Што подразбирате под убаво тело?

Дискусија во 'Тело' започната од anije, 12 јануари 2010.

1. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39
    Што значи според вас да имаш убаво тело? Да имаш тенка половина? Долги нозе? И така натаму :)

На qxwy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.820
    Убаво тело има онаа девојка која си го сака такво какво што е и не го мери според „критериумите„ со кои секојдневно се сретнуваме на ТВ. Дефиниција за убаво тело не постои. Некогаш дури и ако мислиме дека некоја има убаво тело, може таа не мисли така, може да не е задоволна со него и бара уште, уште и уште.
    Убаво тело - МОЕТО --> далеку од совршенство, но доволно за да ја задоволи мојата потреба за среќа

На girl2, Glory12345, mode-kristina и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Peace.Love.Happiness

Peace.Love.Happiness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    Tokmu taka se slagam so Hipica.
    Ubavinata e relativna rabota, taka da ona shto tebe ti e ubavo moze za nekoj drug ne e i obratno.
    No sepak od zdravstveni pa i estetski prichini site treba da se grizime za nasheto telo, da bideme aktivni minimum 30 min vo denot ( toa nemora da fitnes, ili neznam shto... moze da bide chistenje na domot, proshetka, igranje so decata i sl...), da jademe zdravo i umereno, da pieme 2 litri voda na den i toa e toa... Ne e golema filozofija :D

4. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.649
    Да бидам искрена, за мене е убаво тело е она негуваното, стегнато, без сало или слично, никако премногу слабо и добро заоблено.

На ivona-94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Peace.Love.Happiness

Peace.Love.Happiness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    34
    A be da, i za mene ubavo telo e zategnato i ubavo otcrtano, bez salo, dolgi noze, tenka polovina i sredna ne golemi gradi i ubavo topchesto gaze :D Neguvano normalno, mazna koza.... :D

Sekoj gleda razlichno na ubavinata... Ama temava e "Ubavo Telo : Shto znachi toa?" Malce bezveze e toa "Shto znachi toa..." ama ne sum tuka da sudam,,,, tuka sum da podelam mislenje... ;)

6. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39

ехх во право си што значи тоа глупости хаха :)

7. lassie

lassie Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2009
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    3
    Па за мене УБАВО ТЕЛО значи пред се здраво тело.А потоа облините,негувањето.. :)

8. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39
    Ехх јас да ви кажам според мене убаво тело е нормално да има облини не да биде стапче ама не и премногу дебела
    Така со облини со добар гз( така поголем малце )тенка половина, долги прави нозе и некој мускул на нив, и на стомакот стомачни мускулчинја и да не биде многу слабо телото :) Секако и да биде негувано добро што се подразбира и депилации ова она :) и така

9. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    така ееееееееееееееееееееееееее!!!! ама на тие послабите им е полесно за соблекување.. :D :D :D поздрав!

10. anije

anije Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    39

е да ама па и не е убаво да бидеш стапченце како ова | нели стварно ?
    И ние жените го забележуваме тоа а камоли мажите :) :D

На Emmie му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    мажите воопшто не сакат стапчиња... Muskarci ne vole koske ni u tanjiru, a kamoli u krevetu...hahahahhahahaha Ова ми е мото последниве неколку дена... :D :)

12. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.040
    Допаѓања:
    66.624
    Мислам дека се е до вкусот... некои мажи сакаат ептен слаби, некои со поизразени облини, а има и такви што сакаат со ептен изразени облини :lol: Најважно е да си го сакаш телото и да се сакаш себеси, и другите ќе можат да го видат тоа. Како ти се гледаш себеси, така ќе те гледаат и другите.

13. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    SE SOGLASUVAM,mislam deka tocno e deka ubavinata e relativna rabota,ama koga ke se pojavi telo bez razlika masko,zensko,STEGNATO,ZAOBLENO,SREDENO TIP TOP,NEMA NEKOJ KOJ KE KAZE MENE NE MI SE DOPAGA,KOGA SEKOJ USTVARI GO POSAKUVA,I TOA E NEKOGAS DAR OD BOGA PLUS SOPSTVEN TRUD

14. ROSII

ROSII Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    261
    Допаѓања:
    225
    HAHA MENE MAZ MI KOGA KE MI RECE UFFFFF KAKO MAGARICA SI SO CICKIVE I SO GAZOT NATRTEN HAHA,BAS SE OSEKAM SEKSIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.190
    Според мене убаво тело е тело со облини,а и мислам дека е атрактивно,да биде таман,не многу дебело,затоа што слабо не е баш убаво,коски и кожа :D па сега сите имаме облини само кај некои се развиени,а кај некои не :rofl: сепак битно е да е здраво,па за облини,кој ке те сака,ке те сака и без облини....

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.349
    ubavo telo imas koga si zadovolna od odrazot vo ogledaloto :)

На Detetoodmama и Du6i4kaa им се допаѓа ова.
  17. done

done Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    74
    да имам убаво тело според мене е кога ќе се погледнам во огледало да си речам '' браво, немаш веќе целулит и масни наслаги, задникот ти има добра форма и нозете ти се супер '' :lol: , а паралелно со тоа да биде и негувано, средено, 10ка :)

18. zverka

zverka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    31
    друго е секси а трето е убаво тело!! убаво тело е се знае убава, згодна без грам целулит со маникенски став ;) а секси може да биде и дебелото како магрица и слабото како стап! ама и двете не припагаат во убаво тело да се разбереме хехее :lol:

19. zverka

zverka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    31
    еве пример за убаво тело :P :P :P :P :P :P

Прикачени фајлови:

• .jpg
      .jpg
      Големина на фајлот:
      79,5 KB
      Прегледи:
      460
  20. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.925
    Не знам за дефиниција за тоа што е убаво тело ,ама можам за себе да кажам дека сум убава некогаш кога ќе се спремам и кога ќе се видам во огледало . Се дивам , горда сум на себе .. Не сум нарцис , не се фалам .. во себе си го викам тоа :) Само сакам да сум малце подебела . И мажите не мислам дека сакаат слаби , еве дечко ми вика дај ме маче здебели се малце :D Шала на страна , стварно не знам како да го дефинирам поимот :)