Не сите модели, зависи од моделот, некои имаат и поширок калап. За сите има димензии провери ги обавезно. Јас носам 37 и сите 3 модели ми беа добри истиот број. Ако нешто се двоумиш слободно пиши им или договори се да ги видиш во живо. Исто бесплатна им е испораката или рефундација. Се надевам ќе ти се погодат. Едит @franca Според мене не се крути, баш напротив како што обожавам ниски обувки не се скроз ниски како боса да газиш и да те болат стапалата. Се малку поширочки ама со ремчето таман се. Мене ми се многу удобни.
Леле сега гледам дека ме имаш прашано,ама веќе ти одговориле. Задоволна сум што е водоотпорна,а брзо се чисти,таква барав.
@emkaemka @koritsaki јас имам ламба од друг производител silvercrest od Lidl.Прајмер не ставам и двапати гел лак и како планина искачаат или до прајмерот и ламбата е или незнам.... Колку време ти траат @koritsaki ? Можи и јас премногу очекувам-реално се фаќам со нив, средства што чистам и се....ама па кога ќе ставам гел лак кај некој, по месец ги носам без да мрднат..
Прајмер, база, два пати гел лак, финиш. Од се редиш во најтенки слоеви што можеш. На 2-3недели менувам, најчесто од да мењам боја, пораснато, изгубен сјај, ретко од испукан гелот.
Spoiler: Нокти Пробај што потенки (види на Јутуб клипче и како да ги финишираш на краевите) печи 60секунди, мада не знам што јачина ти е ламбата, да не треба 90.. Пред, ваљда знаеш дека мора на малку турпијана плочка од ноктот да правиш, минуваш само со понежна турпија. Ги вадам со електрична турпија или со обична, порапава, има во Александар козметик баш турпија за гелни нокти. Турпијаш со двете под осет до каде, никогаш не вадиш еден слој од претходното, не се турпија до твојот нокт, сем кога е оштетен гелот па вадиш. За вадење, сум пробала и со лаковите, ама искрено не се снајдов со ниеден, вака ми е најбрзо и најпрактично. Јас од Александар козметик, на Галакси, белата линија. https://www.alexandar-cosmetics.com/en/distributors/republic-of-north-macedonia/skopje Spoiler: Лакови