Тенка половина, долги нозе, рамно меше, гради и задник во граници на нормала - да одговараат на градбата на телото.
Тенка половина,не премногу слабо тело,затегнато-но како билдер Исто,да има облини,и да има долги нози. Убави пропорции,ок но не мора да е 90-60-90.
Не мора предолги нозе, затоа што на штикли ќе изгледа како штрк. Не толку рамен стомак, да не биде даска. Ниту преголеми ниту премали гради, а задникот да биде истакнат но не претерано.
Па нешто како моето само малку потенка половината и без тоа целулитот на бутовите... Уффф треба да вежбам
Да си има се умерено. Задник и гради, (немора на претек, да се излива од сите страни), ама да бидат цврси и убаво формирани со вежбање. Висината е релативна, може и ниски девојки да бидат многу згодни ако пропорциите им се таман. Мислам тоа што ни го дала природата, освен со пластични операции, на друг начин не можеме да го смениме. Ама секогаш изгледа убаво девојка која е стегната и се приметува дека посветува внимание на себе.
Нема некоја посебна дефиниција, да биде пријатно за гледање и да запира погледи и на мажи и на жени во смисла на восхит а не на презир.
Барем према мене убаво полојнче, малце стеснето - не премногу. Не преголеми и нападни гради туку во границите на нормалата - шо се вика, да полнат една рака. Газето не преголемо ама убо оформено и напрчено малце. Нозете не предолги, не превисока, околу 170 max. Иначе да не ме сфатите грешно, за многу тела разлиични од ова велам дека се убави, ама ова е некако идеално во мои очи, ама не идеално во сечии. Сепак темава е малце дискутабилна додека си кажваме наши желби и мислења, некој можи да испадни навреден
па под убаво тело подразбирам добро одржувано тело ни многу слабо ни мнпгу дебело баш како што треба.
Нешто вакво или.. Баш како на Kylie на сликава.Али повеќе не и е вакво , се повеќе е пластика , и се е со поголеми облини , тоа не ми се свиѓа. Совршено баш како на сликава.
Убавината на телото е релативна работа. Тоа што за некој е врв на критериумите, за друг може да биде недостаток за убав комплетен изглед. Дефиниција за физичка убавина не постои исто како што нема најубава личност. Кај секој може нешто посебно да се пронајде и да биде нај меѓу останатите. Секое тело е убаво на свој начин се додека личноста има свои правила и режим на одржување ослободени од стереотипните фпотографии и унифицирани модели кои наводно се симбол за некаков топ изглед. Совршенството е далеку, но удобноста почувствувана во сопствената форма и кожа не прави посреќни и од најизвиканиот модел.
Jас сакам да допрам до степен што мислам дека само лично за мене телото ќе ми биде совршено.Не ме интересира другите што мислат , се додека јас сум среќна и задоволна од моето тело. Не сакам ни премногу слаба ама ни вишок килограми да имам. Совршено тело за мене е како на сликите погоре што ги ставив.Не премногу слабо , со облини што се изразени али до нормален степен, рамен стомак , тоа е тоа.
Go sakam moeto. Tenka polovina, ramen stomak Gradi - sredni, mozhe i golemi, se dodeka se podignati Izrazen zadnik i kolkovi, no nikako vo stilot na Kardashian, poishe Shakira bi ja posochila. Pravi i dolgi noze, slabi, no vo granica na normala, ne da nalikuvaat na stapovi Race, isto pravilni i slabi, no ne preslabi da im se glea koska Seto toa mazno i tonirano, navezhbano. Kosa vo nekoja prirodna i prikladna boja (nijansa) Lice. Mora da bide preubavo: nezhno i chisto, simetrichno, so pravilno rasporedeni crti. Ubavi vegji, krupni ochi, polni i krupni usni, ubavi zabi (nikako sitni), mal i pravilen nos. Toa e toa. Kje pisham i za idealno mashko telo, ali vo drug post.
Јас мислам дека убавината е релативна работа. Секој си има различен вкус.За убаво тело нема дефиниција. За мене убаво тело е здраво тело.Реално никој не е совршен.
Убаво тело има секој човек шо знае да се носи со себе, што би рекле некои. Има девојки со прекрасни облини, џабе кога облекуваат нешто скроз несоодветно за нивната фигура. Сум видела подебели жени кои што толлу добро им стои, шо не би можела да ги замислам послаби или да прифатам кога ќе подослабат малку. Едноставно не се тие. Има слаби девојки кои потезите на телото толку ги огрдува, што изгледаат на подвижни скелети. И за секој пример обратно. Не го повторувам клишето ,,секое тело е убаво на свој начин", туку поентата ми беше дека секое тело изгледа добро ако знаеш да се носиш со тоа.
Тенка половина, широки колкови, голем и подигнат задник, големи гради, полни усни, прави нозе. Сликава подобро го објаснува моето мислење.