Само шо видов дека сум ископирана, повторно...ништо, што да праам, го сфаќам како комплимент. Зар малце е лошо шо тие кутричките немаат свој живот и свој стил, уште јас за гуша да ги фатам или да им спуштам некој зајадлив коментар. И така си имаат маки
ме нервира и тоа многу затоа што таа личност што ме копира не копира само во една работа туку во се го кажува истото што ми се случило мене дека нејзи и се случило и понекогаш толку ме иритира што ми иде да му речам аман веќе имаш свој живот ти бре девојко имаш свои дешавки во животот твој, што кажуваш на секаде истото мене што ми се случува дека и тебе ти се случува
Ма не се замарам, само тоа и може. Ќе прокоментирам со другарките колку е неоригинален и толку. Сеедно дали ме копира мене или некој друг, тој за мене е човек без став, без свое јас. Не ги сфаќам таквите луѓе
Ku4ko mozhe6 samo da me kopira6, ali sama sebe si se blamira6! Puka6 od ljubomora, jas sum ti nokjna mora! Ne se zamaram so li4nosti 6to ne se svoi i sakaat da bidat JAS! Jas sum unikat, ne duplikat!!!1! Не. Им праќам e-mail со слика од комбинацијата што планирам да ја носам утредента, истовремено насочувајќи ги кон муабетите кои планирам да ги правам, како и краток список кој содржи информации околу мојот карактер, однесување и фрази кои секојдневно ги користам. Тогаш може да почнеме да се натпреваруваме која ќе е поголема јас. Јес да постои, ама пресериозно се сфаќа ова т.н. копирање. За надворешен изглед посебно. Па жими огромниот избор на облека што го имаме, нормално дека ќе сме ко униформирани. Една купила, рецимо, старки и друга по неа купила - готово, ја копира. Една облекла минт пантолони - пола град облекол наредниот ден. Се копираат, шта чеш? Јас сум прднала и друга прднала - ме копира, крај. Ако ми се допаднало нешто кај друг/а или нив од кај мене, не е страшно бре, не мора да значи дека личноста е опседната со копирање на мојата целокупна, божанствена појава. Е сега ако збориме за копирање на целосна личност од карактер, преку стил, па се` до “позајмување“ на мои животни стории, тогаш веќе е малку иритирачки, иако сметам дека брзо ќе мине оти најчесто е пролазна тинејџерска фаза во обид за пронаоѓање себеси. Спојлер Ете, знам и јас сериозен одговор да пишам.
Ме вади од такт кога некој ме копира. Братучедка ми е помала од мене и пошто нема некој посебен пример за следење ми се закачи мене.Толку беше опседната што ако јас бев Стефуле таа беше Евенуле,ако јас пишев ЖИВЕЈ ГО СЕКОЈ ДЕН КАКО ПОСЛЕДЕН таа ќе пишеше СЕКОЈ ДЕН Е КАКО ПОСЛЕДЕН! За стилот да не зборам,дека одевме заедно во Германија морав скришно да одам во продавници за да не купи и она исто!.. Освен тоа и на сајт (глм) сум доста копирана во стилот на пишување и на давање совети а тоа ме вади од такт.
Ги воведувам сите превентивни мерки за некој да не ме ископира случајно. Значи секој ден сум во различен стил, со различно понашање. Речиси шизофреник. Па ај да видам дали некој ќе може да успее во фотокопирањето. Ако сепак успее, најпрвин ќе го повикам на страна, и во четири очи ќе му објаснам дека тоа не е убаво, дека секој треба да има свој стил. (А може па негов стил е да копира, којзнае...???) Значи,ќе му дадам најродителски совет, како свое дете ќе го посоветувам. Доколку и тоа не успее, применувам поагресивни методи, како омаловажување на истиот, оговарање, исмејување, отфрлање од друштвото, и како крајна мерка ќутек. Ќе го начекам ноќе во некое темно сокаче и ќе го изгребам преку цело лице. Шала на страна, ако некој ме копира-ништо не правам. Тоа е за мене комплимент. Значи ептен ме бендисува штом сака да биде како мене.
Би ги гледала како фанови и би ги сакала сите.Затоа што во нив ќе го гледам своето второ јас.Но не сум приметила во последно време некој да ме копира зошто сите сме посебни,а јас немам желба да гледам двојници како мене..
Ма ништо не правам ако му се допаѓа, нека копира. Јас да не копирам, а они нека си копират Имам една другарка преокупирана со ова се некој ја копирал живците си ги кине и смешна ми е, што си клааш на глава бе, идол си му.
ич не се замарам кој што сака нека прави секако неможе да ме ископира до крај ,за некои что исто се носат ама по случајност се погодило ич не се замарам,само со сестрами понекогаш знаме да купиме нешто исто и да се обелешеме исто и не се нервирам најубаво ми е
ич не се замарам кој што сака нека прави секако неможе да ме ископира до крај ,за некои что исто се носат ама по случајност се погодило ич не се замарам,само со сестрами понекогаш знаме да купиме нешто исто и да се обелешеме исто и не се нервирам најубаво ми е
Многу се нервирам кога некој ме нервира,значи од такт се вадам.Значи си немаат свој став и стил па ќе копираат други.Имав една друагрка порано во се ме копираше.Шетавме потполно исто облечени.И на крај преку глава ми дое и и кажав у фаца прекини да ме имитираш изгради си сама свој стил.И среќа и дојде памет
пред едно 4-5 години го добив својот прв мобилен и така јас среќна и насмеана од 6ка до 6ка се фалам на сите и ете ти едно девојче после некој ден си купи ИСТ мобилен и тоа знаеше дека ќе имаме ист и така јас си се нервирав зошто мразам да бидам копирана и некој да има исто како мене , исто така многу ме нервира кога сум на шопинг со другарка и ако купам јас нешто мора и таа да го проба и да си купи исто исто мразам кога ќе имам некоја идеја и ќе јас кажам на некој и тој ќе ја соопшти на останатите како негова да е и го зема цел мој 'кредит' ,и се нервирам јас така без нешто да преземам иако во тој момент ми иди да му удрам еден таков силен бокс у фаца
Воопшто не ги мразам и не ме нервира тоа. Сигурно имаат причина за тоа копирање, а да се нервирам или да се тепам ни на крај памет, бидејќи знам дека на секој може да се случи, и се има случено, не поради инает, туку поради што многу ни се свиѓа, на крајот на краиштата не се сите поети или било што, па што ако ми ,,украла'' статус на фб )
значи мразам кога некој си се замислува дека е некој и нешто па го копираат. АЛОООО луге па не сте вие незнам кои битни фаци. Не е крива личноста што велите дека ве копира ако имате 2-3 парчиња иста облека или делите исти мислења ц ц
Лол пфф како сме нервират ти што ме копират во облекувањето денес ќе го биди кај мене утре на неа глеедам -.-'
Два бокса и три клоци и толку од неа ма се шалам... Инаку што правам ..искрено многу ме нервира.Имав една ваква другарка сега јас ќе си купам панталони , таа ќе ги видеше и утре дента и таа истите си ги купила ах бре а илјади пати пред неа зборуваав НЕ САКАМ КОГА НЕКОЈ ИМА КАКО МОИТЕ АЛИШТА! За да ја свестам малку де .. ама ништо не помогна Еве и ден денес може да се случи истото.Лек незнам Со Господ напред