Фала Ептен и се удобни иако изгледаат можеби гломазни. Јас ги земав од Белград. Со поврат на ПДВ скоро дупло поефтино ми излегоа отколку во Македонија. Инаку ги има во Офис патиките, маицата и неа да ја има на сајтот од Фешн груп.
Со здравје да се носат, преубави се. А како оди процедура за поврат на ПДВ? Не можам да ти пишам лп да те прашам.
Земаш документ од продавницата со потпис и со печат нивен. Даваат два примероци, едниот со се фискална захефтан другиот е за тебе без. Тој со фискалната треба да имаш копија направено за цариникот на граница. За сума над 6000 динари ( од иста продавница) вршат поврат на ПДВ. На граница со листата одиш во посебно баракче цариник да ти удри печат дека е се во ред. Е сега имаш две опции да ти вратат директно на рака сумата (да се вратиш после макс.1година во продавница со листот од царина и целосната сума на ПДВ ја враќаат) или преку Global Blue да ти легнат на сметка, само што земаат провизија висока. Ако нешто не ме разбра, слободно прашај
Како ова да ти легнат на сметка? Треба некаква посебна трансакциска да имаш? И повратот важи за купени производи од било која профавница србија за над 6000 динари или конкретно за таа? Истата постапка е и за производи пд грција?
За од Грција не знам како е, ова за Србија е вака. Во сите каде што пазарев ( по трговските) постоеа овие две опции (класичен начин и преку Глобал Блу). Најдобро прашајте си во продавница. Инаку на обична трансакциска.
Од каде е? Како функционира и дали си задоволна? Го гледав на некој Ад на Фб ми излегоа ме интересираше баш за црвената
@danichap од каде органајзерот од пред некоја страница? И дали го проба рендето, дали е попрактично од обичното?
zhiveam vo Svajcarija go naracav na internet 15 evra stavas posle mienje kosa i drzis 10-15 min i posle ja mies maskata predobra e podobra i od farba imaat razlicni nijansi prezqdovolna sum