Бакнување и излегување со некого со кого не си во врска. Чисто за забава и мерак. Без никакви обврски, без емоции. Може, но и немора да заврши со врска, нема правило.
Се што не е како што се вика официјална врска...Кај мене избледе више она мување само една вечер, многу ми е тапа тоа. А и некако зборот мување ми е помалку смешен. Мување= врска без обврска.
лапање, онака бакнување без обврски, понекогаш за една вечер, понекогаш може да потрае па да заврши и со врска.. т.е повеќето врски денес почнуваат со мување инаку во странство мување мислам дека значи и секс, но кај нас сеуште е табу во никој случај не е понижување, само ако ти му предложиш на некој да се мувате а тој те одбие, е тогаш можиш да се понижиш до некој степен
Мување=лапање,некои го практикуваат и драпањето .Може да биде за една вечер,а може да трае тоа со денови и месеци.И ако си се заљубите може да си се фатите (не за раче ) и така да си бидете во врскааа.
eve ja ke te popravam zasto m,islam deka si greshka....prvo toa shto ke se baknesh so nekogo ili so poveke momci.ili se baknes so nekogo za edna vecer..voopshto ne znaci deka si lesna devojka...ti si verojtano mnogu malo pa shto razmisluvash vaka..baknezot kako baknez ne e nisto posebno,deneska sekoj moze da se bakne so sekogo,drugarka so drugarka na primer se baknuva vo usta i shto???shto e strasno,nisko i lesno ovde..e seksot e nesto poveke nesto mnogu pogoilemo od baknezot
Потполно се согласувам.. Далеку од тоа дека си лесна девојка ако се смуваш со некој тип. А, и може тоа мување ќе прерасне во врска. Не е ова веќе како во времето на баба ми, го погледнуваш некој тип и готово, се зимаш со него
Мувење, па тоа ти е нешто слично како ``фак френд``, без обврски си се лапкате само кога си имате потреба за такво нешто, а сте си слободни за други можни врски. Врска без обврска со еден збор.
Зависи мување само затоа што ти се свиѓа типот и остануваш само на лапање,или пак баш ти се свиѓа типот па преоѓате и на секс а сето тоа без обрвски
мое мислење за поимот мување е седново: мување е да се бакнуваш со некој само еднаш до два пати доколку и понатаму се гледата тоа е некој вид врска.Mеѓутоа сакам да прашам јас се мувам т.е излегувам подолго време со еден дечко ама тој си има други, и јас се мувам со други, и тој знае за мене, и јас знам за него, не контактираме преку телефон, ретко се гледаме и кога не сме заедно сакам да се видиме ама кога ќе се видиме досаден мие и само измеслувам причини да си одам што побрзо Nезнам зошто ми се случува ова?? ако некој знае ве молам кажетеми фалави
Па од самиот збор се подразбира: мување = да ти го мува, е сега дали јазикот, дали тулето, дали лакт у ребро, зависи од расположение, по желба Е сега може да дојде до забуна ако ја земеме основата на зборот мување односно МУВА, пошто мува на гомно иде, може под мување да подразбереме и анален секс, сплет на поими и околности што да правиш
Зависи од човекот кој дефинира,сега многу нешта се променети. Јас под поимот мување подразбирам разменување на бакнежи со личност со која не сум во врска. Некои под мување подразбираат и петинг,секс ...Мојата дефиниција е таа.
Во никој случај понижување. Мување за мене е бакнување со некоја личност на пример цела вечер без да се повтори тоа некоја друга вечер
Кај нас под мување се подразбира бакување ( лапње ) со некој што не ти е дечко. Значи вака ако кажам се смѕвав со тој и тој тоа значи дека само сме се бакувале, а доколку станува забор за повеќе од бакнување е друго или трачерски би звучело вака: - Еј знаеш дека таа таму гледам со Бажо ( тропам гупости ) Тоа значи дека подоло време се гледаат т.е. повеќе од бакнежи и подолго време
Па според мене тоа е врска без обврска. Се бакнуваш со некој со кој не си во врска (без разлика дали тоа ќе биде еднаш, двапати, n-пати итн.).
Дружење каде делите заеднички јазик БУКВАЛНО а некад и повеќе од тоа и се тоа без обврски .Барем јас така си го подразбирам ...