1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што планирате да носите за дочекот на Нова Година?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lovely, 5 декември 2009.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Што планирате да носите за дочекот на Нова година?

И јас девојќи се согласувам со вас. На што личи сето ова преувеличување??? :| Од Ноември се планира кај за нова година, со кого што ќе се носи и 300 други глупости. Јас сум таква личност, мразам ситници, и мразам преувеличувања. Работите ги сфаќам апстрактно и не уживам во ситниците. За нова година, како и сите вечери до сега планирам да се изнаиграм убаво на музика која мене ми одговара, па ако треба и сама пред огледало дома, и да си легнам. Тоа не е ништо различна вечер од останатите. Може да си купам фустанче, али колку да се чувствувам јас убаво, и така секој ден купувам нешто. Ама сето тоа што го прават околу нова година, тие преувеличувања, ги мразам!!

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926

Во фрка си 2 месеца пред Нова година ,што ќе носиш , каква фризура , каков накит и каде ќе славиш за да дојде таа вечер и сабајлето да не се сеќаваш на ништо :^) :^) - Не , не е ова глупост :lol:
    Искрено , подобро дома да си седам , во кревет со ќебенце покриена и чоколадо до мене .. башка таа вечер најдобри филови даваат место негде да се мрзнам , и ако имам среќа без некоја настинка да поминам и парите на не знам какви глупости дадени .

3. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857

Планирам да си купам некое фустанче тегет боја затоа што чизмичките ми се такви :)

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Само ние тука ја тупиме како да се изгледа на Новогодишната вечер.Да во западните земји се троши..меѓутоа на подароци за блиските..Дочекот најчесто се слави дома со семејството,евентуално на плоштадите и по некои локали кои се отворени за секој кој сака да е надвор од дома.И дури воопшто не ја преувеличуваат таа ноќ како што тоа се прави кај нас.Ама немам слушнато да се замараат месец дена со тоа што ќе носат за Н.Годишна вечер.Тоа само овде го има...И кој ќе те види во таа гужва што имаш на себе,кој бренд ти е итн.?Никој!Јас мислам непотребно е таквото замарање и трошење само за една ноќ која е ко секоја друга само што утредента се менува датата со годината.

На thatsmysecret, Phyramide, la-chicka и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Аиии темава. |( Јас не знам вечер што ќе облечам за излегување, не па за Нова година. |(
    И што е толку посебна таа вечер па да мора да носам нешто екстра светкаво, нешто што ке ми дели од другата гардероба што ја носам обично за викенди?
    Ова само во Македонија го имам. Буквално кога порано живеев Виена, и таму чекав Нова година, по џемпери, шал, капи, нараквици си беа луѓево. На сите им е приоритет и важно да си поминат убаво, во убаво друштво и да им биде забавно, а не што ќе облечат.
    Ќе си се облечеш убаво и скромно, никој не вика по пижами или тренерки да излезеш, али по миничи до пи*ка на -10 степени ни тоа не чини. Згора на тоа светкаво деколте, џоа елкана од дедо мраз. |(
    Што сум планирала да носам? Тоа што си носам секојпат, нешто во мој стил. Или можеби балскиот фустан ќе го носам, хм уште се мислам.... :?: |(

На Phyramide му/ѝ се допаѓа ова.
  6. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053

Лакромосче...тоа е тој балканси синдром...Ем шуто ем боде |(

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816

Пиџами, евентуално папучи плус. Епа ете тоа :)

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.123
    Допаѓања:
    156.048

Како тргнало нема да ми треба облека.Евентуално,корсет и подвезици! :D

На rossonerka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776

мене баш вчера братучетка ми од Италија ми донеса две екстра фустанчиња од TALLY WEiJL.. не планирам да трошам други пари за облека бидејќи планирам нова година да ја поминам во домашен амбиент со семејството..
    еве баш сега ги најдов сликите на нет.. па помогнете ми кое е поубаво да го носам..

10. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707

Леле преубави се посебно плавото....се заљубив :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: Јас мислам тоа да го носиш преубаво е

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816

Дури сега забележувам дека си живеела во Виена :wasntme: Нели? Никој не се замара што ќе се носи за НГ! И јас бев во градов за НГ два пати и ми се допадна премногу што не му ја мислев ниту што ќе носам, ниту каде ќе одам. Не ти треба резервација за нигде, а влезницата те чини исто како и билокој друг ден. Кај те носат нозете - таму одиш.
    Што би рекла другарка ми - гола да шеташ, никој нема да те забележи.

Немам друга работа уште од сега да се мислам за НГ што ќе носам. Имам други побитни гајлиња, а облеката не е едно од нив. Уште па и колку ги „сакам“ празнициве, што да ви кажам. Ако сакам со ќеси завиткана ќе одам, ама тоа само во случај да не ми пристигне на време одамна нарачаниот фустан од Долче ЕНД Габана, мислам хелоууу! :?:

Нејсе. Некој мора да мисли и на тоа што ќе носи за пречекот на Новата година. Јас не сум една од нив.

На Lacrimosa и julie77 им се допаѓа ова.
  12. marijana..maca

marijana..maca Истакнат член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3

Даааа плавото мислам подобро е за нова год. а белото можеш да го носиш секојдневно

На glamour-lady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.422
    Допаѓања:
    91.478

Никогаш не сум се оптеретувала со тоа што да носам. Лани носев панталони и маичка. По се изгледа така ќе биде и оваа год. Не ги сакам ваквите денови. Цела таа фрка околу еден ден.

14. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461

Ако ми се смилува дечко ми и биде добар колку што е убав ( ај не колку што е убав, туку колку што е тежок ;) ), па да ме однесе некаде каде што ќе ми требаат само купаќи...ех...што убаво би било :$

На Fearless и Blanca им се допаѓа ова.
  15. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154

Така купувам облека од празник за празник пак за Нова година да не сакам да се дотерам. Море ќе се дотерам :!: :rofl: :rofl: Има најубава да бидам :D
    А ако си останам дома ќе носам посветкави пижами. Да се знае дека е Нова година :D

На baby.26 и SpoiledBaby им се допаѓа ова.
  16. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652

Ќе бидам скромна и ќе си купам нешто практично, нешто што ќе можам и во друга прилика да го носам.
    Никако замотувње во сатен или нешто премногу свечено. Млада сум, на млад човек се убаво му стои. :)

17. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461

Kim може вакви ?

А јас сакам вакви

:D :D :D

На baby.26 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154

^ Хахахаха може ирена, таман ќе ми одговараат со папучите :rofl: :rofl: :rofl:

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.212
    Допаѓања:
    56.852

Веќе со години не одам никаде посебно за НГ, си поминувам најубаво во домашна атмосфера со саканиот, а за среќа и оваа година ќе биде така (не е планирано, но не ни треба да планирам зашто не сакам да одам по кафани со певаљки, или уште полошо - дискотеки со турбо фолк).
    Некако глупаво ми е тоа купување ново за Нова Година. Ај облеката, ама и фризурата да е средена, по можност нова боја за Нова Година, па еден месец пред 1ви мора диета за да се ослабе дотогаш, па депилација закажана, козметичар... Ко за другите денови да не треба девојкиве да се средени, чекаат тогаш за да им е свежа фризурата |(

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Пирамитке ајде и оваа Нова година во Виена дојди ќе славиме заедно :D :party:

Само не заборавај го нарачаниот фустан од долче и габана, инаку не те примам со мене, јас балскиот го носам :D