Во моментов се договарам за денешниов велик празник. Се препукуваме со рипката Доли за работа. Читам хороскоп и некои глупости за астрологијата. Се правам дека ми се збори за релацијата Бучко-Грујо и неговата позиција во СДСМ. Слушам музика... ама нешто не можам да си ја погодам песната. Пијам какао и се мислам дали денеска да е денот кога ќе почнам озбилно да го затегам телово што го пуштив ко распуштеница неделава. Се тешиме со другарка ми, пошто ќе ја напушта работата, а шефицава нејзина не и дава. Се мислам дал е попаметно да се гледа тв или да се седи на нет, со оглед на тоа што спиење вечерва нема да има. Брак, про или агенст. Долги врски и брак по договор се дискутира на друга линија. Бл’р, бл’р. Секој со своја агенда... а јас, шаманот трагам по спокојот, кој не се најџви.. пошто нејќум да го најдам!
на секои 5 минути идам НОВИ МИСЛЕЊА .. и ако нешо ми падни во очи одма коментирам, читам .... Некогаш и другарка ми се уклучува од кај мене ... Па не се чудете ако видите како еднаш имам дечко еднаш немам , еднаш сум слаба еднаш дебела .. Да знаете и она некогаш прашува одговара од кај мене... Кутрата само си ја заборава лозинката од кај неа