Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Што правите кога некој ве копира?

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од OrdinaryGirl, 8 јули 2010.

1. EleonoraGomez

EleonoraGomez Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    3
    Досега ме има многу пати ископирано мојата поранешна другарка...Значи за во школо јас ќе облечам фустанче,и она се враќа до дома за и она да облече фустан... -.-

2. WinnieThePooh

WinnieThePooh Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    282
    Допаѓања:
    201
    Се нервирам колку шо можи и неможи! :devil: :devil: :devil: :devil:

3. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Неможам да се пожалам дека некој ме копира... Али прв пат во животот е ископирав другарка ми .. Секако побарав дозвола од неа.. ми се свиде чантата и фино лепо е прашав дали ке се лути ако купам... Па така сеа имаме исти ташни за на школооо :lol: :lol: :lol:

4. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    го прашувам зашто ме копира,зашто нема свој стил за нешто? :^) ;)

5. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    мене ова ми се случува нон стоп...особено една глупача, леле... Излагам јас со нови фармерки, после 3/4 дена ја гледам и таа излегува со такви, јас сива наметка, таа сива наметка..Јас широка и долга плетена ролка со хеланки она исто...абе незнам како не и се смачи...
    ама мислам еден статус што го прочитав добро вели: Биди барем малку своја, а не цел живот копија моја ! ;)

6. Wilde2105

Wilde2105 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    24
    Незнам за другите , но јас реагирам многу позитивно. Ми се допаѓа кога некој носи мој изум :D Неможе на секој едно парче облека да стои исто , или било што друго да е , ама не се сите луѓе креативни за жал. Да се сите креативни ние би имале висока мода тука :) Некој не е едноставно надарен за такво нешто да биде свој , а можеби ние - оригиналите :lol: не сме по некој друг благодет што го поседуваат :) Ја би копирала некој што е по природни науки еве на пример :rofl: :rofl:

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не се лутам за ништо друго, освен за копирање на моите дела, поезија, проза и фотографии. Е тоа ме вади од такт! Кога некој се перчи со туѓи перја. Од таа причина решив да не ризикувам и песните да не ги објавувам тука, туку само на мојот профил кој ми е заштитен.
    А за тоа дали некој ми го копирал стилот, фризурата, облеката или нешто трето - воопшто не се ни замарам.

8. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Убаво кажано, јас незнам зашто сите толку јавно си ги пишуваат своите песни или текстови, кои многу лесно можат да бидат ископирани! :!:
    Сум сретнала моја реченица на фб статус преку 10 пати, и не пишував од тогаш делови од МОЈА песна на фб!Ме иритира да, некоја кокошка се прави паметна со туѓо зборови, па уште коментари ме бива за поезија :swear:
    А за копирање на стил, облека океј не се напињам толку, ако му се свија толку многу, нека изволи!
    Мразам кога некој се обидува да копира некој во став или понашање, БИДИ СВОЈ, каков и да си, подобро од туѓа бледа копија! 8)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Поезијата е ништо ако не ја споделиш, ама за жал некои тоа го злоупотребуваат. Само оној кој пишува знае колку е тешко кога ќе види како некој со неговото дело се перчи.

(Се извинувам што сум малку оф топик) :wasntme:

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    ^Да ја споделиш, со кого???
    Со деца на кои песните на Џеј џеј му се хит или прв пат слушаат за Оноре де Балзак или Толстој!
    Не, не само што не почитуваат, туку и бесрамно присвојуваат туѓи дела!
    па утре да го видиш, недајбоже во некоја книга! :!:
    Да ја споделиш, да кога дај боже еден ден кога ќе издадеш книга со твое има на корицата-БЕСЦЕНЕТО 8)

11. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Срце и мене ме боли кога ќе видам нешто мое напишано кај некој друг, барем стави наводници. Ако не кажи се дека си цитирал.
    А за останатот, некоја феминка ми го украла аватарот . [​IMG]срам да и е

:lol:

12. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Веќе ми се случи тоа, и навистина е бесценето :)
    Споделувањето на мојата поезија го чувствувам како споделување на моите чувства. И бидејќи на нормален начин мене тешко ми оди, не знам да се исповедам некому, вака ми е подобро. Често знам да напишам некоја порака во песната која ја пренесувам меѓу редови, па откако ќе ја објавам и ќе биде прочитана, ми е полесно.
    Но ете, некои луѓе не го ценат туѓиот труд и присвојуваат дела што не се нивни.
    А Тесла кажал една многу умна мисла: Не ми е жал што ги крадат моите идеи, жал ми е што немаат свои.

13. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    БРАВО!! Се недавам дека некој ден ќе имам можност да ја прочитам:)
    Се надевам дека и јас ќе дочекам еден ден, ма да сега сум сконцентрирана на факлутетот, но се надевам еден ден!
    И не само што се осмелуваат да земат, туку немаат ни срам ни перде, како да е сосема океј.Кометарот од кој секогаш се ежам, што па ти се напѓаш, ќе напишеше друга! :fubar: :@
    Денешново општество станало како што викаше еден мој професор, Ресавска школа, сите само препишуваат нешто, и го присвојуваат за свое! :doh:

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lordi

Lordi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    7
    неодамна девојка имаше ископирано од мене мој статус и ми коментира : копирај ти.
    И кога и кажав да погледне кој во колку часот има напишано,го избриша коментарот.Е ајде бе,копира па и се прави паметна. :^)
    Ми се има случено и јас да копирам нешто,ама ќе изменам некои зборови или друго смајли ќе ставам да не биде толку впечатливо ..

15. samomarija

samomarija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    45
    Нека копират колку сакат пак неможат да бидат како мене!

На niina16 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Нека копираат слободно, но само еден е оргинал ;)

17. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Ме копирале порано, додека сме биле деца, средношколци, ама сега тоа е преретко.
    Горе-долу веќе сите си имаат свој став и неможат/не сакаат да копираат.
    А, и тешка сум за копирање. :lol:
    А, и ако копираат, значи имаш `нешто` што тие немаат. :)

Сега, најчесто се случува да ми копираат/крадат фори, изрази, нешто со кое тие би се претставиле пред другите демек каква фаца сум.

Како и да е, ги жалам копирачите, зашто немаат свој живот, па мора да се послужуваат со од туѓите. :x

18. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Је...му матер

На Angelche му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Не ми пречи а досега никој ме немал копирано во ништо.

20. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    се нервирам :fubar: ,многу,а не треба моите ми велат што се нервираш ,не им текнува ,затоа гледаат примери ,а луге не знам дали некој има што бил копиран повеќе од мене, има луге кои оделе во крајни цели само да имаат непшто како мене и многу ми паѓаше тешко тоа ,и сега неубаво се чувствувам ама не како порано што се нервирав ,посебно се случуваа ситуации каде што ја копираа мојата фризура,лугето секогаш ме прашуваа како ја добивам бојата на коса,и има личност која што апсолутно ме следи со фризурата како и да ја подстрижам ,како и да ја бојадисам, она секогаш копи паст,само тешко резултати не добива :D