Као демек пеглам, као демек перев, као демек вадам куфер и пакувам. Проклето женско, најздодевната работа е да - пакуваш И да, слушам Балканска е-банка, луди се ликовиве, едноставно луди и јас ги обожавам, со Цацко на чело
Се дебелеам, како некој праслак сум растегната. Се мразам во вакво издание И воедно се канам да се преселам во дневна.
Бесам пљачки и пијам чај.* *Фразата е од струшко говорно подрачје и значи: Пружам алишта и пијам чај.
На работа , најавена на форумов ве читкам , средувам една документација и се подготвувам на пат до една институцуја .Пијам да го испијам и си тргам
Билдам стомачни, трет ден како кивавицава не ме напушта. Уште два дена вака и можам стомачево на плажа да го прчам.
Па, со оглед на времево(1 по полноќ ) што би правела освен да дремам тука, по други-трети страници, тропкам на биро во такт на музиката и очекувам мајка ми да ме избаци надвор баш заради неа Ах, бесони ноќи...
Пошо сум настината, иако е топло, се мрзнам, тоалетната хартија до мене. И се токмам да си ја исчистам собата, а после да се бањам.