Млеко Лепче со млечен намаз Краставица, семки од тиква (излупени) Телешко со компир, домат и лукче Кифличка со путер Сутлијаш Цело попладне бараше олис (ориз) Морав желбата да му ја исполнам.
Денес -лебче со 1/2 зденка, лизна јогурт и млеко и додадов колку сака (обично прво млеко пие, ама намерно сега и дадов прво да касне...инаку со млеко ќе се наполни само) -банана, сок од праска, домашно колбавче поткасна -ориз со морков, печурки и свинско (колку ќе изеде и дали ќе јаде не знам) -за вечера зависи како поминал ручекот
Доручек- Плазма,млеко, банана, мелени ореви и кокосово масло. Ужина- Цеден сок од праска, аронија, кајсија, лимон. 180 мл млеко Ручек- компир, морков, грашок, боранија, лук, хељда. Салата со краставица. Вечера- кефир, леб. Вечера2- пита со зелка, се изнајаде и јогурт. Пред спиење млеко.
18 месеци, вчерашно мени: - шише млеко рано наутро П: палента со кајмак У: парче лубеница и смути од праски, модри сливи и круши Р: блендирана комбинација од просо, варена тиквичка, свеж домат, лукче и парче сирење У: лино смоки и сок од јаболка В: лепче со малуџано и сирење и шоља чај (бекутан)
Вчера: Млеко Лепче со путер и рендан кашкавал Банана Спанаќ, ориз, јајце, пилешко Банана Кифличка со путер Чоколино Денес: Пржено лепче Краставица Банана Грашак со телешко, домат и лук Јаболко Плазма со млеко
Ааааа од дамна не немало, ај за денес ќе пишам па поредовни да сме. Доручек - корнфлекс со јогурт Ужинка - диња малку Ручек - леќа со компирче, морковче, лукче и кромидче Ужинка - солени стапчиња без сол Вечера - палента со јогурт Јаде веќе како возрасен, сепа дури и оброците му се толкави големи. Имам мака со осмислување доручек, па еве и вечера, мислам дека ја птетеравме со овесни и сега малку паузирам. Накупив кутии на Бејбилав оброци, додавам свежо овошје, млеко ад и тераме. Ад насабајле веќе не пие, ќе треба да почнам сокчиња изгледа да правам или смуди за насабајле по малку пред градинка, или не? Кога им даваат во градинка доручек?
Од вчера Појадок - беби мусли на хип со ад Ужина - овошјето на мама Ручек - мисиркино со оривче, морковче, кромидче, лукче и пиперка Ужина - мафин со малина Вечера - овесни снегулки со јогурт После вечера изеде куп соленки, торта (на роденден бевме и додека муабетев го нахраниле) свашта изеде. Денес Појадок - мафини со малина Ужина - банана и бисквити Бејбилав за бебиња Ручек - боранија, компирче, морковче, кромидче, лукче, пиперка, патлиџанче и бамја, манџиче Ужина - флипс за бебиња Вечера - гриз со овошје и цимет До ручек сме стигнале, готов е го чека бебо да стане.
Zdravo nekoj sovet kako da ja nateram da jade ovosje? Nisto ama bas nisto ne saka da jade ,probav na razni nacini no ne mi uspea ( izvinete za Latinica)
20 месеци Вчера Доручек: лепче со путер и домашен мармалад од кајсија Ужина: праска Ручек: ќофтенца од мисиркино, пире и тиквици. Ужина: лубеница Вечера: печено интегрално лепче со краставица и кисело млеко. Денес Доручек: тост со путер и кашкавал Ужина: две круши Ручек: црвена леќа со компир, морков, домат и кромид Ужина:сок од јаболко Вечера:ситни макарони со сирење и чаша јогурт.
Колкава е? А да пробаш блендирано па смрзнато во калапче како сладолед, можеш и со јогурт да го измешаш прво. Ај и јас одамна не сум пишала Д. Кифла и јогурт надвор со тато, па скадолед. Малку лубеница Р. Риба и ориз Пак сладолед В. Лебче со павлака и кашкавал
Вчера Доручек - оброк од Хип со овесни, пченкарни, овошје и ад млеко Ужина - банана Ручек - летно манџиче од кромидче, лукче, пиперке, модар патлиџан, црвен патлиџан и јајце, малку му беше се дојаде со кисело млекце Ужина - сок од портокал и соленки Вечера - житарици со банана, малина и јагода, со ад спремени.
Мене секогаш ми успева поише овошје да пикнам во смуди и сок. Денес Доручек - корнфлекс со јогурт и банана Ужина - банана, лубеница Ручек - леќа со компирче кромидче и лукче Ужина - лубеница и солени стапчиња Вечера - палента со кисело млекце
@AngelOfArh каде ги има Бејбилав (претпоставувам житарици се).И јас немам идеи за доручек и вечера. 17месеци
Да ја активираме малку темава Јас немам баш што да пишам некако ми се изгуби ред со јадењево посебно кога не сум дома и ме јаде совест . Листам по фб рецепти и се чудам како успеваат да се толку иновативни мајкиве, башка кога стигаат. Доаѓам од работа со мене малку ако јадатт нешто колку за друштво па надвор. Кога ќе се прибереме што попрво башка им се спие па најчесто кај малава е јогурт со житарки, големиов леб путер, сирење или кашлавал. Да не сум ептен офтопик еве од саботата мени: Д. Лебче, моцарела патлиџан путер У. Банана, Р. Спанаќ со јајца В. Ржани овесни сн., ленено и семе од коприва со јогурт
Со вирусите пак се вративме на мазно, блендирано јадење! Појадок: палента со зденка, путер и кисело млеко Ужина: смути од банана, смрзнати јагоди, јаболка и гоџи бери Ручек: пастрмка со интегрален ориз, тиквица и лук Ужина: чај со лимон и маџун и солени стапчиња Вечера: планирам млеко со гриз и урми
Појадок- Каша од 8 вида житарици со слива и лажичка маџун Ужина- Малку чоколатце и банана Ручек- Телешко месо, компир, пиперка и тиквица Вечера- Каша од гриз млеко и ванила 13+ месеци.
Д: Палента со кисело млеко и сиренце У: Банана, праска и малку јаболка Р: Грашок со телешко мевце У: Овошен јогурт В: Киноа, хељда, просо со кисело млеко