Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што правите кога некој ве копира?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 8 јули 2010.

1. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    И јас истото го правам. :D Ама еве некој да напише некоја изрека од некој што ја кажал или поговорка и мене да ми се допаѓа јас ќе си ја запишам и ќе си ја чувам. Инаку копирањето не ми пречи само да не е премногу. Секој си има уникатен стил и две личности неможе да бидат исти: сепак ќе се разликуваат по нешто. Мене ми пречи на пример ако јас сакам нешто да носам и некој да дојде и да ми рече дека тоа треба да го сменам затоа што и изгледало глупаво. А пак мене грижа ми е она што мисли. Јас што сакам ќе си носам! Во ред е да земаш инспирација од оние околу тебе, но има голема разлика меѓу инспирација и копирање. Ако ми се допаѓа на пример блузата на некоја другарка нормално дека ќе ја прашам од каде ја земала па ако сакам може и јас ќе ја земам, ама на пример нема да ја носам со такви панталони туку со други или пак и со сукња. Сите треба да си креираат свој изглед и карактер и воопшто стил, а не да бидат бледи копии. Лично јас не му обрнувам многу внимание на таквите бидејќи тоа си е нивна работа. :)

2. parisheroinstars

parisheroinstars Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2010
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    25
    Па не е баш дека не ми е гајле шо не се оригинални, него криво ми е кога некој ме ископира & takes the credits. :punch:

"The secret to creativity is knowing how to hide your sources." - Albert Einstein

3. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    се извинувам ако копирање на некоја од форумот и значи тоа што знам да го цитирам нејзиното мислење .. јас мислам дека нема тука лошо само го цитирам тоа што сакам да го кажам јас и да не го пишувам по 1358952 пати .. ако некој тоа го смета за копирање се извинувам :worried: :f:

а за копираат некои, ми се има случено за некои пораки за статус на фб, па пораки што ги имам на некои слики, па за име што се потпишувам .. искрено ми пречи ама тоа е .. мислам сигурно му/и било убаво па го ставил/а кај себе и во тој случај сум поласкана :D :*

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Нешто што секогаш сум се трудела било да бидам своја. Но, мислам дека е најнормално и најпожелно да попримаш квалитети од луѓето кои секојдневно ги среќаваш.Всушност, затоа и постои заедницата,затоа што овозможува взаемен напредок. :!: Но, никако создавање копии!

5. doktorka-an

doktorka-an Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    345
    задоволна сум и си го кревам мојот рејтинг,зошто сваќам дека вредам и некој сака да биде како мене во секоја смисла на зборот.....а кога некој не м е копира сваќам дека не ме ни погледнал,колку повеќе ме копира толку повеќе сваќам која сум навистина јас 8)

6. LaLy

LaLy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    40
    Па јас сметам дека доколку некој ве копира тоа е најголемиот комплимент шо можете да го добиете.Мене ми се има случено безброј пати да ме ископираат,пред тоа многу се нервирав ама сега ама ич мува не ме лази :D
    Ма колку поочајни копии толку подобар оригинал.!

7. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Многу сум директна и искрена. Кога ке видам дека неко ме копира, добива коментар од тип Копи пејст ? и таков злобен зачуден поглед :@

8. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Ретко кој може да се пофали дека е скорс оригинален, скоро никој! Конкретно за стилот на облекување,па нели него го градиме врз основа на она кое сме го виделе по списанија,излози и е сосема нормално тоа што нам ни се допаднало да и се допадне и на нашата другарка! Си го купила ти па го купила и твојата другарка! Слични сте па и затоа се дружите! Понекогаш купуваме ,,парталчиња,, кои ги има во повеќе бутици и ете се случува истото да го купила нашата школска другарка и ние веднаш заклучуваме дека таа нас не имитира!!!!! А не мора да значи, понекогаш е навистина случајност!
    Или вие сте си направила фризура која е во трнед,па направила иста фризура и некоја ваша познаничка....и ете не повторно со коментар дека таа нас не копирааа! :?:
    Кога пак станува збор за фрази што ги употребуваме и истите ги слушнеме од некој друг, па можеби пречесто сме ги користиле и на нашето друштво им прешло во навика истите фрази да ги употребуваат и тие! Пак не мора да значи дека е копирање! :lol:
    А вистински оригиналните луѓе и те како се приметливи и не треба да се плашат од копирање бидејки оригиналот е еден а се друго е само бледа копија! Ако сте навистина толку оригинални (верувам дека сте :angel: ) тогаш уживајте во вашата оригиналност, кретивност и пуштете ги лугето да ви се восхитуваат и да се стремат да бидат како вас!

9. anima

anima Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    275
    Секој по малце поткраднува од некаде и нечиј стил,кој од модни списанија,кој од ТВ.Јас на пример порано си наоѓав за гледање по некоја шпанска серија каде има убави жени и убаво се облекуваат,може малку ќе звучи смешно,но ете вистина е,и постојано си наоѓав некоја нова идеја за фустан,или некоја комбинација.Никогаш не копирам никого од мојата околина,но сепак ми се случува да видам некоја добра комбинација на девојка која ќе ме потсети дека во плакар имам некое заборавено болеро,џемпер или панталони,слични на нејзината комбинација.А кога мене ме копира некој,не обраќам многу внимание,зашто исти работи не стојат исто на секој човек.
    И на крај сепак,И најдобрата копија е полоша и од најлошиот оригинал.

10. Maturantka

Maturantka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Бев многу заљубена во еден дечко три години и сеуште чувствувам нешто за него, меѓутоа тој не сакаше ништо да има со мене, се однесуваше некогаш ладно, некогаш многу чудно како да ме сака, но нема врска очигледно беше дека и самиот не знаеше што чувствува. Пред 3 месеци си фати женска која му беше и порано(во осмо одделение, а сега тој е втора година на факултет) и имам приметено дека таа ме копира, а и сите во мојата околина го приметуваат тоа... не знам што и е

11. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.280
    И...
    Што правиш кога таа те копира?

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    :lol: :lol: :lol:

13. Maturantka

Maturantka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    1
    Не ја е*аам два посто

14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.144
    Допаѓања:
    156.295
    Душо,гет риал,си замислуаш.Таа го има,ти не...а со тој матурски фустан,внимавај,може да те ископира и ништо не правиш...не зборувај многу за него пред било кого.

Јас се нервирам кога ме копираат,искрено.

15. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Уффф се нервирам и тоа многу се нервирам :devil:

16. blacklady89

blacklady89 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Се обидувале многу луѓе да ме копираат во облека во однос.Мислам дека тоа е најмизерната работа никој нетреба никого да копира затоа што ние сите сме оргинали и на никому од нас не ни е потребно да бидиме ефтини копии од некого.
    Кога сфаќам дека некој ме копира едностано се насмевнувам и тоа е се а не како некои други што со денови се нервираат за тоа.

17. Anggie

Anggie Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    36
    Се нервирам....

18. Angelche

Angelche Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    3.747
    Допаѓања:
    1.358
    Пишува по форуми. :wasntme:

19. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    само игнорирам-многу ми е гајле што ме имитирале 8)

На Marence.D му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Marence.D

Marence.D Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16
    ТАКА Е :rock: :rock: