Здравје! зошто ако имам здравје, ќе бидам способна да си најдам барем некаква работа која ме исполнува и ме прави среќна а со тоа ќе си обезбедам пари кои ќе ги трошам со моите најсакани. доброто тело небитна работа
1.Моите сакани 2.Здравје 3.Среќа 4.Работа(ако е добра,тогаш ќе има и пари) 5.Младост 6.Добро тело 7.Пари
-Здравје - затоа што без здравје ништо и никој не сме. -Моите сакани - бидејќи без нив ниту среќата не би постоела. -Среќа - затоа што е многу битно да ја имаш,иако не доаѓа секгоаш кога ја бараш. -Работа која што ја посакувам - бидејќи ако ништо друго ќе бидам среќна и исполнета со тоа што го работам,подобро помалце пари а повеќе воља. -Младост -Пари -Добро тело - не ми треба затоа што го имам.
Моите сакани- некои ги нема а се би дала да се тука Здравје- зошто без него не може ништо да се постигне Среќа- тукму поради првото, јас ја немав... Младост-никогаш нема да се врати Пари- за да можам нели да живеам нормално Работата- ја надополнува среќата и нормално парите Добро тело- зошто е најмалку важно помеѓу сите овие
Јас ќе си одам по ред -Здравје-најважното -Вашите сакани-без нив животот нема смисла -Среќа-најубавото нешто,да се биде среќен -Младост-секако ќе ја имам,така да не мора да биде на прво место -Добро тело-не ми треба веќе го имам -Работа која ја посакувате,пари-дефинитивно на последно место се овие две,бидејќи претходно наведените се 10000 пати повеќе важни него овие две
1.пари 2.среќа 3.добро тело 4.работа која ја посакувате 5.младост 6.здравје 7.вашите сакани Jaс би ги подредила: 1.Здравје 2.Вашите сакани 3.Среќа 4.Пари 5.Работа која ја посакувате 6.Младост 7.Добро тело Со опис: 1.Здравје-Најважното,без здравје немаш ништо.. 2.Вашите сакани-Тие ми ја пружаат најголемата љубов и поддршка во животот.. 3.Среќа-Најубаво е да си среќен,среќата те исполнува едноставно... 4.Пари-За убав живот требаат и пари... 5.Работа која ја посакувате-За да имаш пари,треба да работиш,а најубавата работа е онаа која ја работиш со задоволство 6.Младост-Убаво рекле,радувај се додека си млад,затоа што младоста не се враќа... 7.Добро тело-Кое и не ми е најпотребно..