Уште од сега ми се плаче за парите: -Фармерки -Ниски, рамни, црни или кафени есенски чизмички -Високи, рамни, црни чизми -Монитор (знам дека не спаѓа во темава, ама парите кои ќе ги дадам за него највеќе ќе ме болат)
Направив нешто шопинг деновиве, ама уште ми остана: - фармерки - кошула, некоја кежуал - торба, една добра квалитетна, неутрална боја, не знам точно каква, треба да видам некоја да ме освои - долен веш - пижами - тенко џемперче/блуза
Ехеее дали ќе има крај мојата листа Чанта за на факултет Часовник за на рака Фармерки Некои чевлиња или чизмички Потенки блузиња Џемперче Пудра Бејби Липс лабело ( морам да пробам какво е ) Ајлајнер Кармин
Од козметика: -маска за коса -пилинг за лице -гел за миење лице -сунѓерче или четка за миење лице Гардероба: -сина кошула -крем и црна сукња, може и тегет една многу ми се допадна! -црна кожна јакна -тексас јакна -чизмички до глужд со дебела ниска штикла црни и крем (ако имам пари за сва пара)
Планирам : Патики Фармерки Трењерки Блузи Јакна кожна Ташна најк И едни кондурчиња со врвци со нитни.
Ми останаа за купување резерва фармерки, макар еден пар да ми се најде во текот на престојната сезона, есенски црвени кондурки во кои се заљубив и моите чизми на штикла од соништата кои се сомневам дека некогаш ќе ги најдам. Мимс, отековме за чизми ко тинејџерка за ајфон. Известувај ако најдеш некој добар модел, за добри чизми секогаш вреди да се тргне на страна нешто повеќе.
Само пари да имам и што не би купила, а како најосновно што ми треба: 1. Есенско палто 2. Чизми 3. Долен веш 4. Нова ташна (здосадени ми се веќе тие што ги имам, за смена) 5. Маскара 6. Фармерки 7. Блузички
Остана само: 1. Патики (најк или адидас) 2.Пижами (долги карирани ако најдам) 3.Ташничка (за излагање) И друго не ми текнува, али ова е поважното што ми треба
Сини чевли. Фармерки. Неколку блузички. Ташна. Златен поширок колан. Крем за лице. И уште еден куп други работи.
-Тренерки -2-3 дуксера -боди,мидер -бордо плато + иста боја чевлички -тегет панталони -пижами на долги
1. Крема за лице 2. Камена пудра 3. Коректор 4. Кожна јакна 5. Мантилче 6. Кошула 7. Џемпер 8. Старки 9. Ташна (ова ми е најбитно) 10. Кармини и лакови
Во Бершка има добри модели по 2000 денари ама не сум баш сигурна во квалитетот, а планирам да ги носам секојдневно...
Видов и јас, ама шубе ми е. Не би можела да кажам за квалитетот на балетанките и штиклите што сум ги купила од таму - некои се погодиле повеќе, некои помалку. Ама не ми се ризикува за чизми, исто и мене ми се за секој ден, не е една маката. Ќе размислам десет пати пред да земам. Разгледував и во Њујоркер, ама премногу хардкор беа за мој вкус, а и броевите беа за никаде. Се надевам дека ќе има, ќе ти пишам ако нешто ми фати око вака изненадно.
Исто и јас го превртев Скопјево барајќи удобни чизми до глужд за секој ден, ама или ми беа премногу фушерајски изработени или малку повеќе заоѓаа со цените. На крај си ги нарачав овие два пара од асос, плус ги начекав на дополнителни 15% попуст, па си купив 2 пара чизмички за 2500 ден. Не знам дали ќе ви се допаднат и дали вашиот број е меѓу останатите ама ѕирнете ги. http://www.asos.com/New-Look/New-Look-D ... gridsize=3 http://www.asos.com/ASOS/ASOS-ALIGN-Ank ... gridsize=3 И овие ми фаќаат окце, ама ќе чекам да бидат на попуст, пошто се од новата колекција http://www.asos.com/New-Look/New-Look-D ... gridsize=3