За мене,тоа претставува чиста глупост,нешто најбезвезно...бакнување со некој што не е со тебе,ниту пак имаш некои чувства кон него...најглупавото нешто,за мене,е мувањето.Ете како јас го дефинирам тоа...
Во мој случај мувањето било единствено бакнување со некој дечко за една вечер,без секс и без обврска да го сторите тоа повторно.
хмм... мување за мене претставува лапање со некој без никакви обврски што би можело да прерасне во нешто поише во фазон на врска. Меѓутоа мувањето денес кај нас младината е "неопходно" во смисла на пример прво се муваме неколку пати со еден и после доколку и двајцата почуствуваме некоја хемија мувањето преминува во врска, но доколку е онака од забава без обврски завршува коа ќе почне да е здодевно и секој по својот пат од една страна мувањето доаѓа многу безвезно и доколку е од забава е многу глупо за мене и избегнувам такви типови.. но доколу би сакале нешто повеќе со таа една личност, потребно е мувањето за да увидиш и малце поише да ја запознаеш таа личност и да видиш дали ти одговара.. Од овој аспект мене ми се свиѓа искрено
Не сфаќам што е целта на темава кога секој втор истото го пишува. Ок, сфативме дека мувањето е всушност бакнување без обврски. Не треба уште 500 членови на форумов да го напишат истото, само поинаку формулирано..
Јас тоа го сфакам како бакнуванје или било каков интимен однос со некој со кој не сте во врска. А за тоа дали може да биде понижувачко зависи до лугето, многу го практикуваат тоа затоа што сакаат да бидат со некој ама исто времено несакаат да ги попуштат шансите кои ги имаат и кај другите Па така си имаат изговор демек само на муванје се без никакви обврски па можат да прават што сакаат.
Да гушкам и да бакнувам додека не се свестам дека сум со друг, а не со тој што го сакам. Thats why I dont have a boyfriend.
Едно нешто ама воопшто не ми е јасно. Како некои може да се муваат-да се лигават ако немаат никакви меѓусебни љубовни чувства. На што личи тоа? Абе се знае кој може да се бакнува уста со уста само тие што се во врска кои се вљубени еден во друг. Ама за денешнава младина немам веќе никаков коментар, катастрофа невидена.