1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што планирате да носите за дочекот на Нова Година?

Дискусија во 'Мода и стил' започната од Lovely, 5 декември 2009.

1. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Што планирате да носите за дочекот на Нова година?

Ништо посебно, се согласувам само кај нас Нова Година толкав настан е. Можеби ке купам некој аксесоар, и ке си одам по нешто што имам. После по 2 недели солун, така е редот :)

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463

Јас многу мразам кога иде Нова Година.Ниту е некој празник некој голем ниту нешто што бара посебно славење,според мене! Има толку поубави празници кога се збираме со целото семејство и си поминуваме преубаво,во домашна атмосфера и смеење до бесвест.Божиќ,Бадник ехеее...Ретко кој тинејџер денес сака да е во друштво со домашните на новогодишните празници.
    Не планирам ништо да купувам.Ќе си го облечам фустанчето за свадбата што си го носев,едноставно и обично е.Немам ни испланирано каде ќе одам,а ако бидам дома ништо чудно и по домашна облека да си бидам.Ако бидам надвор планот со фустанчето ќе ми биде...Мразам бисери и светкави чуда :puke: Моето е црно-бела комбинација од калиопе го земав,како од материјалот да се прави една голема машна црнобела...Не можам да го опишам стварно ама многу си го сакам затоа што многу убаво стои :)
    Не можам да ги сфатам некои школски што уште сега планираат како што...Нова година=лигавења до крајности!

3. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Како и повеќето и јас нема да се замарам за Нова Година. Најмногу од причина што веќе 2 години наназад не славам по кафичи и дискотеки, туку одам со друштво некаде на викенд, Маврово или Берово. Така да, воопшто не ми ни треба облека за Н.Г. А и немам веќе некоја си еуфорија....
    Фино лепо парите во џеб, а на 15 Солун чека :D

4. Queen.S

Queen.S Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    381

Не е дека се замарам ама сакам да сум во ново! Секогаш си купувам ден или два пред Н.Г. :angel: И си купувам нешто што и после можам да си го износам значи се е мој стил...ништо светлуцаво, кич ко за во кафеана...пошто и онака не идам на такви места...Обично сум на журка каде ни штикли не ми треба па затоа е нешто баш штосно што можам да си го носам секогаш! Оваа год најверојатно или пак на журка или викенд во Маврово....па така сега си бев на свадба си купив преубаво фустанче и него ќе си го носам ако не најдам нешто подобро :$

5. Blanca

Blanca Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    505

И јас би играла така :rofl:
    Да си ги облечам белите купаќи, за кои те прашував тебе за мислење :* и си ги купив......и да си уживам со него на некоја плажа.
    Ама нема шанса....можеби во моите сништа :lol:
    Оваа нова година некаде на планина, така да нема да ми треба ништо ново и свечано ;)

6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Врска немам.
    Ни што ќе носам,ни каде ќе одам,ни ништо..
    Знам само дека имам колоквиумска недела пред Н.Г. и дека последниот колоквиум ми е на 30.. |(
    Па можеле и на 31 да го стават,мислам,нема проблем...
    Мразам Нова Година.
    Дотерување за што..?!
    Една вечер,каде сите се пијанчат,прават глупости и после една недела никој веќе не се сеќава на неа..
    Ама тоа е,македонски менталитет,да се даваат купишта пари за глупости.

7. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.133
    Допаѓања:
    64.755

Еееееее оваа година со нетрпение ја очекувам новата година,онака да дочекам нова година во зима,со снег баш како по филмовите :D Инаку досега баш и не ми било кој знае што дочекот на нова година,се собираме друштво на плажа,пиење,музика и тоа.....нема атмосфера во лето дочекот на новата година

8. Glamour

Glamour Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42

Незнам ни што ќе носам, ни со кој ќе славам а ни каде. Се собравме друштво арно ама куќа неможеме да најдеме :^) За облека незнам што ќе облечам, ќе почнам тоа да размислувам накај 20 и понатака :)

9. thatsmysecret

thatsmysecret Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2010
    Пораки:
    452
    Допаѓања:
    215

Фармерки, некоја маичка по кратки и штикли.
    Никакво посебно спремање, го сметам за најнормален ден. :)

10. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652

Секоја нова година јас се дотерувам од глава до петици. Не знам така ни останало од детство и јас си се придржувам до ден денес. Оваа година планирам фустан , ама така позимна варијанта, не многу свечен. Нови чизми до колена со мала штикла, нешто накитче и тоа.

11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    258.408

Ако останеме сами дома со љубави ќе се подновам со некоја чипкана гаќа :rofl: а ако дојдат и пријателите да слават кај нас...ќе треба нови пижами да купам :lol:
    Се шалам малку ама ми поминаа годините кога паѓав у несвест за тоа што ќе носам на нова година, а во декември има толку многу прослави што неколку пати ќе ја дочекам 2011. И за таму планирам да носам нормална облека во зависност од локацијата ќе ги менувам деталите ;)

На 135-5 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127

Сеуште незнам зависи каде ќе ја дочекаме Новата година :D . Најверојатно некое фустанче ;)

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991

Јас па ко за чудо ич нејќам во ''друштво''.Ма да ме утепаш не би идела :rofl: Најубаво ми е со мама тато братучедите и тетките и тетиновците. А некои па уште сега собираат пари кој што ќе носишто пиење да купат :roll: Кај ќе праеле нокти и ефден куп глупости...Ја по тренерки и блуза и шибајј брате :rofl:

14. dan1

dan1 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    32

Јас лани за нова година се отепав од спремање ново фустанче, шминка, нокти, коса....се :D за на крај во 23 часот сите планови да се сменат и да си седиме во домашна атмосфера (а требаше да одиме во ресторант ).Затоа оваа нова година планирам со најблиските да си седам дома да си облечам што ми е најудобно и да не се замарам ;) само за нокти си имам закажано бидејќи тоа ми е ритуал секој месец и не смее да се прескокне :P :P :P

15. 135-5

135-5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5

јас и не се замарам многу со дочек за нова година имам едно црно фустанче со една прерамка дебела и е над колена само не знам со какви обетки или ланче или колан да комбинирам и со црни салонки.а за празниците уживам полна трпеза со јадење многу гости убавини.па срекни празници и убав провод.

16. renata76

renata76 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    34

Ништо посебно, дома ќе бидеме, нема носење фустани, ресторани, итн, може нешто
    така по дома што носам......

17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932

Ќе те видам за 3-4 години со кого ќе сакаш да славиш ;) Дали со тетките или со друштвото и евентуално дечкото. :)

Кога станува збор за славење Нова година и другите празници, најчесто кога сме веќе тинејџери сакаме да сме со друштво, урлање, пиење, бидејќи само тие денови можевме до покасно да шетаме :D
    После доаѓа еден период кога веќе се ти е дозволено и празниците сакаш да ги поминеш со семејството, да се потсетиш на старите добри времиња. :) За друштвото тука се обичните викенди.
    Стварно е вака.

18. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.334
    Допаѓања:
    5.858

Си имам едно розефко фустанче кое ми го сошија, но не успеав да го износам.
    Сепак ништо не се знае, можеби ќе бидам во жолтите мои пижами под ќебе. Тоа ќе биде ако останам сама дома. :)

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821

Ако одам некаде, имам едно корсетче бело (поклон ми е) кое никогаш го немам облечено, па тоа ќе го носам. Сега скоро си купив и нови црни пантолони (старите по секако ми беа побелени), па ќе го искомбинирам со нив. Исто имам и сребрени со бело обетки, па комплетирана сум.

20. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836

Не знам уште акде ќе одиме, ама дома секако нема да седиме.
    Амааа важно јас си бендисав 2 фустанчиња :lol: , па ќе видеме кое ќе биде :wasntme:
    Сакам и такви чевли (пишав во сдп, ама изгледа никој не знае каде има) :|
    Инаку имам едно ново фустанче, само еднаш го облеков и сакав тоа да го носам, ама после Нова година сум на свадба, па ајде таман ќе си го искористам тоа сега што ќе си го купам :)