и јас уште не сум дала печурки 2 години и 7 месеци е синко,и мене ми е страв дека се многу алергени Нашето мени после 15ч. у-перек од градинка со чашка јогурт р-гравче тавче посно со морков кромид магдонос,и свежа краставица у-животинско царство в-корнфлекс со млеко
Денешното мени: - појадок - 2 солени мафини (грашак, морков, кисела краставица, магданос, кашкавал и шунка) - ужина - смуди со банана, портокал, јаболко, морков и пола лимон + лажиче маџун - заспивање со чај од нане и коприва + лажиче мед - ручек - грав и салата марула - ужина - плазма бисквити, малку помфрит - вечера - пченка - заспивање со млеко
1г. и 11м...не можев да издржам до 2 г за малку...бара се да проба. Сега за сега нема ништо проблеми со храна во поглед на алергии, за разлика од мене и мм. Јас како дете сум имала мн алергии(сега не). Ја пазам, ама за некои работи знам малку да се опуштам.2 пати досега и имам дадено. По малку планирам да и ставам во тостче, пица или оривче, 1 неделно. Се надевам се ќе биде во ред.
Jas pecurki i davam od 2 god i 3,4 mes. Pretezno vo mangji gi stavav i nemase problem. Me potsetivte i denes da stavam Denesno meni: D: banana+ zolcka+ med+ meleni orevi R: boranija+ pecurki+ melen domat+ meleno meso+ morkov+ tikvica+kromidce+ lebce V: kaskaval+ pavlaka+ lebce+ jogurt Uzina: pola kiva ( so sila ja jade), krofna, sutlijas so cimet i preliv od cokolada
И јас од пред еден месец дадов прв пат печурки,и мене ми беше многу страв ама дека ги јадеме многу со мм,па ништо не и беше, ги јаде и се бендисаа.Ама само свежи шампињони,сега планирам и буковка да дадам,2 год и 4 месеци е.
Изгледа јас најрано сум почнала ...и јас шампињони дадов...нив најмногу ги јадиме. Јас многу често јадам печурки...дури претерано. Сега почнав да се ограничувам малку. Со гинеколог имам правено муабет, вика 1 неделно се многу убави да се јадат...не треба да се претерува поради габични инфекции. Мене алергиите ми беа на салами и одреден тип на месо, па од тоа најмногу ја пазам. Салама не иди во предвид. На месото внимавам...јагнешко немам дадено.
Еве ог нашето мени од вчера: Д - круша, урми, аронија и гриз У - банана Р - јајце од гуска за прв пат (чевртина од јајцето иматено со млеко и вода), тиквица, сос од домат и лебче У - чоколаден пудинг од нестле - ова надвор на прошетка В - просо со јогурт
D: zitarici+ jogurt R: mangja so staven+ oriz+ pilesko meso+ kiselo mleko V: Przeno jajce so parmezan+ pavlaka+ leb+ jogurt
Денес прв пат правев млеко од бадеми и доручек ни беше тоа со банана и снегулки. Р. Макарони со сос од блитва тиквички морков и домат и рендано сирење В. Пак мкеко од бадеми со бисквити У. 1 јаболче и цицање
Денешното мени: - појадок - велигденско јајце, кромид, краставица и парче леб - ужина - смути од (1/2 банана, 1/2портокал, 1/4 јаболко, малини, 6зрна аронија, овесни снегулки + лажиче маџун) - заспивање со чај од нане и брусница +лажиче мед - ручек - свинско, телешко месо, печен компир, таратор, кифличка, краставица - ужина - чоко обланда, милиброд - вечера - палента со кисело млеко - заспивање со млеко
Мени од вчера: Д:палента со кисело млеко и сирење и чаша козјо млеко со боров сируп У:Домашни кифлички Р:Мусака и салата патлиџан и краставица У:Банана и маџун В:Пржено домашно јајце Иначе,во текот на денот грицка смоки и пие сок од јаболка кој го варам дома.
Вчера Д: малку смути па лебче со маслинки моцарела домат. Не сакаше леб да јаде па и го надробив во к . млеко колку да изеде нешто Р. На гости јагнешка чорба малку, малку мелено мевце со ориз од сармички, малку компирчиња а најмногу крем колачот од баба (тетка ми) со бисквити пудинг и банани В. Бисквити со млеко ид бадеми У. Јаболче Денес: Д. Сок смути јаболко порѕокал вишна и аронија па малку печено лебчр со сирење У. Банана Р. Кофѕиња и компир со морков печени,се надевам дека ќе јадр не стигнав да и направам посебен ручек В. К . млеко си снегулки
Денешното мени: - во градинка не јадела скоро ништо - појадок - смути - пола банана, пола јаболко, малини, 6зрна аронија, ананас, морков, лист спанаќ и семки од тиква - заспивање со млеко - ручек - ориз со пилешко месо, салата морков и цвекло - ужина - милиброд, грицки - вечера - кифличка и таратор (краставица, лук и павлака) - заспивање со млеко
Прв пат правев спотед рецепт од интернет. 1 шоља бадеми 5 шољи вода. Ама пишувашр може помалку или повеќе забисно колку густо сакаш да ти биде. Мене малку цедењето мо беше проблем ми останаа доста зрнца што мене не ми сметаше ама на децава да
Јас да прашам зошто правите млеко од бадеми??? Дали има некоја специјална намена??? Ние за Велигден првпат пробавме јагнешко месо и немавме никаков проблем. Имавме проблем со бутање премногу кифлички зашто секаде каде што одевме имаше тесто а мојов е лебар па се изнајаде поштено. Сега се вративме во нормала. Вчера: Појадок - јаболко, малини, аронија, овесни снегулки Ужина - банана и портокал Ручек - јајце со тикквица и сос од домат и маслинки како салата и малку ротквица Ужина - јогурт Вечера - просо со павлака и јогурт
Мислам дека поздраво е пошто бадемиве се киснат и повеќе се искористуваат хранливите вредности него ли свежи кога се јадат (житарките и семките убаво било да се киснат прво). -млеко -палента со сирење и јогурт -сок праска -манџа телешко,компир,морков,м.кромид,м.лук,домат -банана или јаболко -кифла и краставичка -млеко
Најискрено сега направив бидејќи имав доста бадеми што знаев дека нема да се изедат а имам читано доста дека е хранливо и здраво и сакав да пробам како ќе ми илезе. Мене ми се свиѓаше многу на децава бака за пиење не ама со снегулки, бисквити си помина без проблем
Вчерашнот мени: - во градинка скоро ништо - појадок - смути ( 1 портокал, 1/4 лимон, 6 зрна аронија, 1/4 авокадо, 2 поголеми јагоди, лист од спанаќ, лажиче маџун, семнки од тиква и сончоглед) - заспивање со цај од нане и коприва засладен со мед - ручек - мусака и краставица - ужина - пржени тиквички, сирење - вечера - макарони - заспивање со млеко Денешното мени: - во градинка пак ништо - појадок - сендвич со багет, кашкавал, краставица, домат, маслинка и домашен кечап - заспивање со чај од нане и коприва засладен со мед - ручек - боранија манџа со свинско месо, салата марула - ужина - смути - вечера - пченка - заспивање со млеко
Кога почнавте со прженици? Јас сега почнав да и печам во рерна зеленчук. Уште не сум пржела јајце. кажете ми, се смета дека е вовоедена белка, ако 10тина пати сум и дала по малце чиста белка? Цел месец ова, не секој ден. Дали може сега пржено јајце или печено или мафини со јајце.