Вчерашно мени Доручек-Овес, млеко, суви сливи, маџун Ужинка-Банана и јаболко Ручек-Жолчка, пашканат, компир, морков, кромид Десерт-Лино смоки и чоколатце Вечера-корн флејкс со млеко +2 млека од 120 мл уз спиење (вечерата ни е ов 19ч. па мора млеко) Денешно мени Д-Овес, млеко, банана кокосово масло У- Праска и малини Р-Компир, морков, брокула и сиренце Д-Сутлијаш В-Палента со путер и јогурт
Пoјaдoк: Гриз сo oбaрени суви сливи и мaџун. Ужинa: Десерт oд бaнaнa,сливи и јoгурт. Ручек: Тестенини, жoлчкa и брoкулa. Ужинa: Чoкoлaдo. Вечерa: Печени јaбoлкa сo цимет и мaлку oреви.
Д-Омлет со спанаќ, сирење, лиснати кифлички и јогурт. У- 3 круши и банана Р-Печено мисиркино, компир, морков, кромид, магдонос Д- Чоколадо В- Ќе е млеко зашто спие. Преморен е.
Други денови во градинка јаде и затоа денес мама готви фул оброк Доручек - хељдина каша со праска Ужина - сок од цвекло, морков, јаболче, лимон и ѓумбир Ручек - пилешка чорбичка Ужина - пудинг од ореви, банана, какао и мед Вечера - беби мусли со јагоди на Хип
Пoјaдoк- Јaбoлкo. бaнaнa. пoртoкaл. oвесни ептен мaлку дa не ги oсети Ужинa- Дoмaшнo oвoшнo јoгуртче oд вишни Ручек- Oриз. прaз. мисиркинo. Ужинa- Лепче сo кaјмaк Вечерa- Бисквити лoбелo и бaнaни
Менито од вчера Д - Крофни со чаша млеко со мед У - Неколку бисквити и јагоди Р - Макарони со сос од зеленчук У - Банана и половина јаболко В - Лебче со намаз и зденка
Мени од два дена на 21 месец Со температура и црвено грло: Д: ѓеврек со маслинки и јогурт У: / (болен е па ја скокна) Р: Пилешка супа У: овошен јогурт В: Палента со јогурт Со црвено грло без темепратура: Д: bananabread со мед и млеко У: Малку јаболко, сок од портокал, една плазма и јогурт Р: Телешко, бел батат, модар патлиџан У: / В: Макарони со абц, павлака и јогурт
И денес дома Пред доручек - една банана Доручек - јуфки со зденка Ужина - смуди со шумско овошје и мешани снегулки, банана и мед Ручек - ориз, карфиол, брокула, тиквица и морков Ужина - чоколатце ќе го частам, нема јадено одамна Вечера - гриз со лешник и ванила
Dorucek Sutlias so ad i praska i sliva Rucek misirkino, oriz so zelencuk Uzina pecena tikva pasirana so ad Vecera ke vidime tato sto ke smisli toj e zadolzen za vecerite
Д-млечен овес со брусница У- банана и сок од капини Р-манџа со пашканат, целер, компир, морков и изрендан кашкавал Д- геврек со сирење (непланирано поред мама пола изеде) и крушки В- топло млеко со органско какао и цејлонски цимет плус две мекани колачиња
Пoјaдoк: Кaшa oд oсум видa житaрици сo сливa и мaџун. Ужинa: Сoк oд aрoнијa и мaлку бaнaнa. Ручек: Спaнaќ. oриз. жoлчкa. Ужинa: Oвoшнo чaјче сo бисквитки. Вечерa: Чoкoлaден гриз сo aд.
Вчерашно мени. Д.Банана, јаболка, бисквити со домашен мед. У.соленки (плус од баратучед му од тостот неколку апки украде) Р. Боранија со компир и морков. У. Семки,бадеми и лешници. В. Палента со к.млеко. Инаку плус меѓу време цицаше 2-3пати. 15м
Д- млечен гриз со мешавина од какао, ванила и цимет У-крушки и јаболки Р-компир, брокула, карфиол, жолчка Д- овошни мафинки со сок В- Сигурно млеко, бидејќи рано е станат очекувам да заспие во 18 и ќе нема време за друго нешто освен млеко. Синојќа колачињата така ми ги прескокна, заспа, па му дадов 300 мл млеко со какао ванила и цимет.
Денешен план ќе видиме за реализација Доручек беше тост од интегрално лепче со путер и сирење Ужина калинка се препотив дури јадеше. Ручек планирам полнета пиперка со ориз и телешко мелено. Втора ужинка сигурно круша или јаболко. Вечера- млечна, јогурт или кисело млеко со нешто. Измеѓу ако одиме до маркет ќе си одбери киндер јајце сигурно, заради играчките.
Браво за дечкото. Мене би ми било страв цели да му ги дадам да си ги грицка на таа возраст. Големово од 10 месеци грицкаше сам, ама овошје и бисквити, немелени јатки дури после три години давав сам да јаде. Мелени од година. И со малово така изгледа ќе биде.
Мојот уште од 6м му давав јаболка свежа сам да ја грицка со тоа си ги ладеше жлебинките и се поднаучи. Е сега имаме проблем еднаш сака блендирана храна друг ден неблендирана.
Појадок- Јаболко, банана, манго, портокал. Ужина- Слива и чоколадо Ручек- Батат, карфиол, грашок. Ужина- Чоколатце Вечера- Млечна каша