Се спремив за на свадба во сабота. Конечно најдов кремасто пликче за да ми одговара на штиклите (што ги имав објавено пред недела дена) И едни вакви обични си земав, се вратија во мода Spoiler: Штиклите и пликото
Само што ми пристигнаа производите кои ми фалеа за подготовка на креми, лосиони и производи за коса: 1. пантенол 2. хијалуронска киселина 3. витамин Е 4. конзерванс 5. картички за мерење на пх вредноста на козметичките производи 6. цетил алкохол 7. лактинска киселина (за регулирање на пх вредноста на производите) 8. празно темно кутивче за креми 9. ксантан гума (за згуснување) 10. маслен екстракт од руско (за антицелулитната крема која имам во план да ја направам). Во последно време нарачувам само состојки за производство на производи за нега на лице и тело. Веќе имав дома голем дел, ми фалеа само овие. Следно нешто што ќе нарачам се сурфактанти и почнувам со производство на домашни шампони
Здраво драга, ги нарачав од еден италијански сајт се вика Il Giardino dei Libri. Има повеќе сајтови за вакви состојки, ама за жал скоро ниеден не испорачува во Македонија. Јас ги нарачувам кај пријатели во Рим па или ми ги носат или јас кога одам ги земам. Можно е наскоро сајтов да испорачува и надвор (така ми кажаа) ама испораката ќе биде малку поскапа во зависност од тежината на пакетот. Инаку ќе ве известам кои сајтови ќе почнат да испорачуваат во Македонија (почнав да им се качувам на глава на неколку од нив). Навистина како одцепени од сѐ сме, не можеме еден асолен витамин Е да најдеме овде, а да не правам муабет за повеќе состојки. Да знаеш колку сакам да почнам со туториал на вистински креми со вакви состојки, ама еве од кај да ги земеш. Поздрав и ќе те информирам за нарачки во Македонија.
Ne veruvam deka ke bide vozmozno isporacuvanjeto vo MK. Za nekoi od ovie proizvodi proizvodi potrebna e uvozna dozvola, pa duri i dozvola za prevoz. Istata se vadi preku exim sistemot, a ja odobruva ministerstvo za zdravstvo. Za da voopsto se odobrat dozvolite treba da ste pravno lice registrirano vo MZ. E..moze nekoj i da izvadi za vas, ama toa e trosok koj mnogu ke ja zgolemi cenata. ☆nemam kirilica