да си направам список и онака со џепарлакот од кога ке земи татко ми плата треба многу работи да купам -лак проѕирен -фармерки тексасни -каифче крем -шнолички од по денар -парфемче на точење -сако -брич -сенки за очи на крем и темно црвено(бордо) -млеко за тело -четчиња за шминкање охо имам да купувам...
Три џемпери туники,два фустани како за на работа темно зелена ташна и млеко за тело,и еден пар салонки црни ми да земам плата и тргнувам во поход
ми требаат уште фармерки и пегла за коса. едно прашање кога сме веќе кај пеглите, од колку до колку им се движи цената?
- Маскара, Макс Фактор 2000 calories - bellaoggi, палета сенки - Бронзер, Макс Фактор - Хеланки, однапред кожни, позади памучни - Чизми, црни без штикла - Подарок за роденден за дечко ми
Чизми за на снег ( сега му е мајката додека се на попуст) Сако, неколку кошули, фрмерки од темен тексас, црна ташна, патики, фустанче, штикли, марами.... Се чека плата за шопинг во Солун.
Ма се сакам. Што и да видам по бутици што ми фати окце сакам. Моментално сакам некое фустанче да си купам. Ај утре роденден ми е може некој ќе се смилува да ми подари.
Уффф..многу парчиња ми требаат, ама приоритет ми се вино боја панталони, некое шалче петролеј боја, чизмички до глужд и нова чанта.