му наплаќам... и една ситација одам со другарка ми да си купи патики како моите(слични) и сега гледаме и она ги гледа и убави, и јас си мислам во себе а да не ги земеш! ту лошотија
и на мене ме копираат па ај не им се лутам, најчесто е заради љубомора, само кулирај си не се нервирај.. тоа е немаат свој живот..
другарка ми со која сме нон стоп заедно си купи исти неколку исти фустани како моите,исти телефон,од мене виде почна марами да носи а не носеше,и последново значи јас бев во кошула бела со марама зелено-сина и фармерки на кафе и после неколку дена и таа се облече исто и веке беше ептен приметливо дека ме копира ама баш и не ми е гајле ниту и се лутам
Јас имав другарка која буквално претеруваше во тоа, од стил до однесување, бидејќи немаше свое јас, додека пак јас сум комуникативна и сакам да бидам во центар на внимание, таа беше сосема спротивно и тој дел не успеа никогаш да го ископира. И да, веќе не се дружиме.
Нема да премолчам.Тоа се личности кои функционираат праволиниски и немаат идеи за креативност. Совет до девојките што се жалат дека другарките го копираат нивниот стил е да не одат во шопинг со нив и да не се фалат што и од каде си купиле.Новата гардероба нека биде изненадување за "милите другарки".Со оваа постапка мојата недоверба кон другарките уште еднаш се потврдува
Го сфаќам тоа како комплимент. Е сега ако претерува, нормално ќе ми смета. Сепак, не давам многу големо значење на таквото однесување. Можеби, едноставно, имаме ист вкус?
Тие личности се многу несигурни. И јас бев таква порано. Но престанав со копирање кога почнав да си ја градам самодовербата. Помогнете им да си ја изградат својата и да се пронајдат себеси и евентуално ќе престанат да ве копираат.
Не се замарам,дури смешно ми е Во таа ситуација тие што копираат изгледаат глупо, и како што вика clock.pot изгледа како комплимент. Имав една комшика што еден бенд не знаеше и од како ме адна на фб и почесто ме гледаше почна да носи маички и да се прави металка и изгледаше многу смешно
Не се правам шмизла Јака, а и не се замарам со тоа кој ме сака. Али устата боље да си ја затнеш, Ако не сакаш од ѕид да се акнеш. Па Ајде сега дојди и пробај да ме допреш ...Само мила пази по пат да не се сопнеш. Копнееш по Тоа што не е твое, а што некад Било Моe!! Го лепам статусот на ѕид на фејсбук и во загради пишувам "посветенкооо". И знаете ку*вичката одма капира дека е до неаа и повеќе не ме копира. Не сериозно многу глупаво, ако те копираат значи побитна си од нив секако. Штом си немаат свое јас, и копираат други... не вреди да се замараш со такви. Донекаде е и комплимент, ама не.
Леле кај ја отвори темава кај ме запусти хаха. Е копирањето ми е една од најслабите точки што веднаш ме иритира. Многу често си посакувам некои работи на пример, сакам гитара,скејт,таква маица, ваква маица, таков дечко,ваков дечко било што значи и другарките и било кои личности дури и со тие што не праам муабет МЕ КОПИРААТ..поготово иам една другарка шо стилот и е никаков значи и карактерот и многу поразличен од мојот и од се мое и ми се праи тука некоја си бед грл ми става слики ми се занесуе а у живо е бубалица со розова маичка. Многу МНОГУ ме иритираат..а јас на пример ич нејкјам да копирам МРАЗАМ..мислам дека цел ден грдо кје се чувствувам коа кје се потсетам дека некој ми се дивел на нешто шо не е мое..ТАКА ДА, ми се чини ако уште некој ме покопира кје зеам глаата кје му ја делнам...Баш иам и една друга другарка кај шо ми се фрца мразела копирање воа ноа А СЕ ОД МЕНЕ КОПИРА.. некад и давам знаење дека ме копира од околу и свесна и за тоа и ем продолжуе и ем пак вика мразела ај мури си мислам тикво xД Значи тоа е тоа, ме иритира премногу и некои личности ем се свесни и гајле им е..си мислат нивни идеи се.. едино шо сум срекјна е шо ако не они барем ја знам дека се глупаци без идеи!