Pojadok: imavme izeden I neizeden. Izedeniot e kruski, ovesni, cimet i aronija. Uzina: sok od jabolko, smoki Lino, banana Rucek: kus kus, boranija, morkov, luk, spanak, puter, mocarela, domat, origano. Ke dodadam I k.mleko za da jadat. Ako nesakat bez nego. Uzina I vecera tek ke smisluvame, kaslaat, pa nesto da ne drazni grlce.
Д:Просо,манго,аронија,боровинки У:Банана со цимет и мед Р:Првпат грав со лепче У:Смути јаболко,киви,спанаќ В:Холле мусли со АД , кокос и пола коцка темно чоколадо за шмек
д.палента со сирење у.кифла /цеден сок од портокал р.грашак со леб и таратур у.лино смоки/цеден сок од портокал в.макарони и јогурт
Вчера Д-ананас, авокадо, овес У-ад Р-зајче, боранија, морковче, лукче. У-домашно цедено сокче од јаболко В-дм каша со јаболко, банана, јогурт, житарки Денес Д-авокадо, портокал, јаболче, овес У-домашен сок од јаболко, животинско царство Р-телешко, грашок, морков, црвен домат В-јогурт, овесни снегулки, малку круша
Д.јуфки и јогурт У.мандарина и пола банана/цеден портокал со мед Р.јајце,2 кифли со кашкавал и супа У.кифла со нутела/сок В.компирчиња и мало парче пица (бевме на роденден )
Kakov med davate, jas sum pretpazliva nekako so nego, probale indijancive da, ama ne davam? Livadski davate?
@Paka Овој сега што го давам е ливадски . Колкави ти се децата ? Ако се поголемки убаво е да даваш . Јас на син ми секое утро му ставам или со доручек или во сок . Некогаш и маџун . Д.домашни кифли и јогурт У. Јаболче /цеден портокал со мед Р.телешко со компир и таратур У. Квики/цеден портокал и мандарина В.тарана со сирење
D: lebce so pavlaka Uzina: sok od mandarini, kivi, mango, krusa, go ispoisturia po cel stan Tikva so cimet, jabolce za nadvor neznam sto izele so baka R: krem corba od zelencuk( tikvicka, karfiol, brokula, crven kromid, morkov, kus kus, puter, pavlaka, origano). Uzina: ke vidime kako ke rucaat Vecera planiram ovesni so k.mleko najlesno mi e nekako a go jadat.
Пред појадок ад со нестле јуниор Доручек:Гриз со коцка темно чоколадо, маџун и банана У:Две помали кифли и к.млеко Р:Боранија,телешко,шери домати,лук,магдонос У:Малку животинско царство В:Ноќна хипп со јаболкп и бисквити
Д. Тиква јаболка варени па бленирани со фрутолино плус една лаж мед Ужина не јадеме ние никаква мандарината во аут ојде исто ј лимонот демек ќе се залажувал Цедениот сок фрлен у канта 2 пато овој ден Ужина. Јуфка со сирење ни беше уствари Р. Телешко со компир морков и тиквица Ужина - вода стандарт В. Кифла со филаделфија па на крај и со малку нутела.
Прво Маџун,ад со нестле јуниор и 1 лаж мед Д. Хељда,крушки,авокадо, две урми,семе од коприва У:Кифла и крем сир Р:Ориз,телешко,тиквичка,лук и маслинов У:Јаболко,киви и спанаќ смути В:Палента,путер,к.млеко
Dorucek: griz, mandarina, kivi, pecena tikva, aronija, urmi, madzun za prv pat. Uzina: baka im kupila kifla I jogurtce Rucek: kasa Hipp ne ja ni mirisnaa Sega jadat jabolki.. pa kaj da e ke im dadam ovesni so k.mleko da jadat nesto konkretno.
Овој мојот ни на пола не јаде од што треба Д супа со лебче и брокула Ужинка малку јуфка Р телешко младо месо со кромитче компир морков и тиквичка Ужина едно киндер јајце В јајце со пармезан и лебче Ај се тешам добар е денес вчера само 2 пати јадеше сабајле и вечер
Д бурек У калинка и банана Р домашна супа со зеленчук и 2 кифли Д барнии сок од рибизла В тост со кајмак пршута и кашкавал
Д просо банана јагода У поховани палачинки со моцарела Р оризови снегулки со крем од лешник и какао банана бадем бисквита и млеко В паста со спанаќ и филаделфија
Citam komentari I si vikam blaze vas majkite so decata vi jada... Citam ste pisele tikvi, grav, pros, maxhun.... Imate sreca svarno. Malata mi imat 2 godini maka maçime iq ne sakat da jajt katastrofa ednas ako jajt vo denot I too në kako sto treba, a gledam sve da i skuvam doma am iqqq në jade kravata ja proverivme super I e a nisto ne jade,
^ не губи надеж .... не дека се целосно им е изедено јадеењето... но тоа имале за дневно мени а може и само три пати ќе касне.
Ова од вчера. Се пожалив дека не јаде, ама ме предомисли П- баничка со спанаќ и урда+ к.млеко У- банана Р- супа од пилешко, морков, пашканат, целер, карфиол, брокула и фиде У- животинско царство В- нешто налик пица бурек од готови кори со доматно пире и кашкавал прелиено со јајца и млеко