20. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    Немој да се лутиш, ама не изгледа добро. Гол папок не е за зимно време и тоа некако ми се чини невкусно, можеш да почекаш потопли денови за вакви блузички. Пробај да ги искомбинираш кожните пантолони со нешто друго.
    А овие остави ги што ти пишат, некој пак пуштил мев и не може да носи кроп, па сега кропот и тие што го носат не чинат.