Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што подразбирате под мување?

Дискусија во 'Сингл' започната од kate16, 14 април 2010.

1. Elii96

Elii96 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2010
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    Да. Иако на мене не ми се допаѓа муање за една вечер многу врски така почнуваат знам девојчиња кои се мувале и подолго време со некој па се завршува само со едно здраво а знам и некои кои потоа се фатиле.

2. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Мување како што спомна некој погоре, за мене е понижување!
    Што знам, така се осеќам...нешто како за мали деца е тоа!....

На blond му/ѝ се допаѓа ова.
  3. red

red Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    130
    под мување јас подразбирам отворена врска, барем сите мои мувања до сега биле такви не знам за другите позз

4. Odiseja

Odiseja Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    32
    мување, поразлично е од врска бидејќи е тајно, за 1 вечер, за век и векови, со или без секс ватевер ( како си сакаш , така )
    се муваш со некој т.е не сакаш врска бидејќи не е е вистинскиот/та и си ја надополнуваш осаменоста надевајќи дека ќе го сретнеш тој/таа што го/ја бараш ( сродната душа )

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Phyramide

Phyramide Популарен член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    3.009
    Допаѓања:
    14.816
    Повремено гледање со машка особа. Целта е забава, исполнување на слободното време, полнење его, задоволување на сексуалните потреби итн. секој по свое.
    Забрането е: јавување наредното утро, очекување да ти се јави наредното утро, очекување дека кога и да му се јавиш ќе ти се нацрта, лутење ако не ти се нацрта ТИ кога сакаш итн. Мувачот е мувач а не дечко :)
    Посебно треба да се внимава на наредниве симптоми: гризење нокти; зголемен број на испушени цигари; кога станувате свесни дека ви е постојано во мислите; помалку јадете; се запрашувате зошто го нема да се јави; бесконечни муабети со другарките со прашања како „мислиш ќе ме побара?“, „си одговараме?“, „мислиш дека нешто посериозно може да бидне?“ итн. Во овој случај девојки, изгледа се заљубивте и сакате нешто повеќе од мување.
    Симптоми дека најверојатно мувањето преоѓа во врска: ви се јавува, ве бара, ве кани на вечера, ве кани на состанок, на кафе, на прошетка, се јавува се почесто, ве слуша, памти што правите и се интересира за вашиот живот, ви годи тоа што покажува интерес за вас, се чуствувате убаво во негово друштво...итн.
    Ајде ваљда некој ќе се пронајде во ова. Јас вака некако го дефинирам мувањето со сите позитивни и негативни последици кои можат да се појават отпосле :) И не го осудувам, доколку си знаете што правите и зошто го правите тоа, би требало да е во ред. Животинчиња сме ние така малце и сакале - нејќеле, потребна ни е разонода ;)

На narcis98, Cacy, Johny и 5 други им се допаѓа ова.
  6. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Под мување подразбирам да се гледаш со некој кој не ти е дечко, односно не сте во врска. Може да си слободна или во врска ( тогаш имаш швалер :lol: ). Јас порано повеќе практикував мувач, сега последниве три години сум само со дечко ми. Има и позитивна и негативна страна. Јас сум многу чувствителна особа и ми се случуваше да се заљубам во мувачот, па за малку да ми се растури врската, а позитивно е што кога ќе се скараш со дечкото имаш каде да си ги лечиш раните :) Се на се би кажала дека се е до годините, од сега натаму се стремам кон маж ;)

7. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    91.515
    Гледање со момак или момци без обврска. Не практикувам, иако се имам мувано 3,4 пати. Но, пак не.

8. didija

didija Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    119
    Врска без врска... да се бацнеш со некој , а утре да не очекуваш да ти се јави... постапката се повторува по желба :headbang:

9. vampire.p

vampire.p Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    11
    Мене ми се има случено да бидам со мувач околу 2 месеци .. но потоа за несреќа се вљубив со него .. :( ... сега имам голема желба да сум со него!! .. но .. не сум.. кога поледните 2 пати тој сакаше да бидеме заедно јас секако го игнорирав .. незнам дали тој мислеше за посериозно или пак мување . .. но секако гордоста ми е пред се' .. :) ќе барам нов за посериозно .

10. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    390
    Мување или по нашки шемење е бакнување со машко за 1 ден/вечер . Ако ви се допадне и сакате пак може да си повторите.
    И знам многу случаи каде од шема/мување пораснале големи љубови :) Еден пример сум јас :$

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    Зависи колку години сте- ако сте тинејџери под мување ќе подразбирате неколку страстни бакнежи во деновите кога ви е дозволено да излегувате ;)

Потоа како стареете под мување ќе ги подразбирате неформалните секс средби со некој кој несакате да ви биде дечко (или тој несака :lol: )

Потоа под мување можете да го подразбирате и “фаќањето кривини’’ со некој кој не ви е сопруг......... :P

Така да, според мене мување е несериозно споделување страсти без обврски- што би рекле гевгеличани- скини-врзи. :rofl:

Е тоа е мување. :!:

На eleni982, laLolA, marama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.119
    Допаѓања:
    2.710
    Мувањето започнува со ,,спор и рекреација,, а може да заврши со различен крај, например да се заљубиш смртно во мувачот па послем да незнаеш што со себе. едноставно не е за оние лесно заљубливи по природа.Може и во најдобар случај да заврши со врска но мислам дека тие случаеви се многу ректи бидејки најверојатно спротивната страна те гледа во поинакво светло.Милслам дека ако се почне како мување ќе се заврши и како мување онака неформално и без никакви побврски.

13. violinistka

violinistka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2010
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    152
    Па кога бев помала,под мување се подразбираше само бакнување со некоја личност,онака без обрвски.Додека денес повозрасниве мислам дека под мување не подразбираат само обично бакнување,туку и секс.Кога се муваш со некого,излегуваш со него само поради таа причина,да си поминеш убаво кога ќе посакаш и ништо повеќе.

14. sonuvacka

sonuvacka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    34
    ова денес е мноооогу чест случај.... скоро сите така почнуваат па после што ке биде не се знае
    што мене не ми се допаѓа зошто мислам дека кога тој знае дека сум прифатила да се гледам со него и без обврски , зошто да има обврски кон мене ,,

На Histerica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Hermanni93

Hermanni93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Таман си беа одговорите погоре, поимот си има различни значења за различни возрасти, јас сум уште во првата група ама имав среќа, второто мување у животот ми стана убава врска :) а првото беше глупава опсесија, ама ај да си ќутам :lol:

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    На времето кога бев помала под мување се подразбираше лапање, и тук-тек некое потфакање на газ. :lol:
    Сега се знае што се подразбира под мување, нормално дека нема со некој да излезам да се мувам без секс, не ќе се лапаме само ко тинејџери. |( (до душа, ни тие веќе не се лапаат само).
    Ќе трошам време за размена на плунка, ноу тенкс. Се знае, права ствар, се почнува со орален, се завршува со добар секс. 8)
    Нормално, ваква работа се прави со некоја посебна личност, да не се разбереме не сме на улица најдени па со секој втор боже пази. (Ова е наменето за оние "вирџин мери", за кои мувањето за една или повеќе вечери се курвинска работа) :wasntme: , пошто така си ја валкаме честа мора со првиот да останеме нели... :wasntme: |(

На eleni982 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    Мување ти е веза без обавеза :D
    Дувај брате кога сакаш, како сакаш, со кој сакаш... и никому ништо ;) :D

18. GeorGinnA

GeorGinnA Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    2.008
    Во мое време под мување се подразбираше само да се бакнуваш со некој,сега тоа вклучува додатни активности плус :lol:

Како и да е,што и да правиш е без обврски.Убаво ви е и на двајцата само што нема да те боли глава зошто не ти се јавил,да се замараш со која го виделе дека стои покрај шанкот,да се секираш зошто е во град со другарите а не со тебе.....Кејф без нервози :D

Убава работа си е и мувањето ама како и се друго и тоа треба да се тера со усул ;)

19. Glamour

Glamour Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    42
    Врска без обврска, како што кажаа. Нема никаква врска со понижување :) Само бакнување, ништо повеќе.

20. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Па мувањето и јас мислам порано беше бакнувањето со некој една вечер или извесен период, но денес под мување спаѓа и сексот со некој една вечер или одреден период. Значи си се гледате онака само да се задоволите и тоа е тоа. Јас мислам дека не е понижување, а и денес голем број врски започнуваат токму од мувањето. Сепак не ми се допаѓа баш мувањето, кога не се сведува само на бакнежи, туку и секс. Едно е да се бакнуваш без обврски, а друго е сексот со некој со кој незнаеш ни што ќе биде. Сум за секс, но дури по влегувањето во врска, а не за време на мување :D