Winter flower,ne se od makedonskiot katalog,no gi ima i vo nasite,proveri ke gi najdes..toa se mat karminite,svetliot e POSH PETAL,a temniot e BERRY BLAST.
Првите четири се мат, а последните два се металик. Од матот првиот, вториот и четвртиот се Ultra Matte, а третиот е Ultra Satin. Сите даваат мат ефект, разликата е што Ultra Matte побрзо се сушат и подолго траат, додека Ultra Satin имаат покремаста структура и се попријатни на усните. За трајноста не би знаела затоа што ми стигнаа вчера и не сум ги носела подолго време. Секако се нашлакав веднаш откако ги добив за да ги пробам и се изнамачив додека да ги отстранам, па судејќи по тоа би рекла дека се многу трајни, особено оние од Ultra Matte колекцијата Од каде се чоукерите (само немој да ми речеш од некаде онлајн, не ми се чека )? Сите ми се допаѓаат, со здравје да си ги носиш
реално, бојата на карминот е повеќе како бојата на кругчето на капачето, вака од блицот излезе поцрвен.
Не знам дали веќе си го користела двофазниот отстранувач од Алверде, ако не, тогаш внимавај кога ќе ја чистиш шминката од очите со него. Никогаш ништо не ми ги изиритирало очите како ова, толку ме печеше, мислев ќе ослепам, а немам осетливи очи. Можеби кај тебе нема да реагира така, но јас да те предупредам
И кај мене истата ситуација беше со него. У живот очиве толку не ме печеле како кога со него пробав да извадам шминка од нив. А што е најтрагично на декларацијата пишува дека покрај другото е и за вадење шминка од очи. Можеби ако си опрериран од болка, еве не знам.
Чинии за поклони, кругот е на спрат + лажичка и вилувче за еден дечко Поклони за девојче кое станува дама Поклон за мм за Нова За мене, марама со птици