Ние гo имaме веќе две гoдини oтприликa. Пoклoн ни е oд бaбa ми oд Белгрaд. Имa еднo oстрo сечивo тoa ти е зa сечкaње и имa еднo oкруглo зa кaшести рaбoти. Тoa oкруглoтo ќе гo кoристиш зa бебушoт твoј. Имaм еднaш нaпрaвенo и смути и убaвo ми испaднa, oнaкa густo. Oнoa oстрoтo сечивo гo упoтребувaм нaјмнoгу кoгa сечкaм крoмид, мелaм oрaси или чoкoлaдo. Брзo меле и ситнo. Други рaбoти не сум прaвел сo oвa, a сo сецкoтo имaше и некoе упaтствo и дел вo негo имaше и мени штo мoжеш дa нaпрaвиш вo негo и кoе сечивo дa гo упoтребиш. Вo секoј случaј, не си згрешилa штo си гo зелa. Брзo и еднoстaвнo е зa рaкувaње.
Ја па се чудам, викам што е пластикава ( за округлото) . Го бутнав дури у фиока да не ми сметало. Петарда сум. Фала што ми кажа, бар ќе си знам. Тенкјуу
Го имам и јас више од 5 години за сецкање, мелење е топ - кромид и морков, доматче, мелам бисквити, кога правам летна манџа внатре сецкам се, мелам ореви... устври се што е за на даска јас со ова го средувам.
Јас сум поголема петарда од тебе! Го имам 3 години, сега дознавам за што служи тој дел Мукооо... Каши правев само со острото сечило, добро излегуваа.
Знаев дека ќе се вратиш кога тогаш, само се чекаше на време Ај со здравје да си го користиш па и јас да си исчекам
Хахаха ти реков дека е привремено,нели да се пробаат и другите модели. Фала фала па наскоро и ти да си земеш една 7мица или 7 плус