Д- просо со малини, банана, рогач и кокосово масло и малку од мојот тост со кашкавал У - јагоди и цреши Р- пастрмка со компир, морков и брокула У - банани и едно киндер чоколатце В- лепче со хумус и кашкавал 2 год и 5 месеци
-млеко и 2-3 залчиња бурек -киви, сок од портокал -салата домат,м.кромид,сиренце и малку лебче...потоа 1/2 банана -компир манџа, јајце на вода -тикварник
Вчера Појадок - лино бисквити, банана и коко млеко Ужина - јаготки и оризова галета Ручек - телешко, компирче, морковче, брокула и кромид Ужинка - банана Вечера - макарони со абц и кисело млеко Денес Наутро почнавме со две јаготки Појадок - корнфлекс со коко млеко и банана Ужина - лино флипс и беби лав бисквитки со путер и малку сок од портокал Ручек - црвена леќа, компирче, кромидче и кисело млеко да се олади побргу Ужина - сок од портокал Вечера - палента со јајце и кисело млекце
Уф јас се вадам од опаковка и во стаклени тегли ставам. Обични оризови галети од Виталиа зимам, без ништо, давам по една за ужинка. Ги јаде поприлично.
Вчера: Д - bananabread со јогурт У - јаболко, банана, јагоди Р - мисиркино, млад компир, модар патлиџан У - банана, бисквити В - Рижолино со млеко и банана (една банана ја јадеше цел ден) Денес Д - овесни со јогурт, јаболко и цимет У - урми, малини, круша, аронија Р - јајце со тиквица и домат, младо кромитче за грицкање У - што ќе му даде тато В - кус-кус со абц и јогурт AngelofArh тие обичните галети нели имаат сол или јас сум грешка?
Немаат, бар овие он што ги јаде, натурал се. Има со сол, со кашкавал, со спанаќ, со чоколадо, секакви има сега, ама јас зимам натурал. Многу ми се свиѓа твоево мени, крадам нешто.
Баш ми е мило што ти се свиѓа. Ако нешто крадеш кради bananabread. Ептен го бендиса, а скроз е со природни шеќери, интегрално брашно итн.
Тоа и мислев, утре да одмори од банана, веќе задутре ќе му направам, имам убава рецепта. Кога че излезат јапонските јаболки и од тоа се прави многу убав леб.
Д: палента со сиренце и јогурт У: неколку цреши Р: грашок, морков,кромид и малку компирче за густина со парче лепче У: бисквитка В: заспа Почна да нејќе каши туку да има да грицка и он да фаќа, ама некако како помалку количински да јаде или само ми се чини? Кај вас како е? Ние сме годинка.
Д домашна кифла со сиренце супа со домашна кокошка, морков, сув зачин, тестенини и магдонос ( за доручек секој ден јади ваква супа, и еве год и пол има ние не знеме шо е настинка, ни носе растечено ништо-фала богу) У јагоди, банана, смоки Р рестован комипир со морков, кромид, лукче и брокула У портокал, круша, грозје В тарана со сиренце пак вечера во касни саати, накај 23 часот попара јогурт, или лебче со нешто и цицање кога сака и колку сака
Пиши ни рецепт посовреме . И за банана лебов некој едноставен,брз и испробан рецепт, ...да не пребарувам по интернет.....+ некогаш кога пробувам да зготвам нешто од нет не ми излегува како треба, затоа битно ми е да е испробан. -млеко и 2-3 соленки со сусам -кифла и јогурт -јаболко, сок од портокал -пилешка супа -бисквити со млеко
Д пак пилешка супа со домашна кокошка, мора од сабајле тоа овошје, краставица или домат така си ги гризи Р манџа леќа грицки и овошје В макарони со павлака цицање еден куп
Вчера Појадок - Бејбилав каша од три вида житарки со ораска и јаболко Ужина - сок од портокал Ручек - мисиркино, пченка, ориз, кромид и пиперка Ужина - немаше пошто многу плачеше Вечера - гриз со коко млеко и коко снегулки Денеска менито е веќе испланирано Појадок - четири вида снегулки со кисело млеко Ужина - цреши и јагодо Ручек - грашок со компирче, морковче и бујон од мисирка Ужина - јаболче Вечера - палента со јајце и урда
Вчера Од градинка Д- лепче со путер и рендан кашкавал и јогурт У- сок од портокал Р- Вариво од зелка со зеленчук У- Бомбица од пченица Дома - Ориз со зеленчук В- Кисело млеко со експандирани житарици
Д. Мешани снегулки со ленено и семе од коприва и кефир. У. Корнет со малку сладолед, јагодки, пола банана Р. Ќофте и моркови. Месото без проблем морковите морав да ги кријам позади месото У. Сладолед, јагоди В. Просо со фета и кефир
Вчера Покадок - бисквити Лино со рендана јаболка и цимет Ужина - јаготки, цреши и банана малку Ручек - ориз, тиквица, морков и кисело млекце Ужина - сокче од портокал Вечера - коко млеко, коко снегулки и бисквити Лино Денес Појадок - кајгана со урда и едно јајце на капка маслиново, кисело млекце и лепче Ужина - јаготки, банана Ручек - ориз, тиквица, морков и пастрмка Ужина - немавме оти се успа квалитетно Вечера - Лино кашичка од јаболко и бисквита Зачестивме со бисквиткиве како што се читам сега, малку пауза ќе удрам. Исто и со јаготките, и на нив ќе удрам пауза малце. Сакам да го привикнам да јаде појадок како за нас, јајце варено, пржено, мачкано путерче, некој намаз, ама тешко ми иде некако. Ќе се привикнеме.
-млеко -пица (доматно пире, маслинки, оригано, сусам, јајца) -сок од праска -краставица и нешто овошје (јаболко веројатно) -телешко со печен компир -фрутолино -млеко