Ахааааа........ ок, значи тоа било мување.... Добро. Една пријателке ми објаснуваше дека ја фатила ќерка (средношколка) и со момче, а таа и се правдала дека е само „мување“... Мене ми беше срам да прашам што е тоа Ех младинава денес
мување-да се бакнувас со некого кога ти е досадно тепас време или немас деЧко а едноставно ти е потребен некој ама само една употреба(не за секс) ете тоа е мување
вака..мување значи бакнување со одредена личност, ден...два...недела...итн итн...разликата измегу мување и врска е тоа што кога се муваш не си обврзан кон таа личност...тоа е само за забава... ке се избацваш , чао чао и толку....и така дури не ви се смачи иначе јас не би практикувала мување во градот каде што живеам...бидејки тоа го сметам само за забава...а не сакам да ме мислат за лесна девојка...и да ме покажуваат на другарите како некоја нивна претходна мувачица што значи за мене тоа е понижување
Досега со никого не сум се МУВАЛА како што се вели...или што велат само за една вечер бакнување ...Можеби сум грешка но мене тоа ми е ниско и незнам зошто не сакам ни да направам такво нешто...Досега сум имала две врски онака подолги..и подобро ми е така него да отидам со некого само неколку пати или еднаш..Потоа ќе ми биде глупо...:/ Поправете ме ако сум грешка
јас пак под МУВАЊЕ подразбирам нешто друго. што и да имаш со некого а да биде без обврски. не мора да се бакнуваш, може и односи да имаш и утредента како ништо да не било. сите под МУВАЊЕ подразбираат лапање(наротски да се искажа), али тогаш што би било ако денес некој/а легне со некого или некоја , а утре како да не се познаваат.. ? значи МУВАЊЕ ти е глупости
Под мување подразбирам чисти глупости, залудно трошење скапоцено време. И трошење себеси. Никогаш не сум го практикувала , ниту ќе го практикувам. Или си со некого од љубов, или воопшто не си со него. Толку
Под мување подразбирам запознавње подобро, после мување следи или врска или разидување. Врска без обврска!
Мување е премин пред врска, така барем јас го сфаќам. Или како што спомнавте “Врска без обврска“ Ти се свиѓа типот, се мувате, и океј е све ти се бендисува излегувате некое време, се дружите (тоа спаѓа под мување) ама нешто не те привлекува немаш задоволство во него. И завршува сето тоа со едно “неможам утре да излезам“ и то е мување. Исто може да се фатите со некој да имате кратка врска или авантура на одмор додека сте и да се мувате. Тоа со сексот не е популарно кај нас, или се навистина горди девојките на себе па не се лесни или сме назадни. Иако јас го мислам првото
Разменување нежности без утредента да имаш обврска да се јавиш ... задоволување на некои потреби коа не сакаш да се "врзеш"
да ве прашам девојки до сега колку дечковци сте имале и зошто ние женските ако имаме 2-3 дечковци веднаш сме ... за нив неможам да го објаснам ова како прво глупо ми звучи а како второ се наоѓаме во 21 век што веќе се е возможно..зборувам без секс
леле многу се нервирам сто зивееме во такво опстество со такви малограгански манири срекна сум сто не сум таму сто има лосо во тоа да си имала 2-3 децковци па тоа е искуство а со треба да се затрцас на првиот сто ке ти симнува ѕвезди да мислис се сто лета се јаде,напротив подобро искуство да имам отколку да ме прави будала се има граници де не па ти да ги менувас како цорапи па и секс да има во врските нема никаква веза тоа како сто реков се во граници ама според мене подобро промена разоцаруванја и станувас посилна и поискусна
Кој вели дека девојка која имала 2/3 дечковци е курва,тој е малодушен,ограничен,прост,неписмен,ИДИОТ! Девојка може да има и 10 дечковци и да не биде курва. Ама,треба да биде паметна..и да ги одбира дечковците,а не од себе да прави будала..да изгледа ефтино итн. итн. Значи,и со еден дечко можеш да бидеш курва..ако си глупава и лесна Така да девојки,баталете ги стереотипите..само бидете паметни
Јас некако не сум баш за мување,извесно време после мувањето јас почнувам да се интересирам за него(може почнувам да го засакувам)а нели мувањето не се темели на обврски....јас не можам така барем така покажало искуството тоа не е за мене иако на почетокот знае да биде многу возбудливо
Под мување подразбирам две мувички, така среќни и си леткаат заедно, крилце до крилце, and having a great time together! Но, шала на страна, мување, според мене, = физичка „дејност“ со личност која физички те привлекува, но истовремено чувствата оставени настрана. И не, не мора да значи дека доколку е мување, следниот ден не се знаете... Па има парови кои се муваат со недели/месеци... Но чекор подалеку воопшто не одат.
Дефинитивно сум против мување...не за друго..пред некој ден се измував со еден дечко(само бакнежи имаше, без фаќање а камоли секс)...но од тогаш нешрестано мислам на него...а тој никаде го нема...ми рече вечерта едно -извини пијан сум, ќе правиме муабет.. и на тоа си остана...не знам како да реагирам и како би реагирал тој кога ќе се видиме...? Глупаво се чувствувам поради ова :/
Јас под мување подразбирам бакнување со едно личност без никаква обврска.Порано мување се знаеше...Се муваш вечерва,а утре исто како ништо да не било пак сте другари. Ако сакате нормално пак ќе се мувате,а подоцна може и во врска да бидете Интересна работа.Порано ми беше интересна сега веќе не.Луѓево веќе не прават разлика помеѓу мување и идење.Ако се мувал со тебе,зошто у меѓувреме се мувал и со друга? Може зошто не сте у врска?
бројче дали е никому ништо незнам баш ..или утредента сите знаат во такво опшество живееме со средновековни луѓе кои ги интересираат туѓи животи
Мислам дека поентата на "никому ништо" беше дека една зедничка помината вечер (неколку минути, саати) не создава обврски за понатамошно "дружење"... Мувањето може да биде и подолготрајно, недели , месеци...самото мување на накој начин би значело дека еден од двајцата "муватори" не сака да биде во врска само со другата личност со која се мува, т.е.може да биде и со други личности, потоа може некој да има подолготраен партнер (тако звана озбилна врска) а на страна повремено да се мува со друг, постои и мување само за секс (sex buddy)... Едит Nightwalker ме изнасмеа со мувите
Мување како поим е доста стар, порано кога на некого ке му речеле - „ кај се муваш “ се подразбирало,кај одиш како мува без глава : човек кој што си ги избегнува зададените обврски, кој не е одговорен во никој поглед, и на секој можен начин гледа да избегне било каква работа. Притоа најчесто се употребува за денгубачите и мрзливците, оние кој што не знаат што да прават со самите себеси. Во поново време почнува да се применува во контекст кога сакаат да се избегнат било какви обврски кон било кого пред се на емотивен план и на физички, еве ајде вечерва ке имаме секс но утре јас тебе не те познавам нити пак имам било каква обврска кон тебе. Незнам но мислам поимот „мување“ започнал да се употребува како заменска и поблага форма на поимот „курвање“ дали е така или не не-знам сепак е тоа само мое мислење.
Со многу малку се согласувам! Муванје е лапанје со некого. Тоа е како пред врска! Неможеш да си во врска а да не си се мувал предходно!Во тоа се вклучува и факјанјето по телото додека се врши чинот муванје. И после муванјето ако не е доволно еднаш може поише пати па ако се сакаат тие двајца што се мувале машкото понудува врска!А кога сте во врска на секое видуванје барем еднаш треба да се муваш!Значи ова според мене е најточно од искуство кажувам ! А најчесто девојчинјата почунуваат да се муваат од 13год. а машките од 11год. ! Тоа е тоа