Веќе го потспоменав погоре, ама ајде да проширам: Можеш колку сакаш да се трудиш, жртвуваш и вложуваш за развивање на некое пријателство; на крајот пак во поголемиот дел од случаите тоа е залудно потрошено време и нерви. Повеќето луѓе нема да те гледаат како ништо повеќе од познаник или личност со која истепале дел од времето заради досада. Единствен начин да останеш запаметен е да си супер хумористична личност или евентуално во тек со трендовите. Луѓето што гледаат надвор од овие рамки се неизмерно малку и претешки да се најдат или да се отворени за нови пријателства.
Ставај се себе на прво место. Гледај си нерви и здравје општо. Бори се за себе. Не прави ништо на сила. Ти треба, повеќе релаксација отколку што мисли. Оди во природа и остани од колку ти душе сака.
Дека луѓето многу помалку се замараат за мене отколку што си мислам. Брзо забораваат, особено ако им направиш услуга.
На време да знаев да не се водам по тоа што ми сака срцето ама да постапувам по тоа што ми вели интуицијата и мозокот. И тоа дека треба добро да си ги отвореме очите за кои луѓе вреди да се даваме и кои околу нас го ценат тоа, бидејќи многу често правеме повеќе за некои што брзо го заборават тоа и после сме разочарани, огорчени... не се другите криви ако ние не гледаме дека не нѐ ценат
Па уште сум млада де Искрена да бидам не се сеќавам.. Еве ако збориме за периодот после средно до факултет, иако млада секогаш со резерва на луѓето пристапував и на љубовта секако. Некако отсекогаш знаев дека во секој не се има доверба, а дека љубовта понекогаш е слепа па може ептен да те уништи. Некако си бев резервно ладна кон сите и за се. Еве посакував повеќе самодоверба да имам ама факт е дека и таа доага со годините.
Дека животот боли.Љубовта не е секогаш среќа.Да имав повеќе самодоверба за некој работи.Да имав храброст.
Дека некои личности се подготвени да газат преку живи луѓе и да наштетат некому на најлош можен начин само за својата лична корист.
Да живее сам да се пронајде себе колку е способен и да не е зависен од никој. Да патува, да запознава луге да се дружи. И да не тапка во место. Ке има и добри и лоши случки, но тие се да те научат лекција. Нормално е да направиш грешка, само гледај да не те чини живот и слобода. Другото се управа ке заработиш и пари, ке стекнеш и нови пријатели. Единствемо што треба да чуваш е самиот себе.