Убаво тело има онаа девојка која си го сака такво какво што е и не го мери според „критериумите„ со кои секојдневно се сретнуваме на ТВ. Дефиниција за убаво тело не постои. Некогаш дури и ако мислиме дека некоја има убаво тело, може таа не мисли така, може да не е задоволна со него и бара уште, уште и уште. Убаво тело - МОЕТО --> далеку од совршенство, но доволно за да ја задоволи мојата потреба за среќа
Tokmu taka se slagam so Hipica. Ubavinata e relativna rabota, taka da ona shto tebe ti e ubavo moze za nekoj drug ne e i obratno. No sepak od zdravstveni pa i estetski prichini site treba da se grizime za nasheto telo, da bideme aktivni minimum 30 min vo denot ( toa nemora da fitnes, ili neznam shto... moze da bide chistenje na domot, proshetka, igranje so decata i sl...), da jademe zdravo i umereno, da pieme 2 litri voda na den i toa e toa... Ne e golema filozofija
Да бидам искрена, за мене е убаво тело е она негуваното, стегнато, без сало или слично, никако премногу слабо и добро заоблено.
A be da, i za mene ubavo telo e zategnato i ubavo otcrtano, bez salo, dolgi noze, tenka polovina i sredna ne golemi gradi i ubavo topchesto gaze Neguvano normalno, mazna koza.... Sekoj gleda razlichno na ubavinata... Ama temava e "Ubavo Telo : Shto znachi toa?" Malce bezveze e toa "Shto znachi toa..." ama ne sum tuka da sudam,,,, tuka sum da podelam mislenje...
Ехх јас да ви кажам според мене убаво тело е нормално да има облини не да биде стапче ама не и премногу дебела Така со облини со добар гз( така поголем малце )тенка половина, долги прави нозе и некој мускул на нив, и на стомакот стомачни мускулчинја и да не биде многу слабо телото Секако и да биде негувано добро што се подразбира и депилации ова она и така
е да ама па и не е убаво да бидеш стапченце како ова | нели стварно ? И ние жените го забележуваме тоа а камоли мажите
мажите воопшто не сакат стапчиња... Muskarci ne vole koske ni u tanjiru, a kamoli u krevetu...hahahahhahahaha Ова ми е мото последниве неколку дена...
Мислам дека се е до вкусот... некои мажи сакаат ептен слаби, некои со поизразени облини, а има и такви што сакаат со ептен изразени облини Најважно е да си го сакаш телото и да се сакаш себеси, и другите ќе можат да го видат тоа. Како ти се гледаш себеси, така ќе те гледаат и другите.
SE SOGLASUVAM,mislam deka tocno e deka ubavinata e relativna rabota,ama koga ke se pojavi telo bez razlika masko,zensko,STEGNATO,ZAOBLENO,SREDENO TIP TOP,NEMA NEKOJ KOJ KE KAZE MENE NE MI SE DOPAGA,KOGA SEKOJ USTVARI GO POSAKUVA,I TOA E NEKOGAS DAR OD BOGA PLUS SOPSTVEN TRUD
HAHA MENE MAZ MI KOGA KE MI RECE UFFFFF KAKO MAGARICA SI SO CICKIVE I SO GAZOT NATRTEN HAHA,BAS SE OSEKAM SEKSIIIIIIIIIIIIIIIIIIII
Според мене убаво тело е тело со облини,а и мислам дека е атрактивно,да биде таман,не многу дебело,затоа што слабо не е баш убаво,коски и кожа па сега сите имаме облини само кај некои се развиени,а кај некои не сепак битно е да е здраво,па за облини,кој ке те сака,ке те сака и без облини....
да имам убаво тело според мене е кога ќе се погледнам во огледало да си речам '' браво, немаш веќе целулит и масни наслаги, задникот ти има добра форма и нозете ти се супер '' , а паралелно со тоа да биде и негувано, средено, 10ка
друго е секси а трето е убаво тело!! убаво тело е се знае убава, згодна без грам целулит со маникенски став а секси може да биде и дебелото како магрица и слабото како стап! ама и двете не припагаат во убаво тело да се разбереме хехее
Не знам за дефиниција за тоа што е убаво тело ,ама можам за себе да кажам дека сум убава некогаш кога ќе се спремам и кога ќе се видам во огледало . Се дивам , горда сум на себе .. Не сум нарцис , не се фалам .. во себе си го викам тоа Само сакам да сум малце подебела . И мажите не мислам дека сакаат слаби , еве дечко ми вика дај ме маче здебели се малце Шала на страна , стварно не знам како да го дефинирам поимот