Uzinata bese I plus smoki Lino I z.carstvo. A rucekot denes sosem drugo napraviv. Mesto telesko sum odmrznala misirkin stek. I plus sum nemala kompir.. pa denes rucekot e misirkino, bamji, tikvicka, modar, kromid, crvena piperka, puter. Poslem nankanje gi ceka.
Д:Овес хипп, манго, авокадо,2,3 парченца диња и лешници првпат У:Праска и 2,3 бисквити Р:Батат,јајце,тиквичка,лук В:Палента,путер,к.млеко
Pojadok: koj mleko samo ad, koj ovesni so k.mleko. Brzavme vadeva krv. Uzina: smoki, biskviti po pat dodeka pazarevme na vrakanje.. Rucek denes ke pravam definitivno kompir mandza so telesko, kupivme kompiri. Uzina ke im napravam ovosna kasa za da izedat poveke ovosje, ke stavam nektarina I kruski toa jadat. Vecera ke vidime dali ke bide samo mleko, zosto docnime deneska so jadenjevo..
Д.Палента и јогурт У.банана /сок Р.боранија,леб и таратур У.кроасан/сок В.Од двата вида на вечера ништо не сакаше.Лут се врати од шетање . Затоа цела нок кенкаше ! 1.пржени лепчиња и јогурт 2.гриз со бисквити и домашно слатко од сливи =канта
Pojadok: lebce so kajmak, k.mleko Uzina: avokado, nektarina, kruski izblendirani Rucek: peceni integralni makaroni so tikvicka, modar, kromid, origano, maslinovo, pavlaka. Nemam morkov inaku ubavo ide I na vkus I na izgled. Uzina nesto na setanje ako kasnat a bidejki docna ke rucaat, moze odma I vecera.. Vecera ke setame pa verojatno ke bide nokna na Hipp.. Taka e planot pa ke vidime sto ke ruckaat od ponudenoto ili ke davame nesto alternativa.
Д.Јуфки и к.млеко У.овошен јогурт/сок Р.потпечени макарони У.животинско/сок В.баничка со сирење и јогурт
Д: Овес, лешници, семе од коприва, банана и домашен компот од вишни. Маф за секунда! У:Домашен компот од круши Р:Телешко, морков, пченка (готова хипп) и едно парче лепче В:5житарки ноќна со липа со АД и малку цимет
Д:Просо,ананас, портокал, две урми и маџун У:Хипп со овошки и јогурѕ Р:Лосос, грашак,компир и лук В:Палента или ноќна хипп
Pojadok: vareni ovesni I hejdini snegulki so kruski, jabolce, slivi. Plus cimet. Uzina: puding Nestle. Rucek: oriz, blitva, kromid, piperka so mnogu k.mleko I sveza krstavicka izrendana. Ne bea vooduseveni, pa jadea domasni integralni kifli so puter i maslinovo od baka so k.mleko. Troski eden kup. Morase pravosmukalka da pustam. Uzina smoki Lino dodeka setavme. Vecera nokna Hipp so jabolko I praska jas takva najcesto im kupuvam. Oni kasnuvaat ne se utepuvaat jadejki ja. Mleko ad eve piea I spijat veke.
Д:Гриз варен во бадемово млеко (фала на препорака @VedaG10 , и за нас ќе си го купувам ова) , пола лажиче какао, авокадо,банана и едно лажиче мелени бадеми. Изедено со сласт У:Дм кашичка манго и јаболко сма бебе не ми ги сака на дм па заспа и уште спие, одиме директ на ручек Р:Телешко,морков,лук,блитва и ориз В:Ноќна хипп со јаболко и бисквити
@eli25 јас веќе и нес си пијам со тоа млеко Нека си крка бебе да порасне големо . Д.кифла и к.млеко у.ке пукнам за овошје што не јаде Овој пат малку банана само /сок р.каша со мелено месо и леб у.киндер /сок в.тост со сирење и кашкавал
Сок штом пие камуфлирај во него по некое овошје. Мм му прави секој ден цеден сок од лимон, портокал, цитрон, става и банана, киви, аронија... и на крај блендира со пасатарот, како смути му доаѓа, само поретко и си пие синко по 1 чаша дневно, така да и да не јаде друго овошје тоа му е доволно.
Се имам пробано .Не успева . И сега научил пред секое јадење или било што кога ке му дадам, прво пробува со јазик да види текстура и ако му се свиѓа си тера ако не нема шанси да проба. Како помал немаше ден да не проба овошје,какви чудни комбинации му правев .. Ама еве периодов ништо, освен лубеница ... А дај му леб бутка без осет
Jas nemajka deneska. Demek ke peglam pa deca bez gotvenje mnogu ostaviv. Dorucek, kiflicka, k.mleko, avokado. Ne, ne I ne. Uzina zatoa krkaat mini krosani, zivotinsko, setaat I sami drzat vo race I jadat. Pieja jogurt I kaj da e konecno ke rucaat Hipp kasicka so pilesko. Vecera moze ke peglam jas kupovive, pa ke vidime, ne gi setam pak I popladne. I jas ke im kupam na mojve, jas ni kakao ne sum im kupila uste, kakvo I od kade kakao im zimate? Ubavo e toa za zelezoto.
Знам дека јадеше до скоро, од твоите слики во инстаграмот и мене лиги ми течеа. Ништо ајде може е период и мојот на периоди јаде одредени работи, се давеше во диња и лубеница, а сега не сака ни да ги помириса, банана исто, најомилена му беше а сега чиста нема шанси да проба.
Да се префрлам и јас тука Доручек - Гриз, нектарина, грозје Ужина - пола банана, ама сам гризаше Ручек - зајачко, сладок/обичен компир, бамји. Требаше и лукче, ама го заборавив. Вечера најверојатно лепче, кремсир и домат
Сега нема што интересно да сликам Правам нешто поразлично ,и лета во канта Кога ќе ми текне на доручек страв ме фака и не екпериментирам .. Се надевам дека е некој период кој ке пројде .
Д: Корнфлекс киснет со јогурт, ананас, праска,малку портокал и кокос У:Америчка палачинка со маџун и блендирани малини и малку мелен лешник(ќе видиме како ќе помине,неблендирана ќе е) Р:Боранија, лук,морков,модар домат, телешко,шери и лепче В:Овес со кисело млеко (или ниќна хипп ,сиг.ќе се шета) @Paka од дм е. Обавезно да им даваш добитна комбинација е со гриз ,авокадо и банана
Д.бисквити со млеко,банана,авокадо,мед и кокос( изеде фала богу) у.пола од бананата што остана од доручек /сок р.грашак и леб у.кроасан со локоладо /сок в.кифлички и кашкавал
Доручек - овес, круша, јаболко, мелени семки од тиква Ужина - готова каша на бејбилове со јаболко, банана, ананас ( вчера ја отворивме за проба заради ананасот, денес ја додјаде цела) Ручек - пастрмка, брокула, компир, кромид, домат и маслиново Ужинка ако сака некоја лино смока Вечера - палента, кремсир, путер, к.млеко