Појадок Слива, круша, јаболко Ручек Црвена леќа со морковче, кромитче, пашканат, лукче Вечера Ќе биде Кефир со лепче Од кога може да се дадат печурку-конкретно буковки? На пример ризото со зеленчук и буковки? Во табели имам сретнато 12+,ама некако не ми се даваше од тогаш. Полни 15 месеци сме
Печурките се над теи години, а по нови истржувања е најдобро над 5. Тешки алергени се. Појадок: Манго, круша, семки од тиква и маџун Ручек: Батат, киноа, цело јајце варено, пашканат и морков Вечера: Проја со спанаќ и урда Ужина една и тоа лебче само
Појадок Банана со малку јогурт. Ручек: Морков и јаболко. Ужина Банана и круша. Вечера: Палента со урда. (Тоа планирам)
@НаталиЛили во другата тема те прочитав, смееш да и дадеш и сува пиперка слободно, само во мала количина.
Појадок Јогурт со мусли, ленено семе, семки од тиква и банана Ручек Пилешко со просо, пашканат, морков, брокула Вечера Ноќна каша од праска Ужина јаволко, плазма
За денес: - круша, брусница, плазма, маџун - цвекло, карфиол и семе од коприва - црвена леќа, жолчка, пашканат, зелена пиперка, модар патлиџан - палента со кисело млеко. За утре: - јаболко, две урми, малини, банана - јуфки со абц - пилешко, прокељ, црвена пиперка, малку просо - овесни со кис.млеко и семки од тиква
pojadok - krusa i jogurt rucek - supa + nekolku njoki vecera - cokolino so biskviti uzinki-leb so sirence,jabolko i puding 14mes.
- dorucek banana so tikva - rucek oriz i tikvicka so k.mleko - Vecera mleko so bikviti Uzina - soleni stapcinja, domasna solenka, lepce, biskvita i banana. Sok od ceden portokal. Voda i cicanje
Среќна најсреќна, синко јаде хељда. Конечно!!! Јадеше за вечера, со брокула и младо кромидче. Морам со зеленчук да маскирам. Не јаде житарици, па затоа се радувам. Туку да се пофалам почна да јаде како секое дете, ми се чини како да јаде постојано, плус цица, абе сега осетив што значи јадење. Ве читам наутро давате само овошје, кое претпоставувам е блендирано или пасирано, зарем не е малку за појадок? На нас појадокот ни е пржено јајце во маслиново масло, ѓеврек, тарана, јуфки, бисквите, ручекот како дома што има за нас, а вчерата е палента со к. павлака, тарана, супа, еве сега хељдата почна да ја јаде, односно зависи што јадел за појадок гледам да не е за вечера, оти сеуште не јаде се. Има и ужинки со јаболка, банана, морам да кажам јаде и кроасани, одам на работа па тато дава кроасани оти синко ги обожава, чоколадно млеко пие, сок, бисквите јаде многу. Јас внимавам да јаде што поздраво ама синко не јадеше 16 месеци, затоа на крај веќе прифатив и кросани да јаде. Знам, лошо е, ама на маки бев. Тргнав на работа, нема цел ден цице и јаде. Му се виде дека е добро да се јаде изгледа. Има 17 месеци.
Не можам да те тагирам па вака ќе одговорам. Како е кај нас. Мислам дека не и е малку само овошје наутро ( во деновите кога јаде нормално, не кога вади заби и се молиме за секое залче). Ете пример за еден оброк овошје има: една круша голема, пола портокал, една урма и едно раче нејзино боровинки или една банана, пола авокадо, едно нејзино раче капини. И после овошјето за два саати пие АД млеко, значи не чекај три саати за оброк после тоа. И да, овошјето и е блендирано затоа што нема шанси таа количина да ми ја изеде како парченца. Пробав и на 1/3 банана престана, а кај е се друго да и протнам. Јас сум на мисла вака да терам и до поголема, првиот оброк да и е чисто овошје, па макар и после еден саат да јаде друго. Има 15 месеци.
Овошје за појадок е најдобро, ама само тоа ми е малку, што знам, мислам дека треба и нешто друго за да ги држи. Ти ете даваш и АД, ама јас дека сум на работа и синко цица, па друго млеко не пие. Плус и сам бара друга храна, не го држи бананата. Јас долго време практикував овошни каши за појадок ама несака блендирано, а и сега одам на работа и па и нема кој да блендира, и јаде на парчиња.
Мајки не сме пишувале мислам во друга тема, како готвите на бебчињата, на пареа или стандард? Јас досега готвев во едно тенџерче со индукциско дно, и со мала количина вода, на тивко, а капакот се вакумира. Денес пробав на пареа ( за ќотек сум, сетот го имам мнооогу одамна) и се изненадив, за 30 мин, и целерот и пашканатот беа омекнати како сиренце. Менито: - модри сливи, јаболко, хипп бисквити, кокосово - спанаќ, целер, пашканат, црвена пиперка и модар патлиџан - батат, брокула и семе од коприва - лепче со кисело млеко и жолчката че ја вметнам некаде
Појадок Банана, јаболко, брусница Ручек Пастрмка, морковче, лукче, пашканат, целер, компирче Вечера Моите осум жита на нестле со бисквит Ужинка кефир, беколку вишни со јогурт
Мамички дали измеѓу доручек,ручек и вечера им давате млеко да пијат или тоа ви се оброците за цел ден?
Бифтек околу 40 минути, боранија 35-45 минути ама многу зависи од јачината на готвачот. Претходниот што го имав беше послаб па секогаш плус 5-10 минути му додавав. Ќерка ми е со овој распоред: Аптамил Појадок Аптамил Ручек Ужина Вечера Ужина Аптамил за заспивање
Колку месеци имате? Ние сме скоро 2год ,распоредот ни е МЛЕКО,ОВОШЈЕ,РУЧЕК,МЛЕКО И ВЕЧЕРА ама нешто во последно време несака да го јаде ручекот едвај пола па се мислев да и го тргнам млекото од сабајле ама никако да се решам , да не згрешам
Е ние сме помали т.е ќерка ми е помала, јас баајги постара. ) 15 месеци е. До кај три години ( иако е секое дете посебно) треба да пијат околу 500 мл млеко дневно. Ако мислиш дека е млекото обиди се да го намалиш, немој скроз одеднаш да го прекинеш.